בוקר טוב,

אמאiהבתR

New member
בוקר טוב,

לצורך עבודת שורשים של בני מחפשת פרוש ומקור שמות המשפחה שלי ושל בן זוגי: חזן דוידוביץ כיצד אוכל להתחקות אחר שורשי השמות?

masorti

New member
דוידוביץ' = בן דוד (BEN DAVID)...

כנראה שלאחד מאבות המשפחה קראו דוד, ועל שמו ניתן שם המשפחה.

friend9

New member
חזן

מקור שם המשפחה: אחד מאבות המשפחה היה חזן. היו הרבה משפחות כאלה ללא קשר משפחתי ביניהן. זה שם נפוץ בכל הארצות: תימן, פולין, אמריקה ועוד. למשל, ספר על 400 שנים של אחת ממשפחות חזן, שתורגם מטורקית והודפס בטורקיה: Hazan genealogy :Aaron de Yosef Hazan : Izmir 1600-2000 /prepared by Gizel Ender Hazan

אמאiהבתR

New member
תודה על עזרתכם כיצד והיכן

אוכל למצא מקורות לעזרה לבני להכנת עבודת השורשים?

zogu

New member
מקורות ועזרה

כפי הנראה כמו כולנו, העזרה מגיעה מצד ההורים, ומעורבותם בחיפוש היא ביחד עם הילד. קשה להימלט מכך...אולי אף תמצאו עצמכם נהנים מההרפתקאה. רבים מאיתנו שחוקרים כאן (אני אחת מהם) התחילו בעקבות העזרה והעבודה יחד עם הילד (ה). עוד לא נולד ה"איש"- שעשה עבורנו את העבודה במקומנו.... לכן, אני מציעה לך להפשיל שרוולים, ולהתחיל לפשפש...ולפנות זמן לחיפושים . למשל: בבוידם, באלבומי תמונות, בראיונות משפחתיים מי שרק אפשר...לגלוש באינטרנט, ולאט לאט להיכנס לאווירת החיפוש, והתעוד. וכל הזמן לשאול שאלות על ה"הוא" ועל ה"היא"....ולרשום, תאריכים, שמות המקומות, הקשרים המשפחתיים...וכד'. כך ביחד תלמדו להכיר את קורות המשפחה שלכם. אני מאמינה שקיבלתם דף הנחיות מביה"ס, ותוכלי להתקדם עלפיהן. אולי בהמשך כיווני החשיבה יתפתחו ותגלו שיש דברים נוספים שמענינים אתכם, ואתם רוצים להתמקד בנישה זו או אחרת. אם תתקלי בשאלות, או תצטרכי הכוונות נוספות, חזרי אלינו והפעם בשאלות ממוקדות. הצעה, כל פעם בשאלה אחת ממוקדת, כשתסיימי עם נושא אחד, עברי לשאלה הבאה. בהצלחה.

למעלה