לו. חשבי על פלאפל בתנור
פלאפל בתנור
================================================
350 גרם גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן. בקיץ כדאי לשמור במקרר).
אני קונה קילו, משרה, מסננת, מחלקת לשלוש שקיות ומקפיאה.
מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול חתוך גס
שום – 2-4 שיניים גדולות (אני אוהבת יותר ושמה כחצי ראש)
הרבה ירק: חבילה גדולה של פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה גס, וגם גבעול סלרי קצוץ יתאים פה
(אני אוהבת חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה)
2-3 כפות שמן זית,
מלח, כמון ומעט כורכום (ויתרתי על הכורכום)
מעבדים לעיסה גרגרית.
יוצרים קציצות קטנות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוח בשכבה דקה של שמן קנולה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 190-200 מעלות, עד לקבלת צבע חום זהוב.
ואם הוא מכין ומצלם, אשמח לתמונה.