בוקר צח בוקר זך...

בוקר טוב- שאלת חוטים

באיזה סוג חוטים אתן משתמשות?

שמתי לב שבחוטים של dmc אני תופרת בלי בעיה בכלל, אבל כשאני משתמשת בחוט הלבן שלי שהוא גליל גדול בלי שם של חברה, החוט נקרע מדי פעם.
הבעיה היא שהחוטים של dmc קטנים, וזה מעצבן בתפירות ארוכות.

יש המלצות לחוטים ספציפים?

שש שבע

New member
בביתיות גליל גדול לא משתחרר חופשי,בגלל הכובד

את צריכה מעין"אנטנה" כמו של תעשיתיות,
ככה בזמנו חיברתי כזוט לשלחן התפירה, והחוט מונח שם ומשם להשחלה, הוא משתחרר בקלות,

אבל יש חוטים רגילים שמכילים במקום 200 ירד 800 ירד, אולי כדאי לך לקנות את אלה,

אני כמובן תופרת בקונוסים,

זה לא גליל גדול

הוא רק יותר גדול מהקטנים...

אבל זה רעיון מצויין.
אני אנסה לשים את החוט בעמידה ונראה אם זה יעבוד יותר טוב.

ש מ ש א

New member
להעמיד את הקונוס בתוך כלי

אם אתן משתמשות בקונוסים - אפשר להעמיד אותם מאחורי המכונה, למשל בתוך צנצנת או ספל גדול,
ואז הם לא נופלים כשהחוט משתחרר או כשמשהו נוגע בהם.
אני תופרת כך שנים.

שרון 115

New member
זוכרות שפעם היינו מכינים מתקן לנייר טואלט

מבקבוק פלסטיק?
אז ככה הכי טוב להניח את החוט בתוך בקבוק וגם צובר פחות אבק

זה עבד!!!!

המכונה תופרת בלי בעיה עם החוט הבעייתי.

ומצאתי פתרון לעניין התפירה-
במקום לראות את עניין הסדר בבית ואת עניין התפירה כשני דברים נפרדים-
ובמקום לנסות להספיק הרבה בכל יום בגזרת הסדר (ובואו נודה על האמת, אני שונאת לסדר, זה לוקח לי פי שלוש זמן מהקצב האמיתי שלי)
אני אעשה כל יום פרויקט אחד- בו אעשה הכל מלכתחילה כמו שצריך- אתפור את הדברים שאני צריכה כדי שיהיה מסודר, אמיין, ואשים ישר כמו שצריך.

אז היום עבדתי על מגרת הבלאגן במטבח.
אומנם סדר מושלם לא יצא לי-
כי לקח לי זמן עד שהצלחתי להבין איך לתפור את מה שאני רוצה,
אבל עכשיו כשאני יודעת- זה יקח פחות משעה (ויש לי תמריץ לעשות את זה בערב...)
וההניסוי הפך להיות מחזיק לחומרי היצירה של הילדים. (זה יצא טוב אבל קטן למה שרציתי)

שרון 115

New member
מצאתי שיטה יעילה לארגון הבית

קוראים לשיטה פלייליידי
ממליצה בחום
אמנם לא עומדת בדריכות בכל המטלות אבל עצם ידיעת והכרת השיטה עזר לי הרבה בהסתכלות על הדברים
ולא רק בסדר של הבית אלא בכלל

שרון תסבירי נמקי למה את מתכוונת

מה זה בדיוק שיטת פלייליידי.

זה לא העניין

אני משתלטת על המטלות.
אני פשוט עושה עכשיו סדר אמיתי אמיתי, ומוצאת מקום לכל דבר, וממיינת וכו'. וזה לוקח לי זמן.
אבל לא יקרה כלום אם אני אעשה את זה בנחת, ואתפור תוך כדאי.
הבית מסודר באופן כללי, אני יכולה להרשות לעצמי לקחת קצת זמן בסידור המגרות.

