בוקר יום כיפור.

שם3ים

New member
בוקר יום כיפור.

העיר כל כך שלווה, ואני מחפשת רעש. לא יודעת למה. בדרך כלל מאוד מחכה ליום הזה, כי יש בו אנרגיות טובות. שונה משאר השנה. שקט. אני גם אוהבת את שבת בבוקר, אבל זה שונה. ובכל יום כיפור קורה לי משהו מיוחד ם הלב. בשלוש שנים האחרונות. תיכך תתעוררנה וד כמה בנות, ואולי תהיה חגיגה, כמו שאחת פה אוהבת לומר.ואולי נאכל ארוח בוקר ביחד. אני לא מפסיקה להתרגש ממזלי הטוב. בוכה בתוכי מהתרגשות. לא לבד יותר בעולם. והעולם לא מפסיק להעניק לי מטובו. בכל רגע נתון. את ראש השנה התחלתי עם בדידות מצחיקה. למה מצחיקה? כי ראיתי את החוסר ערך שלי מנסה להוריד אותי. את המניפולציה הפנימית, והפעם הוא לא ממש הצליח. הוא היה די מגוחך. אח"כ הייתי חולה מאוד והחום היה גבוה. וביום השלישי של השנה, פעמיים כי טוב.. קידמו אותי בעבודה. הניסים לא מפסיקים להגיע. והאהבה לצד ההרגל הפנימי לכעוס ולשנוא, לא מרפה. וכמה לפעמים, ברגעים אינטימיים קשה להיות בשקט, ולהכיל את הרגע, ולרצות להיות בשליטה. ולא באינטימיות. ממה הלב מפחד? לפני כחודשיים הכרתי בחור נחמד. אבל ראיתי שאין הצגה אז התחלתי לעשות אותה. ראיתי שלא תהיה איתו דרמה, אז עזבתי. מגוחך...לחפש את הכאב. לחפש את הדרמה. כואב לי על עצמי. אולי, בגלל הפחד להיות באהבה, אולי לנצח אשאר לבדי. ואין את מי להאשים. ואין על מי לכעוס. פעם היה את מי להאשים, וכמה האשמתי וכעסתי. מצחיק שכשיש את מי להאשים, אז זה כלכך אמיתי..ואפשר להיות בזה במשך שנים, בלי בכלל לדעת שאני שוגה. אבל היום אין לי אשליות. אני לבד כי אני בוחרת להתמסר לפחד. ואני לא צעירה מידי כבר. ורוצה להביא ילדים, ולא לבד. אבל פוחדת. וזה לא תירוץ. מעניין מה אפגוש בשנה הבאה עם עצמי ביום כיפור. מעניין אם דברים ישתנו. אם אעיז לפתוח את הלב ולא להיות כלכך קשה. אני אחד האנשים האלו ברחוב, שאתן רואות ואומרות, קשה לה כי היא קשה, אז שלא תתפלא אם .... אבל יש בי גם תקווה. שאצליח להעיז לפתוח את הלב עוד קצת. במקום שבו העיניים פקוחות יותר להעיז לראות את המציאות כמו שהיא. שם ים.

שם ים ../images/Emo24.gif

הבחירה אם להיות קשה או רכה, קיימת בתוכך ואת זאת שצריכה לבחור בין רכות לקשות ולזכור שלכל דבר יש צדדים חיוביים למול צדדים שליליים. הבחירות שלנו בחיים מונעות ע"י רגשות- פחד, חששות, שמחה, אושר, עצב וכל מה שעולה בדעתנו, אל לנו לתת לאותן רגשות לעצור אלא דווקא להניע, להשתמש בפחד הזה כדי להתקדם הלאה.

שם3ים

New member
אני לגמרי מסכימה איתך.

