בוקר של ים עובד

nadavh42

New member
בוקר של ים עובד

ב4:45 מגיע לחוף הבית. הים עובד דיי חזק מחפש קצת ריף עמוד עליו עדיין חושך ומנסה את מזלי במציאת ברקודה במרק.
אחרי חצי שעה של עבודה מחליף את הדימוי לסיליקון במחשבה ים עובד אולי יש לברקים בסביבה. אחרי כמה זריקות מקבל משיכה וצלילה הבנתי שזה כנראה לא לברק. הבאתי את הדג אליי ונגלה לפני לוקוס חמוד
עושה לו תמונה ושולח לגדול.
ממשיך לעבוד עם הסיליקון אחרי 20 דקות מקבל נעילה חזקה ממש בקצה הריף מתחיל לגרור בעדינות (חוט 10 LIB) ומקבל מופע קפיצות גומבריות במיוחד.
אחרי דקה הדג בתיק ממשיך לחפש אותם אבל ללא תוצאות.
מחליף את הסיליקון לכפית עם קרס אחד שם תולעת סיליקון על הקרס ומתחיל לשחק עם הקטנים יוצאים להם טלוויזיות סרגוסים ולוקסים גמדיים - כולם שבו בשלום לים.
בתשע מחליט שכבר חם מספיק עולה לאוטו ויאללה הבית.

חכה :2-15 Major Craft Air Rock
חוט בד 10L
הלוקוס והגומבר ניתפסו על Grub 3inch בצבע פנינה

שהיה יום טוב

נדב

shragam

New member
יופי של תפיסה נדב
מעניין לראות שהסרגוסים

גם נתפסים על הכפית הידועה מהכנרת

בתאבון

מ רמי ר

New member
שרגא ערב טוב אני חושב שאנו עושים עוול לחברה

הצעירים ואסביר.

פתחתי לאחרונה את הפורום וגם הייתי בחנות דייג במרכז להתכונן קצת לעונה .
ישבו שם חברה צעירים שקנו ציוד בטירוף לזרזור של סרגוסים מותגים בעלי ״שם זיפ בייט״ ו״טקל האוס״ דמויים שעולים כמאה שקל כדי לגרד את הסלעים בחיפוש אחרי סרגוסים.
לא הייתי מגיב אלמלא החלטתי היום לתת גיחה לרידינג משעה שש בבוקר ועד שמונה, הדייג היה כמובן על פילוטה מצוף אחד גרם בלי שום משקולת.
היו במקום שני צעירים שזרזרו לסרגוסים והיו בשוק ממה שראו הוצאתי שניים שניים קטנים וגדולים ומלאתי חצי צידנית , לא שמעו על פילוטה .
תפקידנו כפורום הוא ראשית ללמד מה שיטת הדייג המתאימה לכל דג מי שרוצה לשחק שיבושם לו אם כי אני לא חושב שאם היינו מעלים דוחות סרגוסים על פילוטה אז לא הייתה ריצה לכיוון .

אנחנו לא אמורים להיות רק מקדמי מכירות של החנויות והיבואנים אפשר לעשות זאת גם אבל בחוכמה ,חסר רק שכולם ירוצו לקנות מייגור קרפט רולר של סרטייט או שימנו סטרדיק ודמויים כדי לדוג סרגוסים וטלווזיות כי אז אנו פושעים באמת.

אז זהו חברים לא לשכוח סרגוסים יותר כיף לדוג על בוס או בולנז פילוטה מצוף אחד גרם בלי שום משקולת חוט 0.25 ריג 0.2 קרס 7-10
טלווזיות ריג של 5-6 קרסים מספר 10-12 אחרי המשקולת הכל הולך תולעים שניצל גמברי לבבות לגלגל לאט עדיף על ים חולי

ההנאה לא פחות גדולה והחיסכון לכיס חשוב גם הוא.

sigmar

New member
שישי בבוקר 5:45 רידינג

לפחות 5 דייגים מרכז השובר לכוון דרום על פתיונות מכל הסוגים כולל ניסיונות שלי על פילוטה בבוס .
לי יצא ארס בינוני על הפילוטה ולדייג לידי יצא סרגוס 250 גרם על קלמרי.
חוץ מזה לא נצפו תפיסות.כמוכן רוב הזמן הפילוטה שרדה הרבה זמן על הקרס ....
9:30 כולם התקפלו.
שבוע טוב לכולם.

