בוקר של שבת

בוקר של שבת

וה
סוערות .התעוררתי לקול נפץ על הגג ... מ
החזקה נשרו עשרות פיקנים על הגג ... להיום תכננתי לצאת ליער לקטוף פטריות ...בגלל הרוחות הדבר ידחה .. או שנשנה מסלול ונסע לחוף ,מחכה לחברות שיגעו ונחליט. שבת קסומה לכולםםםםםם רק טוב טלי

שבוע טוב

טלי יקרה העץ סיפק לכם תעסוקה לאסוף את הפקאנים שנשרו אליכם אגוזי הפקאן הטריים כל כך טעימים , ואם הרוח לא היתה מפילה אותם הלילה הייתם צריכיחם לאסוף לאט לאט את האגוזים איך עבר עליך השבת המיוחדת הזו?

תודה נסיכה

אגוזי הפאקן עדיין לא בשלים לאכילה ..ומה שנשר הולך לקומפוס ..חבל

מתי מבשילים האגוזים ?

אכן הסערות גורמות לנזק בעצי הפרי שפירות נושרים מהעץ שהם לא בשלים יש לך ערמת קמפוסט בחצר? עשית מהחצר מקום אקולוגי? כיום יש כל כך הרבה דברים לעשות באחזקת הבית האקולוגי שזה מדהים

אגוזים בבישול

בבישול הגרוזני משתמשים הרבה באגוזים , פעם יצא לי לאכול עוף מבושל ברוטב אגוזים.עדיין לא מצאתי את המתכון .. אני התכוונתי שהפרי עדיין בוסר ואינו בשל לאכילה! הבית שלי עדיין לא בית אקולוגי אבל חפרנו בור שבו מכינים קומפוס שאיתו מזבלים את עצי הפרי .

עכשו הבנתי את שאלתך

אני מניחה שעוד שבועיים בערך תתחיל קליפה החיצונית להתייבש ונוכל לאסוף פאקנים ראויים למאכל. אחרי פירות צריך לעקוב ולבדוק מתי ראויים למאכל . בתחילת העונה קטפתי אבוקדו מהעץ גדולים ויפים , הגיע שכן חקלאי והסביר לי שהאבקדו שנקטף יהיה מלא חוטים שחורים כי נקטף מוקדם מדי (המדד : צבע ,ומשקל) ...כנ"ל התפוזים לפני שבוע היו חמוצים מאד השבוע כבר יותר מתוק ובעוד שבועים היהיו ממש מתוקים וכתומים.

למעלה