בוקר יום שבת

בוקר יום שבת

החייל שלי נשאר גם השבת. . ואנחנו עוד מעט נוסעים אליו. הכנתי לו מלאן דברים טובים. וחוץ מזה שלחתי לו אתמול חבילה לכבוד יום ההולדת. לא שצריך סיבה למסיבה לשלוח לו חבילה.שיקבל אותה בתחילת השבוע. מידי פעם אני שולחת לו. כי כייף לקבל פתאום באמצע שום מקום . עכשיו קראתי על החבילות ובאמת רציתי לשלוח לו מיצים בקופסא אבל פחדתי שישפכו או משהו. נתתם לי חשק לארגן לו עוד חבילה בקרוב. מתגעגעגת . היום הוא בן 19 . אתמול היה לי קטע מצחיק. ראיתי בערוץ 23 את התוכנית"קולה של אמא" מיד התקשרתי והשארתי ד"ש לבן ,נרגש וובקול רועד .. מחכה ומחכה כל התוכנית לשמוע את הד"ש ובסוף התוכנית הסתבר שזה בכלל שידור חוזר מהצהרים . שישי הבא אני יהיה בהיכון...

בוקר טוב שבת

מזל טוב לחייל החמוד
באמת הכי כייף זה לקבל חבילה ככה פתאום. ריח של הבית ומגע של אמא בדברים הטובים ואם זה ליומולדת אז עוד יותר טוב. אצלנו התחילה השבת בסופת רעמים וברקים אימתנית שהרעידה את כל הבית וגשם זלעפות ולרגע חשבתי שאנחנו בינואר וכפי שאתם כבר בטח יודעים זה עשה לי פלאות למצב רוח ומצידי שיישאר ככה. מקווה שעוברת עליכם שבת טובה ורגועה ולכל הילדים בבית ובבסיסים שלום

שבת גשומה - איזה כיף

אצלנו אין הרבה חדש. השוטר נהנה סופסוף משיגרה. נהנה מהזמן הפנוי, וכבר מארגן לימודים לחברה. חייל דרוזי משפר לו את הערבית שהיא כבר די טובה במילא. יושב בגזרת סילואן. השבת בבית. קיצרו לו את הסופ"ש. המלש"בית באטרף של בגרויות. איזה מכה זו. בקושי ישנה, ואנחנו מוותרים על כל העקרונות: מסיעים לבית ספר, מפנקים, עושים מה שאפשר. אתמול פעם ראשונה שארוחת הערב החביבה הפכה למלחמת עולם. הסגלגל המשועמם התגרה במלש"בית הלחוצה, העיפה והעצבנית. הוא העיף עליה כופתאה מהמרק, והיא בתמורה שפכה את המרק שלו לכיור. ואני הייתי עצבנית כל הערב מהפרזיטים שזורקים כך את האוכל שכל כך טרחתי עליו. ואם לא די בזה, הסגלגל החליט לצאת דווקא עם חולצת טי צבאית של השוטר שטוען שכזו קטנה יש לו רק אחת, ומה יהיה לו ללבוש כל הימים. הורמונים???? כרגע כולם ישנים וגשם נעים בחוץ, ואני טובעת בעבודה, ועוד יש לי הופעה בחדרה היום. אגב, תוכנית מדהימה עם אליהו הכהן. לא יהיו יותר כאלה, אולי אחת בצוותא כי אליהו התעייף. כל מי שהגיע - מאוד נהנה. עיקרה בראשית הזמר העברי. באולם רינה שני ברח' רמב"ם. פרטים נוספים - צרו קשר. אמא תכף ל-4 (את בהריון?), הרבה ברכות לבן החייל.

שויו

New member
לפנה"צ טוב, ושוב בוטל לנו טיול בגלל ../images/Emo221.gif

משהו מוזר נורא קרה לנו השנה.. כל השבתות המתוכננות לטיול היו גשומות ולכן בוטלו כל הטיולים ... והשנה היתה יבשה יחסית... מזל לטוב בן ה-19 של אמא תכף ל-4....
ונסיעה טובה לאי שם שלו... מתגייסת, שמחה לשמוע בשורות טובות לצידו של השוטר.. הכי חשוב שהוא כזה סתגלתן ואופטימי שרואה את החצי המלא בסיטואציה... שיהינה מהחברותא, הדבר הכי יפה שיש בצהלינו.. ומכירה טוב טוב את המהומות שהחבר'לך האלה שלנו יודעים לארגן.. מספיק שאחד דורך לשני אל איזו יבלת ביום עקום וכל הבית נדלק ומתגלגל כמו כדור שלג.... בהצלחה למתבגרת בבגרויות...