מ רמי ר

New member
ראשית יכול להיות שיום אחד יהיה פיצוץ ויום

לפני כלום אבל לא זה העניין .
עכשיו גם אם אתה דג עם פילוטה ואני עוזב רגע בצד איזו ואיך כשנייה עדיין יש משמעות לאופן הדייג מיקום והריג.

לדוגמא דג לידי בשבת נער צעיר חמוד שבא עם אבא שלו אחרי עשר דקות שעמד לידי וראה שאני מוציא שכנעתי אותו לשנות את הריג.

הוא דג עם פילוטה עשויה מאנשובי , מקל בולנז , מצוף צהוב גדול 5 גרם חוט 35 או 40 מתחת למצוף סביבל אולי של עשרים קילו לא מגזים מתחת לסביבל 4 משקולות ברצף של 1 גרם כול אחד על חוט עם הקרס , אורך כל הריג אולי 80 סמ מהקרס למצוף , ולאחר כל זה עם כל תזוזה של המצוף הבחור מצליף כמו משוגע.

באמת זאת חוסר הבנה איך הדג הזה אוכל , שכנעתי אותו להחליף למצוף של בורי להוריד את הסביבל ולדוג רק עם פילוטה על חוט נקי , ולתת לסרגוסים למשוך ולמשוך עד שהאוכל בקורקבן והמצוף לוקח חצי מטר למטה באלכסון, התפיסות שלו והגודל של הדגים השתפר מהותית.

אם עשית כל זה ועדיין לא אכל , אז יש גם ימים כאלו בוודאי.

דג שתקן

New member
רידינג שישי בערב מ16.00 עד 23.00 לא סרדין

5 דייגים 10 חכות חבר'ה מנוסים קליברים שכבר תפסו כמה כרישים אבל אפילו לא סרדין בודד-אבל היה קפה וסגריות ואפילו שוקולד שויצרי שאזרח שעבר והתרשם מאתנו נתן לנו מתנה-והכי חשוב הרבה צחוקים וירידות על עצמנו ועל מצב הדייג במדינת ישראל.

לפני שבועיים פגשתי בן דוד שהוציא ברידינג 50 טלויזיות(ראיתי בעינים את הצידנית שלו יענו מקור ראשון) ולפני חודש ראיתי בחור שהוציא 30 ארסים אבל מתוך הבריכות של רידינג שאני אישית לא מעז לדוג שם(נושא לדיון בפעם אחרת)

כרגע למי שדג לכיוון הים ברידינג המצב יבש לחלוטין בכל הסיגנונות וכל הפיתיונות חבל על הזמן(ים נפלא-חוית דייג כן).
הכי גרוע מבחינתי שלפני שבועיים פגשתי עוד שני בני דודים מיפו שהחליטו לעבור לרידינג עקב הנחס ביפו-והתבעסו איתי ביחד אבל היה ערב נחמד אתם.

אז כרגע לא לצפות לדגים ולמי שבא לדוג תסתפקו בחוית הדייג שיפור הציוד וקפה שחור מצויין וים מגניב ומשגע.
אין דגים כרגע בגזרת המרכז-ומספרי הסיפורים כבודם במקומם מונח

מ רמי ר

New member
בתור שתקן אתה דברן לא קטן

משום מה לא ראיתי אותך מעלה את הדוח שלך ביום שישי או שבת ומזל אחרת לא הייתי הולך בשבת :).

