בוקר כועס

יום ירושלים ,עדנה תודה סיפור יפה השכלתי

הרבה דובר על בריתינו ירושלים .והיום קראתי את דבריו של משה עמירב ,ומביאה בפניכם קישורית לדבריו ,דעתו .. "את ההרים סביב לה מילאו התנחלויות, את החומה שבליבה - שכונות ערביות, ועכשיו הרוב היהודי בסכנה. איך במו ידיהן והחלטותיהן המיטו ממשלות ישראל אסון על הבירה - ולא הגשימו אף יעד? מסמך ד"ר משה עמירב פורסם: 16.05.07, 07:55 " וכן את דבריו של ביבי נתניהו "אין מדינה בלי ירושלים לא עזבנו את ירושלים גם בתפוצותינו. בכל מקום בעולם במהלך הדורות אמרו היהודים בראש תפילותיהם: "לשנה הבאה בירושלים" נאום במליאת הכנסת מיום 14.05.0 "

בוקר כועס

קמתי מצלצול ב8 בבוקר וא ברור לי מי העיר אותי, כי אני לא רואה מה כתוב על המסך ובטעות מחקתי את מספר הטלפון במקום לעשות חיוג חוזר , ואמרתי אם זה דחוף יתקשרו שוב אבל כמובן קמתי הלכתי לשרותים, עם עיניים עצומות חזרתי למיטה , וכמו תינוקת נרדמתי עד 10 וחצי ( אותי לא ניתן להעיר בבוקר !!!!! לפני 9 בבוקר , אז השעון הביולוגי מעיר אותי) אבל קמתי לבשורותתתתתתתתתתתת לא קלות וגם ידיעה מעציבה ומעצבנת * בשדרות אנחנו חוטפים קטיושות ומפנים נשים וילדים במכוןניות שהתוכנית "הכל דבורים" ארגנה משהו שידעתי שמאתמול מפגיזים את התושבים בשדרות סופגים שם כמו בקריית שמונה של פעם * ודבר שני מאלצים את גבי גזית לעזוב את התוכנית שהייתי מכורה לקולו , במשך שעתיים ביום וידעתי שאם פונים אליו , הוא עוזר לאנשים ומקים רעש ציבורי , עיתונאי עם מצפון חברתי פעיל לכן גם אילצו אותו לעזוב את הרדיו ,לסגור מקרופון ,עוד עיתונאי יעיל ואוהב ציבור שהולך הביתה ואפילו לא שמענו מילה על חגיגות ירושלים ,שאמור היחה להיות שידור חגיגת איחוד ירושלים עיר הבירה אלא על שדרות המופגזת מאתמול , ופינוי של נשים וילדים כמו במלחמת השחרור שאת הדרום פינו למרכז נשים וילדים ,מילטו אותם בדרך לא דרך בחשכת הלילה, כדי שלא יפלו בשבי , זה אבי ז"ל ספר לי שחווה כלוחם וגם מתועד במוזיאון בקיבוץ נגבה ובתולדות הלחימה של גבעתי בדרום במלחמת השחרור

חג שבועות ואני

האוכל החלבי מאד פותח כי לא צריך שחיטה כשרה , אז אפשר להכין כל מיני דברים בבית ואוכלים יותר ,כי שובעים מהבצק והגבינה , וזה מתעכל מהר ושוב רעבים ואז שוב מחפשים אוכל ומשהו מתוק וטעים לנשנש ויש מטעמים שלמדתי להכין מסבתא שלי , שילוב של מוצרי חלב ומצק השלובים זה בזה מצאתי מתכונים בספר הבישול הלבנוני , ישבתי והתענגתי על המתכונים ל פעם זה ממש ללקק את האצבעות, ותמיד הכנתי בבית שלנו , שכל המשפחה היתה בבית ,זה מה שסבתי למדה אותי אז ערב שבועות היה הכנות מיוחדות , שעות רבות ושולחן מלא מטעמים שילוב של ירקות גבינות ובצקים אבל חלפו להם הימים הללו עכשיו מכינה רק דג וסלט ירקות , ואולי פשטידה ואחת כמוני ,שאלרגיית לחלב ממש סובלת , האמת לא ניתו להתארח , כי רוב המאכלים חלביים לפעמים מתרגמת את חלק מהמתכונים לגבינות סויה, אבל לא יוצא אותו הדבר , אז מכינה פשטידות מגבינות וירקות אבל יודעת שלא ניתן להגזים בכמויות של הסויה כי הוא כמו ההורמונים (דומה במרקם לאסטרוגן) אז אוכלת בעיקר ירקות , ועוד מעט יגדלו לי אוזניים של ארנבת !!!!!!

