6 לוחמים, השביעי ממקום אחר בדרום הרצועה,מחושך לחושך, אבל בסוף האור ינצח. שנהיה ראויים למותם.
אסון כבד בחאן יונס: 7 לוחמים נהרגו מפיצוץ מטען בנגמ"ש צפה בקובץ המצורף 132107
תיקון חשוב, אבל לא משנה את הכאב שפילח את הלב.6 לוחמים, השביעי ממקום אחר בדרום הרצועה,
יהי זכרם ברוך![]()
מלבד האסון בחאן יונס: לוחם נוסף נפצע קשה בדרום רצועת עזה
www.ynet.co.il
אסון בחאן יונס, פחות מחצי יממה אחרי ההגעה להפסקת אש עם איראן: דובר צה"ל התיר הבוקר (רביעי) לפרסם כי קצין ושישה לוחמים נהרגו אתמול מפיצוץ בנגמ"ש הנדסי בחאן יונס שבדרום רצועת עזה, ככל הנראה לאחר שהוצמד מטען חבלה לנגמ"ש6 לוחמים, השביעי ממקום אחר בדרום הרצועה,
יהי זכרם ברוך![]()
מלבד האסון בחאן יונס: לוחם נוסף נפצע קשה בדרום רצועת עזה
www.ynet.co.il
הלוחמים נסעו בנגמ"ש פומה מיושן שאין לו מערכות הגנה מודרניות (למשל-מעיל רוח). הכלי המודרני של ההנדסה (נמר"ה) ממוגן הרבה יותר. מזכיר אסון במערכה קודמת בה נקטלו לוחמים שישבו בנגמ"ש מיושן... כאילו לא למדנו מספיק.אסון בחאן יונס, פחות מחצי יממה אחרי ההגעה להפסקת אש עם איראן: דובר צה"ל התיר הבוקר (רביעי) לפרסם כי קצין ושישה לוחמים נהרגו אתמול מפיצוץ בנגמ"ש הנדסי בחאן יונס שבדרום רצועת עזה, ככל הנראה לאחר שהוצמד מטען חבלה לנגמ"ש
אסון בחאן יונס, פחות מחצי יממה אחרי ההגעה להפסקת אש עם איראן: דובר צה"ל התיר הבוקר (רביעי) לפרסם כי קצין ושישה לוחמים נהרגו אתמול מפיצוץ בנגמ"ש הנדסי בחאן יונס שבדרום רצועת עזה, ככל הנראה לאחר שהוצמד מטען חבלה לנגמ"ש
![]()
אסון כבד בחאן יונס: 7 לוחמים נהרגו מפיצוץ מטען בנגמ"ש
מחבלים הצמידו מטען חבלה לנגמ"ש הנדסי מיושן מסוג "פומה", ונמלטו. הנגמ"ש נשרף כולו, כל הלוחמים שהיו בו נספו. כל הנופלים - לוחמים בגדוד ההנדסה 605: סגן מתן שי ישינובסקי, סמ״ר רונאל בן-משה, סמ״ר ניב רדיע, סמל רונן שפירו, סמל שחר מנואב, סמל מעיין ברוך פרלשטיין וסמ"ר אלון דוידובshare.google
בושה למדינה ששלחה חיילים בנגמ"ש ישן, לא אתפלא אם חיילים ילמדו מהנושא ויסרבו פקודה לעלות לרכב ישן ואינו מוגן.הלוחמים נסעו בנגמ"ש פומה מיושן שאין לו מערכות הגנה מודרניות (למשל-מעיל רוח). הכלי המודרני של ההנדסה (נמר"ה) ממוגן הרבה יותר. מזכיר אסון במערכה קודמת בה נקטלו לוחמים שישבו בנגמ"ש מיושן... כאילו לא למדנו מספיק.
הלב נשבר.
בושה למדינה ששולחת רק מגזרים מסויימים לסכן את חייהם ומאפשרת למגזרים אחרים להשתמט, לא לשלם מיסים ורק להנות מכספי ציבור. בושה.בושה למדינה ששלחה חיילים בנגמ"ש ישן, לא אתפלא אם חיילים ילמדו מהנושא ויסרבו פקודה לעלות לרכב ישן ואינו מוגן.
קשה להכנס למוחם המעוות,לא מכירה מגזר שאינו משרת בצה"ל מלבד הערבים, ונתורי קרתא, האחרונים אינם מקבלים חובות ולא זכויות.
מדהים (שלא לומר, מעבר לכאב, מחרפן ומתסכל בטירוף) כל פעם מחדש שכל כך הרבה נפגעים היו יכולים להימנע לנו אם היו פועלים קצת אחרת. כאן זה שימוש בנגמ"ש לא ממוגן, בהרבה מקרים זה כניסה למבנה שלא טוהר קודם על-ידי חיל האוויר, ועוד.הלוחמים נסעו בנגמ"ש פומה מיושן שאין לו מערכות הגנה מודרניות (למשל-מעיל רוח). הכלי המודרני של ההנדסה (נמר"ה) ממוגן הרבה יותר. מזכיר אסון במערכה קודמת בה נקטלו לוחמים שישבו בנגמ"ש מיושן... כאילו לא למדנו מספיק.
הלב נשבר.
מבאס שלא למדים מנסיונות העבר.מדהים (שלא לומר, מעבר לכאב, מחרפן ומתסכל בטירוף) כל פעם מחדש שכל כך הרבה נפגעים היו יכולים להימנע לנו אם היו פועלים קצת אחרת. כאן זה שימוש בנגמ"ש לא ממוגן, בהרבה מקרים זה כניסה למבנה שלא טוהר קודם על-ידי חיל האוויר, ועוד.