מיותר להשתמש ולחלק לי תואר של מספר סיפורים, ראשית זה לא מכובד והגיע הזמן שתרבות השיח פה תהיה קצת יותר ברמה , אגב לא כדאי לך להתקרב לפריזר שלי
כדי שלא תבלע את הלשון מאיזה סיפור שלא סיפרתי פה

עכשיו באמת תנסה להתעלות על עצמך ותחזור ותקרא שוב את התגובה שלי לפני שאתה קופץ ואז אולי תוציא דגים במקום לעמוד עם 10 חכות במים ולחכות לכריש, כי כלל לא העליתי את הדוח שלי בגלל תפיסות של סרגוסים.

בתגובה שלי ניסיתי לכוון את מי שלא דייג כמוך ומוכן להקשיב איך להפיק מהים את המיטב והמירב בכל ים נתון ובהבנה של הים
לאותו יום , לא הייתי מעלה דוח על סרגוסים עם תמונות כי אנשים כמוך מייתרים זאת בחוסר ההקשבה שלהם.

אגב שום דג ברידינג שדגתי לא בזרזור לא יצא יותר ממטר מהסלעים

בכל אופן אשתדל ללכת שוב השבוע ואעדכן אותך אם יש או אין דגים, בשבילך גם אעלה תמונה שיהיה לי אליבי כי בלי תמונה זה רק סיפור חבל רק שאתה לא מבין את הנמשל מהסיפור ומתייחס לטפל

יש דייג אין דייג מה זה משנה בכלל ?

דייגי הפיתיונות תמיד יבכו שאין דייג ,ודייגי הבוס תמיד יגידו שיש להם דייג .בין סגנונות דייג שונים ,יש , היו ותמיד יהיו הבדלים בתוצאות .
כשדייג פיתיונות רושם שאין דייג אז כל מי שקורא מהצד ולא בעינינים ,יבין מזה שאין דייג . לא מדוייק .
ומי שדג בשישי האחרון ברידינג על פילוטה ,ולא תפס כלום ואומר שאין דייג , שיאכל את הפילוטה .היה דייג סרגוסים מעולה .
חוץ מזה ,יש או אין דייג , לא צריך לדבר על זה בכלל . צריך לקבל את הים כמו שהוא , ולדעת להסתפק עם מה שיש בשקט .

shragam

New member
אתה צודק בהחלט
אני למשל כעקרון לא קונה

דמויים יפניים/אחרים במחירים פלצניים.
צריך שתיהיה פרופורציה בין דגי המטרה לעלות וסוג הציוד.

מ רמי ר

New member
נלחצתי לרגע כי קראתי את התגובה שלי וזנראה

לי כאילו אני הפיראט האדום מטיף רק לבוס , אז ממש לא אני חולה ונהנה בזרזור רק חושב שכל אחד יעשה לו את הבחירה שלו
לאחר שהוא מכיר מגוון של צורות דייג , וכמעט חצי שנה לו נגעתי בבולונז ובשבת היה תענוג צרוף. בעיקר השכן שלי נהנה מארוחת הצהריים .

בוני119

New member
חשמלן מה קורה עם הגומברים

איזה דוחות היית נותן פעם.כל דוח באמת חשמל

מרמיר אהלאן ,

קראתי את דבריך בקשר לדייג סרגוס על פילוטה ,וברשותך אני קצת חולק עליך בקשר לגודל המצוף ועובי החוטים .
אחרי שהשקענו כל כך הרבה מאמצים בפילוטה , לא היית רוצה לראות סרגוסים בגודל של מעבר ל200 גר , אולי קצת לוקוסים פה ושם , כחילות גדולות ?

תאמין לי , יש .

זכור לי שאי פעם התקיים מפגש לימודי בנושא ברידינג בהדרכתו של רמי פילוטה , ומאז יצאה אל העם בשורת המצוף 1 גרם ,לכן אני לא בא בטענות אליך .
ובכל זאת ,אחרי ניתוח המצב , תוצאות הדייג יהיו סרגוסים בגודל בינוני , מאחר וכמות הפילוטה שמצוף 1 גרם יכול לסחוב , היא כל כך קטנה , שכל סרגוס קטן או בינוני שיגיע ראשון אל הפילוטה , יצליח לבלוע בלי בעיות ,ואם יש חמורים באזור , לא ישאר להם . אם יש אראסים , הרי שגם הם יצליחו לחסל מיידית את הכמות הקטנה של הפילוטה .

