בוקר ניקיונות

אוסה

New member
בוקר ניקיונות

בוקר טוב או יותר נכון כבר צהריים . היום קמתי בבוקר , בעלי לקח את אורן לכדורגל ונוי נשארה איתי . חשבתי לעצמי מה נעשה ? גם כה הנסיכות במשך שבוע שלם טוענות שהן מנקות את הבית לפסח ובמשך שבוע הן מרקנות לי את הטואלט מקרצפות אותו וזה יום יום !!! בקיצור שיעורים עם נוי עשיתי בבוקר (הן מקבלות שיעורים הביתה מהגן - טוחנים אותנו ...) עבודות גבס צבענו אז.......יאלה לנקות !!!!!! וואו אני מת על ניקיונות - בכל שעות היום - בעצם כשאני חושבת על זה אני כל היום עסוקה בלנקות ולסדר ! בקיצור קירצפתי את כל ארונות המטבח המקרר כל המטבח מקורצף מבריק באמת באמת זה לא לפסח כי אנחנו אוכלים חמץ. טוב בכל אופן ממש אבל ממש אחלה של ניקיונות הרבצתי היום טוב אני נוסעת לגיסתי - אחות של בעלי אספר סיפורים כשנחזור .... ביי ושבת שלום

גם אצלי היום עבר בניקיונות

הידיים שלי נראות כבר כמו נייר זכוכית, גם בגלל שהמדיח עוד לא תוקן, ויש כל הזמן המון כלים לשטוף ביד. אני סיימתי עם המטלות שלי להיום. מחר, אחרי שבעלי יסיים את שלו, אני אשטוף את כל הבית!!! מחר אני צריכה גם להכין 2 עוגות מצה, ו-2 סלטים לליל הסדר. ביום שני עוד סלט וגם אורז. ובתכנון מחר,גם לאפות לחמניות של פסח בשבילנו. רוצות מרשמים?????

לחמניות מקמח מצה../images/Emo155.gif

לחמניות מקמח מצה – 12 יחידות אפשר לאפות בצורת לחם ארוך בתבנית אינגליש קייק המצרכים 2 כוסות קמח מצה 2 כוסות מים רותחים 5 ביצים ½ כוס שמן מלח, פלפל שחור – לפי הטעם. אופן ההכנה לצקת את השמן על קמח המצה וערבבי היטב. להוסיף מים רותחים, מלח ופלפל. לטרוף היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל. להוסיף לתערובת של קמח המצה. ליצור כדורים בידיים (רטובות מעט) ולהניח במרווחים על תבנית אפיה משומנת, ולזרות עליהם מעט קמח מצה. לאפות בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב בתיאבון!!

sovlanit

New member
נויה,בטח שאני מתכוונת

להכין. כן,הילדים שלי יאהבו זאת וגם את עוגת השוקולד. נראה פשוט להכנה וטעים ביותר. יישר כח על כל ההכנות. ת ב ו ר כ י !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sovlanit

New member
,../images/Emo91.gifהכנתי הבוקר לחמניות של פסח

וכולם כאן אהבו... תודה נויה.

עוגת מצות ../images/Emo155.gif (שוקולד תפוז)

עוגת מצות לפסח בטעם שוקולד תפוז/ארז קומורובסקי תערובת שוקולד לטראפלס: 400 גרם שוקולד מריר 1 שמנת מתוקה מיץ מחצי תפוז 1 כף קליפת תפוז מגוררת שוברים את השוקולד לקוביות וסוחטים מיץ מחצי תפוז. יוצקים שמנת מתוקה לסיר, מחממים על להבה נמוכה, מביאים לרתיחה ומכבים. מוסיפים את קוביות השוקולד ובוחשים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לתערובת השוקולד והשמנת את קליפת התפוז המגוררת ו-3 כפות מיץ תפוזים טרי. בוחשים היטב ומכניסים למקרר ל-3 שעות. 5 מצות 1 שמנת מתוקה טובלים את המברשת בשמנת המתוקה ומברישים את המצה משני הצדדים. מניחים את המצה בתבנית ומורחים עליה תערובת טראפלס. מברישים עוד מצב בשמנת מתוקה, מניחים בתבנית על המצה הקודמת ושוב מורחים שוקולד. כך טובלים ומורחים את כל 5 המצות. מורחים את שארית השוקולד על המצה האחרונה, מצפים את דפנות העוגה ומכניסים למקרר. בתיאבון!!!!!!!

שאר הדברים שאני מכינה הם...

סלט כרוב עם גזר ברוטב חמוץ מתוק. גזר וכרובית בחריפות. אורז עם לוביה, בצל ושמיר.

../images/Emo41.gifובהמשך לשרשור....../images/Emo41.gif

מה אתן + עציון מבשלות לחג??????? נא לצרף מרשמים.

ממש לא.

20 דקות בלבד לבד. ואח"כ קצת על אדים עם האורז. ואני אפילו לא משרה.

למעלה