אבל אני חושבת שזה קצת יותר מורכב. כי בזמן אמת, הבהירות לא בהכרח קיימת. יש ערפל, והמודעות והבהירות מגיעים אחרי הרבה פעמים שאותו מקרה חוזר. הקושי, הוא הקיפאון..הוא, יש לו דרכים משלו. אבל לאט ובזהירות, גם לשם אגיע... זה תהליך ארוך, בעצם מסע של חיים שלמים..להתרכך. והבנתי משהו חשוב, שדווקא מה שמנפץ את הקיפאון זה כל מיי ארועים לא צפויים, בין אם הם באים בטוב, ובין אם הם באים ברע. ההשברות, ההתנפצות של האשליה והאכזבות הקשות, הם שפותחים את הלב..בד בבד ם ארועים טובים מחבקים שאומרים לי 'את אהובה. אני בוטחת ביקום. באמת. יש לי ביטחון מלא במה שאני עוברת. ואני יודעת שגם הרגעים בהם אני קשה, וגם אלו שבהם הייתי רכה, כל אלו ועוד, יש להם מקום כחלק מההתפתחות שלי פה. תודה לך, שם ים.

מממאיה35

New member
אני גם

מאוד רוצה ומאוד פוחדת. ואין לי מושג ממה הפחד.. טוב אולי יש לי ואני אפילו מפחדת להגיד אותו בקול רם, להוציא אותו במילים.. וברוכה הבאה, לא הספקתי לברך אותך.. אני כ"כ רוצה זוגיות, אבל לא מוצאת את הכח להזיז את עצמי, ליזום.. זה רק במחשבה.. זה רק ב"רוצה".. מנסה ואז לוקחת מרחק.. מתיש.. אני יודעת שצריך לעבוד קשה בשביל למצוא (שלא נדבר על בשביל ליצור את הזוגיות עצמה).. אולי לא כולן, אבל אני, לא יודעת, ואולי זה ישמע פולני, צריכה לעבוד קשה בשביל רגע של אושר.. בשביל קמצוץ.. קשה קשה.. אבל יש בי גם תקווה. שאצליח להזיז את עצמי מהתקיעות הזו, מהמקום הזה.. שאמצא אהבה
תודה על מה שכתבת, נגעת בי מאוד..

שם3ים

New member
תודה גם לך,

יש בזה גם משהו שאני מתחברת אליו. לצאת מהתקיעות. או פשוט להעיז לצאת. ואני מתחברת לתקיעות, אבל פחות ממקום של עצלנות. יותר ממקום של קושי. אצלי, אני מרגישה, זה ממש מתוסבך. ומורכב ומופשט כאחד. אמרת/רשמת שאת יודעת ממה הפחד, ולא הבנתי אם אצלך זה מהמקום של 'צריך' לעבוד על זה קשה..או שזה פחד שלא פירטת. בכל אופן,'פתחנו שולחן'. מסקרן אותי לדעת מה אצלך הפחד. אצלי הפחדהוא שאני לא טובה עבורו.. יש אחד שאני לא יכולה לפגוש. משהו מהעבר. וכל מה שעולה מהמקום הקפוא, זה שאני לא טובה מספיק. כי אני מעשנת.. בעצם אני לא מקבלת את עצמי, ואני בהיסטריה שהוא לא יקבל אותי. ושמתי לב, שיש שתי קטגוריות אצלי במחשבה. האחת זה גבר שאני מרגישה לידו נחותה, לא טובה מספיק..בטיפשותי לא חכמה. והשני, זה שלא מגרה אותי לא מעניין. ואין עניין. היום חשבתי על זה. שאני צריכה למצוא את קו האמצע שלי. זה גם בתוכי. והמסע הזה התחיל לפני כמעט שבע שנים. ועדין נמשך. ונמשך ונמשך... בקיצור דיון לחיים ארוכים. לא משעמם. חחח.