ולכן , אם אתה באמת רוצה להנות מדייג סרגוסים , לא של מחזיקי מפתחות אלא קראסים אמיתיים , אני ממליץ לך לעבור למצופים של 4 גרם , חוטים 030 -040 , קרסים מספר 5-6 -7 מוסטד בלבד , ולהשתמש בכמויות פילוטה יותר גדולות , כדי למשוך את הגדולים , ולא להאכיל את הקטנים . לא חוכמה לצלם שטיח סרגוסים בגודל קופסת סיגריות ולהגיד ,וואוו תראו מה הוצאתי על מצוף 1 גרם .
וכן , אני מסכים , אפשר ככה לרוקן את כל הים מסרגוסים קטנים ,

אבל ארוחה של 4- 5 קראסים סוסים בצלחת , זה כבר ליגה אחת יותר גבוה .

וגם לעופרות יש מקום של כבוד .
מבלי לפגוע בכבודו של אותו מדריך ,מורה , מרצה או מה שלא יהיה , הרי שרק מהמשקל של הפילוטה על מצוף 1 גרם , יש לעסק נטייה לשקוע . בטח שאי אפשר לשים גם עופרות .וזו הסיבה היחידה אין הסבר אחר , אלא אם כן מטרגטים מראש את הסרגוסים הקטנים . בשבילם אין גם צורך בעומק גדול , ולא נורא אם הפיתיון לא ישקע מהר לבור . אלה נמצאים בכל חור בכמויות כמו האראסים , ותמיד ישמחו לחטיפים אנושיים .

העופרות מסייעות להוריד את הפיתיון קרוב לקרעית במיים העמוקים ,שם שוכנים החמורים המפונקים , ואין מה לעשות הם אוהבים שמגישים להם את זה על מגש עד השולחן . זהו דייג הקראס .

את מה שאמרת ,מצוף גרם ,בלי עופרות , חוט נקי , וכו" , אפשר לעשות גם בלי מצוף בכלל ובלי פילוטה . בצק מסטיק יביא את אותם תוצאות , אבל הגודל , ישאר תמיד אותו גודל . 100- 150 גרם במקרה הטוב , נראה טוב בצילומים , לא טוב בצלחת .

ואם אנחנו רוצים לשחק במגרש של

הגדולים , הרי שהמיקום חשוב לא פחות מכל השאר .

דייג טוב הוא לא רק תוצאה של הרצון של הדייג . יאלה הגעתי לכאן , אני זורק , דג כאן , וואאו , למה אין דגים ?

עומק , +בורות + זרמים +ים עובד + ידע +ניסיון =קראס
קראס =זהב ,

לא מספיק להגיע לרידינג , להתנחל על סלע לכמה שעות ,ולצעוק לעולם אין דייג .
דגים צריך לחפש , ןרק אחרי מציאת המקום המתאים ביותר להוריד לו את האוכל .
כמו בבולוס .
אין תגובה ?
תעבור למקום אחר , עד שיהיה.
אם במקום לחם היתה צריך להביא הביתה סרגוס , אני בטוח שהיתה הופך עולמות ,ומביא . מה זה בירה ,סיגריות ,קפה ,צחוקים ,? תעבוד , בשביל זה באת לא ?