יום יורושלים בסימן מלחמה בדרום

החלמה בדרום והעם שותק... "שדרות: אישה נפצעה בינוני-קשה מפגיעת קסאם עוד יום קשה בעיר המופצצת. שלוש רקטות נוספות נחתו אחר הצהריים בנגב המערבי - אחת מהן פגעה ישירות בבית וגרמה לפציעתה של תושבת שדרות. מוקדם יותר עלו עשרות תושבים על אוטובוסים לבאר שבע ואשדוד, שם שכר עבורם ארקדי גאידמק חדרים בבתי מלון. במערכת החינוך בעיר פועלים לחדש את הלימודים במבנים מחוץ לשדרות ובגני ילדים ממוגנים כתבי ynet פורסם: 16.05.07, 17:45 " זוכרת במלחמה את מתחי הקטיושות שנזרקו עלינו ,והעם לא שתק ...וכולם סיעו והקימו כל צעקה ..ובשדרות והדרום?? אפילו אני שאננה ,נסעתי לנגב חומוס בעכו העתיקה ...המלחמה לא אצלי...עצוב שכך.. בקשר לגבי גזיתופרשתו מתוכנית הכל דיבורים ,הוא לא נעלם ונשמע אותו ברדיו ללא הפסקה ..שדרן טוב תמיד ימצא את מקומו .. "זהבי חוזר, גזית מצטרף גבי גזית ישדר תוכנית אקטואליה ברדיו ללא הפסקה, שלאחריה תשודר התוכנית זהבי עצבני בין שתי התוכניות ישוחחו השניים

mlaor2

New member
בענין שדרות

אני רוצה להגיד לכם שהתביישתי לראות את ההתנפלות על האוטובוסים של גיידאמק, תארו לכם כמה הערבים נהנים לראות אותנו נמלטים בבהלה מהקשקוש הזה שקוראים לו קאסם. אני מכנה אותו קישקוש ביחס לעוצמה שיש בידינו. הבן שלי היה גר בגוש קטיף, והם חטפו פצמרים על ימין ועל שמאל, וכל מיני פעולות טרור, ולא שמעתי מהם שום מילה של פחד, אלא ההיפך, ואף פעם לא שיבחו אותם על הגבורה שהם מגלים, אלא עשו מהם שק חבטות לכל הרעות שקורות במדינה, ומה נגיד להם עכשיו? איני מזלזלת בפחד של אנשי שדרות, אני כועסת על הממשלה שלנו שהביאה אותנו למצב הזה. שום מדינה בעולם לא היתה מסכימה שיירו עליה אפילו ברובים וכל מדינה היתה מגיבה בכוח כדי להפסיק זאת. כמו שהם יורים בלי הבחנה גם עלינו לירות באותם כלי נשק פחות או יותר,

קאסם -קשקוש????

מה הזלזול ,,,מה קרה עם אנשים רוצים להציל נפשם,למה לסכן ילדים??? מעריצה את מי שפינה את ביתו למען שלימותו הנפשית והגופנית ... אף אחד לא קרה לתושבי הצפון פחדנים בנפול הקטיושות והלכנו למקומות שקטים יותר ... ואני לא משבחת אנשיםם שבמודע הולכים לגור באזורים מסוכנים ...במיוחד כשמסכנים את ילדהם . איני מחסדי הממשלה ,אבל מתי המצב היה טוב יותר? כל ממשלות ישראל לא מצאו פתרון לבעיה .. עצוב עצוב עצוב .. ולא רואה פתרון .. יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל מתי?????

mlaor2

New member
לא זלזלתי

בתושבי שדרות, ובפרוש כתבתי שהקאסם הוא קישקוש ביחס לעוצמה שיש בידי צה"ל, זה הדבר הרע שיש בטרור, שבעצם ניזקו היחסי הוא לא גדול ( אם היינו מפחדים למות לא היינו יוצאים לכבישים כי שם אנו מסכנים במודע את ילדינו, לכל הפחות לפי הסטטיסטיקה) אלא טרור פרושו הטלת פחד, וזה מה שקורה למי שנמצא בשדרות. ואם היינו דואגים לשלום לידינו ולא לוקחים שום סיכונים, היינו היום גרים כולנו מגדרה עד חדרה. כל הישובים שמתחת לרמת הגולן סיכנו את עצמם עד מילחמת ששת הימים וגם אלו שבעוטף עזה, והם לא ברחו. לצערי הרב אין לנו את תעצומות הנפש שהיו לנו בקום המדינה, ואם היינו חייבים לצאת היום למלחמת ששת הימים לא היינו יוצאים מפחד וועדות החקירה. והאם אתם יודעים שגם על הכרזת המדינה, לא היתה הצבעה בפה מלא, בערך שליש מאנשי הוועד הצביעו נגד. ואיזו אחריות לקח בן גוריון על עצמו! ביודעו שתוצאת ההכרזה תהיה התקפה מידית מצד מדינות ערב. איך הוא העיז לסכן את ילדינו? מה קורה לנו? עם שאינו מוכן למות למען מולדתו לא תהיה לו מולדת. זה אולי עצוב לחשוב שלא ניראה שום פיתרון באופק, אך גם בריחה לא תפתור את הבעיה, כי כמה שנברח יותר, הצד השני ירוץ יותר מהר לגרש אותנו. רק אמונה בצידקת ישיבתינו בארץ שהיתה של אבותינו, תיתן לנו את הכוח להמשיך ולחיות כאן, וכבר נאמר : כל הירא ורך הלבב...ילך ויגור בארץ אחרת.