מממאיה35

New member
קו האמצע ../images/Emo13.gif

כמו כל דבר בחיים.. לא בקיצוניות, לא בטוטאליות.. אני מאוד מאמינה בזה! בכל מקרה מה הפחד? אהממ את בכח רוצה שאגיד אותו, אה?
זה לא בא מהמקום של נחותה או פחות שווה מהצד השני.. אני לא יודע תלהסביר, אבל אני יודעת שכמה שאני לא רוצה, איך שאני פוגשת מישהו אני שמה על עצמי חומה, לוקחת מרחק. בכמה תיקשורים אמרו לי את זה בגרסאות שונות - שאני כמו קקטוס עם קוצים, ואחרי שאוריד את הקוצים יגלו פרחים יפים
.. וגם אמרו שהיום אני לא צריכה את הקוצים האלה, ששרתו אותי כשהיתי צריכה אותם.. קשה לשכנע את הקטנה בתוכי.. לאט לאט.. וגם תכלס, היתי בטיפול פסיכולוגי שנתים וחצי. חצי שנה לפני שהתחלתי אותו סיימתי קשר של שנה. ומאז לא היתי בקשר רציני. אין לי מושג איך ומה שעבדתי עליו בטיפול ישפיע עלי בתוך זוגיות.. לכאורה אפשר להגיד "אם טיפלת בזה זה לא אמור להשפיע", אבל זהו, שלא נכנס בטיפול היבט של זוגיות (כי לא היתה), שמאוד מאוד יושפע לדעתי מכל התהליך שעברתי, לטובה או לרעה.. ואולי גם מזה אני מפחדת.. תגידי לא שרשרת אם את רוצה לבוא למפגש? מחר (היום) אטפל בזה שוב, אז קדימה לשרשר..

שם3ים

New member
אויויויו..../images/Emo13.gif

תשמעי. כמה דברים לי אליך. בעצם המון. ואני מייכת ומתרגשת כאחד. אתמול חזרתי מבילוי מורכב, שתיכף אני רוצה לפרט. ראיתי שכתבת לי, והחלטתי שאשמור את הקריאה למחר, יעני היום. לרגע יותר מרוכז. אני שמח שעשיתי זאת. גם אני הייתי בטיפול פסיכולוגי ארוך ומתמשך. חמש שנים. ועוד שנה עם מטפלת בהילינג. אני כנראה אחזור. כשאבין שזה לא טיפול אלא מסע משותף. לבנתיים זה רק בשכל. ותראי, הייתי לפני תיכף 6 שנים, בזוגיות. וממש קצרה, אבל הכי אורכה בחיי. חח שלושה חודשים. אני בוכה טיפה בתוכי. אתמול. יצאנו, אני ועוד שתי חברות. האחת ביחסים לא מוגדרים, והשנייה בתוך שתי מערכות יחסים. ונתמקד בשנייה, כי היא הביאה אותי להבין משהו שאני כאישה בעולם, לא רוצה להבין. וממש לא רוצה להבין. היא התבודדה במהלך הערב מאיתנו, לתוך עולם שבו אחד מהם לא התקשר. ונעזוב את המורכבות של שתי מערכות יחסים, זה נושא לעולם אחר. והיא היתה עצובה. וראיתי אותי. את כורי העכביש שלי. את המחשבה תמיד על משהו. שגם כששנים אין משהו. תמיד יש משהו לפנטז עליו. ואם אין אז נמציא. וכמה הוח הם מקבלים מאיתנו. וכמה הציפיות והרצונות שלי גדולים, הם יצרו ויבואו ויאהבו. וכמה זמן ומחשבות אני משקיעה בתוך כל זה. וכשאין לחלקיק שניה את המחשבות הללו, מה יש? יש אותי. ובכי עולה בקרבי. ועצבות. ואהבה לילדה שכבר לא ילדה. שאותה אני לבדי גידלתי. והיא בעצם אני. ו"אתה, זה שמעולם לא היית באמת קיים, וכלכך הרבה כוח נתתי לך. הלוואי ואצליח לשחרר אותך לחופשי. אתה הציפיות לכריות. אתה שלא קיים, אבל ממלא את החלל שנוצר אצלי בבטן, והוא כאב. הלוואי ויגיע יום וומר לך: אתה משוחרר." מאמאמיה. לא סתם זה פורום לנשים. "בצער תלדי בנים" מה אגיד לך. התבגרות. אמן.

שם3ים

New member
ובקשר למפגש

גם זה שכתב לי באופן שאישי, לבוא, גרם לי לדמוע בתוכי. אני הנוקשות. האגו הפגוע. אני הדחויה. זו שאם לא שואלים, לא עונה. ומיד עולה בי בכי. קראתי את ההודעה על המפגש. בכל מקרה לא אוכל להגיע. אבל גם לא רציתי. אני פוחדת מזה. ועדין חשה בטוחה עם האנונימיות. וכששאלת. לא ידעת. אבל נגעת בי. במקום הפצוע. ופצע זה לא תירוץ. אבל, תודה. שם ים.

למעלה