בינתיים הקפיצו

לי את השוטר. מחפשים לו דרך להגיע לבסיס. תגידי - שבת בבית עם גשם בחוץ - זה לא כיף אמיתי?

שויו

New member
מתגייסת, לטעמי לא.. מעדיפה לטייל ../images/Emo142.gif../images/Emo146.gif

באמת התפלאתי שהשוטר שלך בבית לאור הכוננות ליום הנכבה.. שישמור על עצמו וחבריו

חזרנו מאי שם

נסענו שעתיים וקצת כל כיוון.אבל היה שווה לראות אותו. הבת הגדולה נשארה בבית. מבחן במתכונת. נסעו איתנו הקטנים. הוא במצב רוח הרבה יותר טוב. אכלנו עוגה ושרנו שירים יחד עם רוח וחול וחול וחול. מחכה לשבת הבאה שיגיע הביתה.

חזרנו מאי שם

נסענו שעתיים וקצת כל כיוון.אבל היה שווה לראות אותו. הבת הגדולה נשארה בבית. מבחן במתכונת. נסעו איתנו הקטנים. הוא במצב רוח הרבה יותר טוב. אכלנו עוגה ושרנו שירים יחד עם רוח וחול וחול וחול. מחכה לשבת הבאה שיגיע הביתה.

תשובה לאמא מתגייסת

אני לא בהריון . השם נשאר שהייתי בהריון. הפיצפון כבר בן 3 ושלושה חודשים. אני כבר אמא ל4. רציתי להחליף את השם אבל לא הצליח עם אותו אימל. תודה על הברכות. אני לא מאמינה שהוא בן 19.

זה לא בעיה לשנות את שם המשתמש

עשיתי זאת כיוון שבתחילה הייתי כאן עם שמי האמיתי, דבר שהוא בחזקת עיקרון אצלי בכל הקשור לפורומים, אבל כאמא לחיילים, ומתוך רצון לשתף גם דברים אישיים מתוך עולמי ועולמם של בני משפחתי - שיניתי את שם המשתמש. אם תרצי, את מוזמנת להתקשר ואעזור לך. 03-6243207 אני מדמיינת איזו חגיגה זו לקטנים כשהחייל מגיע הביתה. אני עשיתי את 3 ילדי ב-3 שנים ו-4 חודשים. עד היום אין לי את התשובה מה עדיף. אני מתה להיות סבתא. כשאני רואה תינוק - כולי מתכווצת מתוך ערגה לרכות, לריח ולידיים הפיצפונות.

פולי44

New member
בוקר טוב, שבת שלום

אמא תכף ל4, מזל טוב לחייל שלך בן ה19, מאחלת לו הרבה אושר, בריאות והצלחה
מתגייסת יקירתי, האקשן אצלך בבית זה משהו, וזה סימן טוב ששלושתם בבית, לא? הכי כיף ככה גם אצלנו ירד מבול בבוקר, ואפילו קר, אבל נראה שהולך להתבהר. כמו שכתבתי אתמול, החייל שלי איבד את הסלולרי שלו, וכנראה שיקבל יום חופש או שיצא יותר מוקדם כדי לטפל בזה. וגם אצלנו לומדים חזק למתכונות ובגרויות, ויש עוד כמעט חודשיים כאלה שתהיה שבת טובה