מוכנה לחיות למען מולדתי

לא מוכנה למות למענה ולא מוכנה לסכןם חיי ילדים , בשאין בררה ולמען כיום המדינה אלחם עליה , אבל , תמיד אחפש אופציה שתדרוש מנימום הקרבה בנפש..

אסור לכעוס

בחודשים האחרונים הרשתי לעצמי להכנס לדכאון ולכעוס וכיום את המחיר אני משלמת ביוקר מלא בדיקות ותהליכים שלא חשבתי שאחזור אליהם שוב הספיק לי פעם אחת , ואני רוצה לזרז את התהליך ושוס דבר לא עוזר הכל נמשך כמו מסתיק , ואני דואגת ובלחץ לסיים את התץהליך הנוכחי מה שבטוח שהרצון לחיות עלה בצורה רצינית שכעת יש תהליך כזה כי כעת תריכה להפעיל את כל כוחות הנפש לשרוד את הגל הנוכחי

mlaor2

New member
חברה יקרה

ליבי איתך בסיבלך הרב, ואני יכולה להזדהות איתך בחלק מהדברים וזוכרת את הפרוצדורות הממושכות שהיינו חייבים לעבור , אני ובעלי, בקשר לבדיקות מסוימות, לא בסל, כן בסל וזמן ההמתנה הארוך, לפעמים הייתי מתפרצת בטלפון על המזכירה שקבעה לו תור לעוד 3 חדשים: "אני מקווה שהוא ישרוד עד אז!" אבל אני רוצה להגיד לך שעם כל הלחץ הזה הוא אף פעם לא איבד את חוש ההומור שלו, ותמיד מצא משהו מצחיק לומר לי, וזה מה שהחזיק אותנו בזמנים הקשים. האם את חושבת שתוכלי להיסתכל על מצבים קשים מזווית ראיה קצת אחרת? אולי היה יכול להיות יותר גרוע אם.... אני מאחלת לך בריאות טובה ואי"ה בתוך שבועות מספר הכול יהיה מאחוריך. חג שמח.

ולפעמים נאלצים לשתוק

כי מיום חמישי בערב במחשב השתגע שפתחתי מייל מסויים , מי שבקשתי הצילו לא יכלו לעזור היום הגיע ידיד ניתק את המחשב חבר מחדש לאט, פתח את המייל ומחק את כל המייל שהיה שם והפלא ופלא מחשב בריא לחלוטין , מנגן ופועל , אז אולי בשבת הייתי צריכה לשתוקקקקקקקקקקקק לאחרונה אני לא כל כך בריאה, מתרוצצת לבדיקות בלי סוף , בעקבות בדיקה אחת שהתגדבתי לעשות כסקר ולחכות לתורים שזה נורא , ואני יודעית שזה דחוף וצריכה לחכות ,האמינו לי בשבת הערכתי כמה המחשב חשוב לי וכמה החברה הורטואלית נותנת לי כוחות נפש להלחפ במפלצות של החיים ששבה לאיים על חיי שבקשתי היום תור דחוף אמרה לי תבורי ביום רביעי ו6אני אומרת לה זה חג , אז היא אומרת אז תבואי ב30/5 שאחלתי אותה איך היא חושבת שאני אעבןור את החג שאני יודעת מה שאני יודעת והרופא בקש ביום חמישי שעבר שאגיע דחוף לבית החולים, למרפאה עם הבדיקות, אז אמרה נו טוב תבואי מחר עם קפה בתרמוס וסנדווצים ולאל תהיי נודניקית יש אנשים שמחכים לתור חצי שנה , אז שאלתי אותה אם גם הם מחכים לבירור אם זה סרטני או לא אז היא השתתקב בהלם , ואמרה בסדר תבואי ב10 אשתדל להכניס אותך מחר .

לנסכתי היקרה

המכות נוחתות עליך בצרורות , מאחלת לך המון בריאות , ומחזקת אותך יקרתי ,מאמינה שתמצאי כוחות נפש להתמודד עם הצרות , דאגי לעצמך יקרתי ושיהיה לך המון בריאות , לרשותך תמיד יקרתי . אדבר איתך בפון ..

למעלה