שרון 115

New member
אז בנוגע למיון האמיתי היא אורמת:

אחת ל 21 יום לקחת שקית זבל גדולה ולרוץ ברחבי הבית ולזרוק 21 דברים בלי לחשוב
(כי אם נתחיל לחשוב זה ימשיך להתקע בבית ולעבור מארון לארון)
היא אומרת בכל מקרה כל דבר שאת רוצה להעיף להניח ליד הדלת ולקחת מייד בפעם הראשונה שאת יוצאת
וכנראה שממש לא הבנת את דרך העבודה שלה
היא לא אומרת ליפול על הבית ולהשאר עם הלשון בחוץ - בדיוק ההפך
את הרבע שעה שאת מקדישה למקום מסוים בבית לעשות בזריזות ואז נשאר לך מלאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא זמן לתפור
למשל למיין כל יום מגירה אחת בלבד וזהו - וככה לא מתעייפים ומנאס מהבית וכו'

פתיחת כרטיס משותף בחנות אלכסון

קבלתי מהמלצה מאחת מחברות הפורום על החנות אלכסון בתל אביב- אפשר לקנות שם את כל הציוד הנלווה לתפירה- חוטים, גומי , סרטים, כפתורים, רוכסים וכו'- במחירים טובים.
היא גם אמרה שאפשר לפתוח כרטיס ואז לעשות הזמנה טלפונית - ושהמחיר תלוי בכמות שמזמינים-

אני רוצה לבדוק את האפשרות לפתוח כרטיס משותף לכמה אנשים - נקרא לזה קבוצת תפירה וירטואלית או משהו כזה (שזה מה שהפורום הזה בעצם...) כדי לקבל מחירים יותר טובים.
הרעיון נשמע לכם? אני מתכננת לסוע לשם ביום שישי, ואבדוק מחירים, ואיך זה עובד, וכו'.
אני אשמח לדעת מי רוצה להצטרף ליוזמה כזאת.

שש שבע

New member
רעיון מעולה וברוך, רק מה, החשבוניות

יוצאות על שם בעל הכרטיס,,, ומי יהיה בעל הכרטיס ,פורום תפירה"? תבדקי את הדברים בסדר?

אני אבדוק

לא חשבתי על החשבונית- כי חשבתי יותר לכיוון של תופרות ביתיות כמוני, שלא יקבלו מחיר טוב לבד...

אם גם את רוצה להצטרף זה יכול להיות נהדר, אני הולכת לשם עם העורך דין הפרטי שלי, אז יהיה אפשר לברר את הנושא לעומק.

אבל קודם כדאי לראות שיש עוד קונות לרעיון...

שש שבע

New member
אם לא הייתי יודעת שבעלך עו"ד הייתי מתה מצחוק

אבל אני קונה את הדברים שאני צריכה אצל חוטי בכר, בסיטונאות,
כבר שנים, והם מביאים לי את הסחורה עד הבית,

על השירות הזה אני לא מוותרת וגם לא על האנשים שמלווים אותי הרבה שנים, עוד מתחילת היותי עסק קטן,

פעם אולי סיפרתי את זה, כשנכנסתי לחנויות סיטונאיות, גם אם רציתי לקנות כמות סיטונאית, לא ספרו אותי, ויצאתי בתחושה קשה ש"לכאן אני לא אכנס יותר בחיים"
ובחוטי בכר היו מאוד נחמדים, ונתנו לי שירות 10,
ומאז כשאני צריכה משהו קודם אני בודקת איתם,
לפעמים הם דואגים לי למוצר שאין להם, רק בתור שירות, במקום שאשתגע, הם מכירים את הספקים ומוצאים לי את המוצר, ואני כמובן מעריכה את השירות הזה עד מאוד,
כשדנה עשתה את רח' כפר גלעדי חנות חנות כדי למצוא לי פרפרים מסוימים,
זה היה במקום שאני אעשה את זה, והם התקשרו להגיד "יש כאלה, ויש כאלה" אמרתי ,תביאו את כל הסוגים"
זמן זה כסף, ושירות עוד יותר,

בשני האחרונות כשאני קונה באלפי שקלים לחודש, פתאום כל מיני מתקשרים אלי להציע לי את שירותיהם, אבל אני, בענין הזה, נוטרת טינה,
כי אני יודעת שאנשים כאלה, הם לא אנשי אמת, ואני לא אוכל לסמוך עליהם ברגעי משבר, הם לא יצאו מגידרם כדי לעזור לי, כי הם מסתכלים עלי דרך החור שבגרוש.
וגם אם אשלם כמה גרושים יותר במקוםן אחר, אני מרויחה את השלווה שלי.

זה לא שבעלי עסקים אחרים עושים עבודה בתנדבות, כולם רוצים להתפרנס, ואף אחלד לא רוצה להפסיד, אבל יש כאלה שיעשו את זה בחיוך ומאור פנים, ויש כאלה שמאור הפנים שלהם תלוי בעומק הארנק שלך,

אגב אני יכולה לבדוק עם בכר שירות כזה, ואראה.

למעלה