איזה באסה, עוד מעט ניגמרת השבת

שהיתה מאוד נעימה, אתמול ניפגשנו חברתי ואני והבעלים שלנו, עם חבר ילדות/נעורים/צבא שאני לא ראיתי אותו בערך 15 שנים ואולי יותר, הבחור היה קצין בשריון ולאחר מלחמת שלום הגליל עזב את הארץ והשתקע בחו"ל, ולאט לאט הקשר נותק, העיר ממנה באנו, היתה עיר מאוד קטנה ויחסית כולם הכירו את כולם, ובעיקר שהוריו בעיר, ואחיו שכן של חברה טובה אחרת שלי, וכו', וכך יצא ששמענו מידי פעם עליו, אבל השבוע הוא בארץ - כולנו חוגגים את היובל, וחברתי החליטה לעשות מעשה וממש "הכריחה" אותו להיפגש, וכשהיינו בכותל צילצל והזמין, וחייבת לציין שהיה כייף, כאילו הזמן עצר מלכת, ואותן השטויות ואותם הדיבורים כמו לפני 30 שנה, היה מרגש, בכלל יש לי בזמן האחרון הרגשה ממש טובה, שהילדים גדלו ואנחנו חוזרים כמעט לבלות כמו שהיינו צעירים, היום אנחנו מוזמנים לחברה, שאמרה לי שנידמה לה שאנחנו חוזרים לימים של התחלת הנישואים, וזה ממלא אותנו בכייף! אבל שלא אשכח, שיש לי חייל בבית, אז הקופסא של הבראוניז, והקופסא של הבלונדיז (ניסיון חדש ומוצלח מאוד) כבר מוכנות, הכביסה מקופלת וכעת מסיימת את הגיהוצים של המדים. ותודה לכל המברכות לאחר ההשבעה, זה אכן מרגש, ואני רק מקווה שהסיפוק וההרגשה הטובה שיש לו מהפעילות שלו - ימשיך,

שויו

New member
רוזנת, יפה לכם החזרה לנעורים ../images/Emo6.gif

אפשר מתכון לבלונדיז בבקשה ? גיהוץ מדים? על מה ולמה? ומאחלת לגריני המשך סיפוק והנאה

אכן מתאים לי הנעורים... אבל חבל שיש קמטים...

ולהלן המתכון לבלונדיס: מצאתי את המתכון לבלונדיס, אבל בהוראות היא כותבת תבנית 20X20 ולי אין תבנית כזו, וגם היא ניראת לי קטנה מידי, תבנית בגודל של מרצפת (בלטה) קטנה, לא ניראה לי. החלטתי להשתמש בתבנית שקעים קטנים, יש לי 2 תבניות של 24 שקעים קטנים, לי מהמתכון הרצ"ב, יצאו 36 עוגיות יפות ובדיוק בגודל המתאים לאכילה להלן המתכון, הערות שלי בסוף : בלונדי'ז של Ghirardelli דנה 20 תבנית 20*20 ס"מ רכיבים: 226 גרם שוקולד לבן ג'יררדלי שבור לקוביות 113 גרם חמאה חתוכה לקוביות 2 ביצים בטמפ' החדר 80 גרם סוכר 1 כפית תמצית וניל 156 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח 1 כוס שוקולד צ'יפס חלב/ מריר אופן הכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים מעט. 2. ממיסים את השוקולד והחמאה ב"באן מארי" (מלאים סיר במים ומניחים על להבת כיריים. שמים את השוקולד והחמאה בסיר הגדול מעט מהסיר המונח על הכיריים ומניחים עליו, כך שתחתיתו לא תיגע במים). מערבבים מדי פעם עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומניחים בצד. 3. בקערה גדולה טורפים את הביצים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את הסוכר, תמצית הוניל ואת תערובת החמאה והשוקולד לאט ובהדרגה תוך ערבוב. 4. מנפים לקערה את הקמח ומקפלים בעדינות. מוסיפים 3/4 כוס מהשוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. 5. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את יתרת השוקולד צ'יפס. אופים 25 דקות. מוציאים ומצננים. מגישים חם או בטמפ' החדר. הערות שלי (הרוזנת): אני ממיסה את השוקולד והחמאה במיקרו. השוקולד שהשתמשתי הוא השוקולד הלבן הרגיל של עלית. אני הקצפתי את הביצים בעזרת מיקסר ידני וכך עירבוב קל גם את שאר החומרים בתוך העיסה . את התבנית ריפדתי במנז'טים קטנים ושימנתי בעזרת ריסוס. מילאתי את המנז'טים בעזרת כף גלידה לכמויות קטנות ואז הכמות היתה שווה וגם התהליך קל מאוד, נידמה לי שגם בעזרת 2 כפיות זה היה מצליח בקלות אפיתי 15 דקות בחום 165 מעלות בטורבו.

האם הקמח רגיל או תופח?

ואם רגיל, איך הוא תופח? את מקציפה את הביצים? האם ניתן בכלל להקציף?

למעלה