בוקר טוב!

ella bella1

New member
בוקר טוב!

כרגיל, אני שוב מפנה אליכם שאלה בריאותית: ממה יכול להגרם דם בצואה? לא ממש דימום אלא רק מין שאריות דם קטנטנות... האם יש סיבה לדאגה? האם אני צריכה לספר על זה למטפלת שלי? עלתה לי מחשבה שזה אולי בגלל הברזל שאני לוקחת כי מעולם לא היה לי דבר כזה ולאחרונה זה התחיל (כמה שבועות אחרי שהתחלתי עם הברזל.) אלה.

yoelnd

New member
תראי...

היי יכולות להיות הרבה סיבות לכך, לא ציינת למשל גילך? ידוע כי מגיל מסויי ישנה עליה בשכיחות לסרטן המעי הדס ואחת הבדיקות הראשוניות היא דם בצואה. אבל, יכול להיות שמדובר במיני טחורים ואז נראה רק בניגוב ובמצב חזק יותר אפילו מעורב בצואה שעוברת ממש ליד הוריד המדמם. נטילת ברזל גורמת לצואה שחורה ועד עצירות - מאמץ ולכן יש מצב שזה אולי מזה. ממליץ להגיד למטפל ובמקביל לערוך בדיקות קוונציונליות רגילות לאיתור הסיבה ובכך לשלול ממצאים מדאיגים אחרים..... בבריאות טובה!

ella bella1

New member
תודה רבה!

אני בת 21. עדיין לא בגיל מחשיד לסרטן המעי בגס... באמת אני רואה דם רק בניגוב. אילו בדיקות קונבנציונליות יש לעשות כדי 'לשלול ממצאים מדאיגים אחרים'? אילו ממצאים מדאיגים יכולים להיות?

Orrza

New member
כל גידול במעי יכול לגרום לדימומים

ומצב הדם יכול להצביע על מיקום הדימום והמרחק שלו מפי הטבעת. דם קרוש מצביע על דימום פנימי יותר מאשר דם נוזלי, שעשוי להצביע על דימום קרוב לפי הטבעת. (פיסורה למשל). דם בצואה זה אחד הדברים שלא הייתי מתמהמה איתם, והולך לבדיקה מיידית. ממצא מדאיג זה גידול.

למעלה