כעת אני רותחת.מדהים (שלא לומר, מעבר לכאב, מחרפן ומתסכל בטירוף) כל פעם מחדש שכל כך הרבה נפגעים היו יכולים להימנע לנו אם היו פועלים קצת אחרת. כאן זה שימוש בנגמ"ש לא ממוגן, בהרבה מקרים זה כניסה למבנה שלא טוהר קודם על-ידי חיל האוויר, ועוד.
לא יודע אם זה נכון, אך קראתי מפי כתב צבאי שהחיילים נדרשו להיכנס לכלי עקב הפצצה של מטוס קרב שלנו וזאת בהתאם לנוהל במקרה כזה. המחבל ניצל את ההזדמנות והשליך מטען פנימה.כעת אני רותחת.
הרגע ראיתי סרטון שצולם ע"י החמאס: המחבל יוצא בריצה מחורבה, עולה על גבעה קטנה, יורד ממנה, מתקדם (בריצה) על הדרך אל הנגמ"ש, משליך את המטען (היד שלו מצולמת) מעל לדופן הפומה העומדת אל תוכה, ורץ כל הדרך חזרה.
א. כשהפומה היתה הרכב התקני של ההנדסה ההוראה היתה שברגע שהפומה עומדת- כולם פורקים ממנה, פרט לנהג. הפומה עמדה וכולם נשארו בפנים. אי שמירת נהלים.
ב. כשנוסעים בפומה כל הפתחים אמורים להיות סגורים. סגירת מדפים. היה חם, הפומה היתה פתוחה. אי שמירת נהלים, והמחבל זרק מטען דרך הפתח.
ג. אם כבר עוצרים איך לא שומרים דרך אותם פתחים שאויב לא יתקרב? מדובר בהתקרבות של כ 2 דקות, לא מטען שנורה מרחוק.
הבן שלי זועם על הפרות נהלים שמסכנות חיילים, ומתרסק כשההפרות עולות בחיי אדם.
אז למה לעזאזל המדפים פתוחים? לא יכולה לתת קישור לסרטון. המחבל רץ לנגמ"ש. מגיע מהחזית. מטפס לפתח שאינו מוגן במדף ומשליך את המטען. לוחמים צעירים ומפקד צעיר עם מעט מדי נסיון, תחושת כוח מוגזמת שמביאה לזלזול בנהלים. חבל, חבל.לא יודע אם זה נכון, אך קראתי מפי כתב צבאי שהחיילים נדרשו להיכנס לכלי עקב הפצצה של מטוס קרב שלנו וזאת בהתאם לנוהל במקרה כזה. המחבל ניצל את ההזדמנות והשליך מטען פנימה.
לא מספיק בקי בכלי בשביל להכיר. כתבתי למעלה (שתי הודעות אחורה) את דעתי. בהודעה האחרונה רק הבאתי משהו שקראתי.אז למה לעזאזל המדפים פתוחים? לא יכולה לתת קישור לסרטון. המחבל רץ לנגמ"ש. מגיע מהחזית. מטפס לפתח שאינו מוגן במדף ומשליך את המטען. לוחמים צעירים ומפקד צעיר עם מעט מדי נסיון, תחושת כוח מוגזמת שמביאה לזלזול בנהלים. חבל, חבל.
אני לא מכירה אותו אישית, אך בני (שהתחיל בהנדסה קרבית) מכיר מעולה, הן את הכלי והן את הנהלים שהזכרתי.לא מספיק בקי בכלי בשביל להכיר. כתבתי למעלה (שתי הודעות אחורה) את דעתי. בהודעה האחרונה רק הבאתי משהו שקראתי.
מכיר. כמובן מתסכל. אבל אם נסתכל על זה בראיה רחבה יותר ולא בהקשר לחיילים דווקא, הרי שהחברה (כל חברה וכל מדינה) קובעת לעצמה כללים מה היא מוכנה להקריב כדי להציל חיי אדם או להמעיט את הפגיעה בהם. זאת סוגיה שגם תקציבית אך אפילו נבחנת בשיקולי נוחות. כך סתם לדוגמה, אפשר ברמת ודאות גבוהה למדי להגיע לשיעור תאונות דרכים נמוך מאוד, אם נגביל את מהירות הנסיעה בכל כבישי ישראל (ולא רק העירונים) ל40 קמ"ש. אולם הציבור לא מוכן לוותר על הנוחות שבהגעה מהירה ממקום למקום ולכן לא יקבל זאת. גם לא אם יוסבר לו ברחל בתך הקטנה שזה יכול למנוע מאות הרוגים מידי שנה. כך כמובן שהמדינה עושה שיקולי תקציב, בין השאר, בבואה להכריע בעניינים מסוימים, על אף שהיא יודעת שהיעדר השקעה מסוימת יכולה לפגוע בחיי אדם.אני לא מכירה אותו אישית, אך בני (שהתחיל בהנדסה קרבית) מכיר מעולה, הן את הכלי והן את הנהלים שהזכרתי.
גילוי נאות: היום הוא לא בפומה או נגמ"ש אחר, ביחידה הנוכחית הם נוסעים בהאמר, שמספק 0 הגנה. ילד עם אבן יכול לפגוע בהם. אני לא מסוגלת להבין את זה.
נוסטלגיה, קראי שוב את הקישור שצירפת.6 לוחמים, השביעי ממקום אחר בדרום הרצועה,
יהי זכרם ברוך![]()
מלבד האסון בחאן יונס: לוחם נוסף נפצע קשה בדרום רצועת עזה
www.ynet.co.il
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.