בוקר טוב פורום נפלא../images/Emo28.gif../images/Emo82.gif../images/Emo65.gif
בוקר טוב למקדימיי. בוקר טוב להולכים בעקבותינו.
אתמול לא יכולתי להיכנס וגם לא לקרוא, ואני יודעת שההפסד כולו שלי. כרגיל מבקשת בימיי סליחות אלה, שיימחל וייסלח לנו וניכתב ונחתם לבריאות טובה ומלאה ושתתמלאנה כל הבקשות של כל איש ואישה. ביום שישי כתבתי על חודש אלול כחודש הלימוד, היום אני רוצה לכתוב על חודש אלול כחודש הסליחות. חודש זה מכונה במסורת "חודש הרחמים והסליחות", מכיוון שהוא מקדים את ראש השנה ויום כיפור, ונוהגים בו להשכים ולהרבות בתפילות מיוחדות הנקראות "סליחות. לפי חז"ל בראש חודש אלול עלה משה פעם שנייה לשמיים לקבל את לוחות הברית מספר שתים וירד משם ביום כיפור. חז"ל מצאו לאלול ראשי תיבות: בשיר השירים בפרק ו' פסוק 3 כתוב "אני לדודי ודודי לי", לרמוז, כי בחדש אלול, דודי = האלוהים מתרצה עם ישראל, ונעשה דוד להם אהוב שלהם, לקרבם אליו. בחודש זה אומרים סליחות, הספרדים התחילו כבר מראש חודש אלול , (לפני יותר משלושה שבועות) האשכנזים אומרים סליחות ממוצ"ש שלפני ראש השנה, כלומר אתמול בלילה או היום לפנות בוקר, החלו הסליחות של האשכנזים. לא רוצה להלאות אתכם לכן אמשיך מחר, או ביום שלישי, מקווה שתהיו מעוניינים להמשיך לקרוא. רונה וכולם בבקשה, כדי שנוכל לקרוא את כל ההודעות ללא יוצא מהכלל, אין פותחים הודעה חדשה במשך היום אלא במקרים מיוחדים ממש. אנו ממשיכים לכתוב הודעות גם לאחר חצות אפילו שהתאריך התחלף. פותחים הודעה חדשה (אם אין קודמת) החל משעה חמש 5 בבוקר.