בוקר קררר

magy

New member
אנחנו תאומות שהופרדו בלידתן?

היו לו עוד כל מיני עניינים בלתי פתורים-פתירים

אתי, לא הצלחתי להיכנס לשטאנצים שהוא ציפה להם.
טוב לא רוצה לדבר עליו יותר, בגדול השלמתי אתו לפני שהלך לעולמו.

Aronsona

New member
סטטוס מעניין ומוכר

נראה לי שצריך המון סבלנות לנושא וההכרה בכל אופן, הולכת ומשתפרת ועולה.
לי באופן אישי לא היו בעיות, ההורים שלי מאד שמחו שהתחלתי ללמוד משהו ואמרו, כמו שקרה בפועל, שאין בהכרח קשר בין מה שלומדים לין מה שעושים עם זה אחר כך.
אני כמובן, הייתי עם בני בגישה דומה.

אתה באמת חושב שההכרה בנושא הולכת וגדלה?

הולכת ומשתפרת? באמת?
אני מקווה מאוד שאתה צודק.

Aronsona

New member
זוהי ההרגשה שלי. לא משהו בדוק

אין לי ספק שהמודעות לנושאים הללו, בגלל נסיבות אובייקטיביות, הולכת וגדלה.

dibablas

New member
נניח שאני אב לילד

שרוצה ללמוד בלט.
אני אישית לא מתנגד לרעיון וחושב שזה בסדר ולמשל לא אתנגד לזה בעולם אידיאלי או אם הוא ירקוד בלט בבית,
אבל אני יודע שבעולמו כפי שהוא היום עם הסטיגמות והסטריאוטיפים של היום אם חבריו לכיתה ידעו יש סיכוי רב שיצחקו עליו. מה עליי לעשות?

Aronsona

New member
השאלה צריכה להיות כמה הוא מקובל\חזק בחברה שלו

ילד שמקובל בחברה שלו יהיה מספיק חזק להתמודד עם הסטיגמות הללו, אם הוא לא כל כך מקובל אז כנראה שלא כדאי לו כרגע.

dibablas

New member
אוקיי אז יש נסיבות נוספות

יתכן וההורים האלה שלא נותנים לילדיהם ללכת לבלט חוששים למעמדו החברתי ולא בהכרח עוינים את הרעיון שילדם ירקוד בלט לכשעצמו.

Aronsona

New member
על פי התפיסה שלי הילד צריך לעסוק במה שהוא

רוצה ככל שאפשר אלא אם זה יפגע בו

זה נכון

כי להורים יש נטייה לגונן על הילד בכל האספקטים. גם מבחינת התדמית של הילד ומעמדו החברתי.
הקטע הוא שמרוב שהם דואגים למעמדו החברתי הם פוגעים באישיות שלו ובכל מה שאמור לצמוח מהילד. מעמד חברתי הוא לא חזות הכל. היום אנחנו יודעים שהרבה יותר חשוב ובריא שהילד יהיה שלם עם עצמו ועם מה שהוא, הרבה יותר מאשר המעמד החברתי שלו.
הורה צריך להאמין בילד שלו ולסמוך עליו שהוא יידע להסתדר בבית הספר ובקרב החברים שלו ובחיים בכלל. הורה שמחליט מה טוב בשביל הילד ומגונן עליו יותר מדיי מפני החברה, סופו שהוא פוגע בילד ולא מכין אותו לחיים האמיתיים.

למעלה