דברים שרציתי לומר......./images/Emo16.gif
אמש לא רציתי להתעורר לתוך הבוקר הזה, פחדתי לפתוח את העיתון וכעת אני חושש מהערב, אז כבר יהיו השמות, אותם שמות על רקע שחור על סמל המנורה ועלי הזית שאמורים לציין שלום, שם פרטי, שם משפחה, גיל, מגורים. ולא, לא רוצה להכיר אותם, לא רוצה שאדע מי הם, לא רוצה שיהיה לי עוד שם של מכר, מישהו שהכרתי, מישהו שאני מכיר והלך. ומרגיש כמו אגואיסט, או אולי דווקא צריך להרגיש ככה, כי אני רוצה שמות אנונימיים עבורי, גילאים שאני לא מכיר, הרחק הרחק מן המקום בו אני גר. ובכל זאת, יודע שהם חלק ממני, חלק מהעם, חלק מהמקום הקטן הזה שנקרא ישראל, אנשים שאולי לא הכרתי, אולי לא הייתי מכיר לעולם, אבל הם גרים פה, איתי, חולקים גורל משותף וטראגי, הולכים לשחק סנוקר בבניין שעשוי מפל-קל. ואז עוד רגע עובר, עוד דמעה של חוסר אונים, של רצון לשבור הכל, כי כבר נמאס משמות בעיתון על רקע שחור, כי כבר נמאס לקפוץ בבהלה מבלון שילד פוצץ, כבר נמאס מזילות החיים במקום המקולל הזה. ואז עוד רגע עובר, כי אולי, אולי, כמאמר אותו המנון מפורסם, עוד לא אבדה תקוותנו. לחיים קלים יותר, פשוטים יותר, בלי פיגועים, ובלי תאונות דרכים, והלוואי שהיו יכולים פשוט להתמקד בפרשת שופטי הכדורגל, כי שם אולי יש כרטיס אדום אבל הוא לא אדום מדם. ואז עובר לו עוד רגע, ואולי באמת לא צריך לאבד תקווה. אולי שוב נגלה איזה כוח, כמו שתמיד אנו מגלים, כמו שתמיד מסתתר שם לרגעים קשים, כי בסופו של דבר מי יכול עלינו? אולי נמצא את אותו כוח שיאפשר לנו להמשיך לחיות, כי אין כוח חזק יותר מהרצון לחיות, להיות ביחד, לאהוב, אז, עכשיו, תמיד, לעולם ועד. שרק יהיה לנו כוח, שרק יהיה לנו טוב, שרק נהיה בריאים. אמן.
מעורב ב-
, עופר