danyyrs

New member
איך אני דג קראסים, סרגוסים

בבולונז ופלוטה.
רולר גודל 2000-3000 , חוט בקוטר 0.28-0.32 לא דק יותר וזאת על סמך לקחי עבר.
מצוף 2.5-3 גרם, מוגבל מעליו ומתחתיו במעצורי חוט. קרסים מספר 4-5
בחוט הראשי אני מחבר סיכה קטנטנה תוצרת עצמית להלבשה מהירה של ריג החוט והקרס. מעל הסיכה ממקם משקולת קטנטנה להורדת החוט למעמקים, לא מעוניין שהחוט ירחף למעלה בעיקר כאשר הים עובד חזק, כיוון שהקראסים הגדולים באמת נמצאים עמוק למטה, הקטנים משוטטים יותר ומעיזים לעלות.
הגובה בין המצוף לקרס 2-4 מטר.
אני עובד עם קרסים בגודל 4-5 כיוון שכך אני מבצע סלקציה של גודל הדגים שאני מבקש לתפוס, גם אם קטנים יותר אוכלים, הם בד"כ לא מצליחים לבלוע את הקרס וכך אני מחזירם למים בריאים ושלמים.
הסיבה שאני עובד עם מצוף 2.5-3 גרם היא כיוון שהקרסים גדולות וכך מלביש מנה נדיבה של פלוטה שהקטנים לא מצליחים לחסל במהירות ואז נותן סיכוי לגדולים להגיע אל הפתיון.
משתדל להגיע לים לפנות ערב או לפנות בוקר ופותר את עצמי מעונשם של האראסים.

לdanyyrs

כאשר אתה דג במעמקים ,כפי התארת , ומנת הפלוטה נדיבה ,אין הכרח להשתמש עם קרסים 4-5 למטרת סלקציה של גודל הדגים .
מטרת הקרס מספר 7 ,היא לאפשר לדג להחליק את הקרס עד המעיים עם שאריות הפילוטה ביתר קלות , ובכך למעשה אתה מבטיח את התפיסה . היתרון הוא בכך שכאשר המצוף מתחיל לשקוע ,הדג למעשה כבר תפוס ומסתובב כאשר הקרס נחה לו אי שם בדרך לקיבה ,וכל שיש לך לעשות הוא לתת הצלפה עדינה לנעילת הקרס . כשהדג מתחיל להתנגד , הוא הוא נועל את עצמו יותר על הקרס , ואין לו סיכוי לברוח , הקרס לא יכולה לצאת מהקיבה .
עם קרסים גדולות יותר , אין בטחון שיעלה דג בכל שקיעה של המצוף , אם יש נעילה זה תמיד יהיה בפה , וקיים סיכוי לבריחה . אם הדג באמת גדול וחזק , החיכוך עם השיניים שלו יחתוך את החוט . וזה קורה די הרבה . כשהוא מרגיש שיש לו גוף זר בתוך הפה , זה מעורר אצלו כאב ורצון להלחם , אבל אם הקרס תקועה לו עמוק בוושט , למעשה סיכוייו להשתחרר או לחתוך את החוט כמעט אפסיים , כי הכאב שם כל כך חד וחריף ,ולפעמים גם איברים אחרים , נקרעים , כך שהוא נכנע די מהר לגורלו והמלחמה שלו היא לא מלחמה .
תמונת המצב שונה מאד מעבודה עם קרסים גדולות .

בולונז ?

אם תשאל אותי , לא ממש הכרחי , היו לי אמנם תפיסות בודדות פה ושם ,אבל אני סוחב אותו רק למצב של ים גבוה , ככה עיקר העבודה היא על הבוס לבדו .תמיד הוכיח את עצמו ,אף פעם לא איכזב ,ונח יותר להתנהל איתו בלילה .
אבל כמובן זו רק דעה שלי , כל אחד עושה מה נח לו .הקראסים ימצאו את הפילוטה גם מרחוק וגם מקרוב . זה רק עיניין של סבלנות .יש אמנם תפיסות משובחות עם חכות בולונז ,אבל אין עדויות לכך שהכמויות היו יותר גדולות משימוש בבוס .

מ רמי ר

New member
דני והפיראט כולם צודקים אבל אני מבקש בחמורים

אם עסקינן עם שיניים גדולות יש לי מורה ורבי בתחום קוראים לו משה 007 /פישרמן , הבחור אוהב אותם, בוס 6 מטר רק בלילה מתחת לרגלייים חוט .04 קרס 6-7 משקולות בלבד וגמברי טרי מטייל לתוך הסלע עומק מקסימום 30 סנטימטר , אני עדיין לומד.

חוויה לראות אותו.

למעלה