בוקר טוב....

ר י J ת

New member
בוקר טוב....

דפדפתי קצת בדפי הקומונה ורציתי לשאול על שיטת העבודה עם העיתונים..... אני זוכרת בתור ילדה שניפחנו בלון בשיעור מלאכה ועבדנו עם עיתונים עליו.... מישהו יכול לתת הסברים מדוייקים על עבודה כזו? זה כמו עיסת נייר לא? כמה זמן ייבוש צריך בין שכבה לשכבה? כמה זמן ייבוש לפני הצביעה? באיזה צבעים אפשר להשתתמש? גואש? ואיך בדיוק עושים את זה? תודה מראש על התשובות.... כל טיפ יתקבל בברכה... אני ממש מתחילה בנושא....

רינת בוקר טוב, בקשר לרצועות נייר

אז כך, אני גוזרת רצועות מעיתון, ומתחילים לעבוד על הבלון מניחים את הרצועות שכבה שתי ושכבה ערב, אני בד"כ עושה 6-8 שכבות ( שכמובן תובלים בדבק לבן מהול במים, ואפשר גם להוסיף קצת דבק טפטים לחוזק) ( אין צורך ליבש בין שכבה לשכבה) נותנים לעבודה להיתיבש טוב, וזהו אפשר לצפות בעיסה ואפשר גם לא. בשביל הצביעה אפשר גואש רצוי בתוספת של דבק לבן, עדיף צבעי אקריליק הם יותר טובים, ואח"כ בכדי לשמור על הצבע לאכה. וזהו. בהצלחה אם יש עוד שאלות ישמחו פה לעזור לך. יום טוב.

ר י J ת../images/Emo140.gif

קיבלת כבר תשובה מעולה מאחת המומחיות שלנו!!! אני אוסיף רק כי אני עובדת על בלון עם 12 שכבות במצב בו אצפה אותו בסוף בעיסה ועם 16 שכבות במצב בו אין עיסה בסוף התהליך. לאחר כל 4 שכבות אני נותנת לעבודה להתייבש, לא לפני שאני מורחת עליה דבק פלסטי נקי על מנת לחזק את המבנה. אנחנו כאן לעוד שאלות

ר י J ת

New member
המון תודות...ועוד קטנה....

יש לי נייר גרוס לא רגיל... גרוס קטן קטן... ממש פתיתים קטנטנים של נייר... האם גם אז אני צריכה להשתמש במיקסר? ומה זה דבק טפטים? האם הוא יקר יותר? כמה זה צריך לעלות? ובכלל... מי מכירה חנות יצירה עם מחירים זולים וטובים באיזור פרדס חנה כרכור?

בשביל דבק טפטים/דבק פלסטי

את יכולה למצוא זאת בטמבוריות/הום סנט ודומיו.. דבק טפטים עולה בערך 50 ש"ח... דבק פלסטיק בגלון 35-50 ש"ח..

בנבית

New member
../images/Emo13.gifהיי שמים ירוקים!

50 ש"ח?!?!?!?! זה לא הגיוני!!!! זה עולה בסה"כ 17 ש"ח בחנות יצירה (בחנות "פנאי לי" למשל)

כמות של כמה? אבדוק את החבילה שיש

לי בבית... ובכמה את קונה דבק פלסטיק? בכלל איפוא את קונה את כל החומרים שלך?

בנבית

New member
../images/Emo13.gifשמים ירוקים....

הדבק טפטים הוא 125 גרם דבק פלסטי עולה בסביבות 30 ש"ח את הדבק טפטים אני קונה הבחנות "פנאי לי" ליד עזריאלי כי שם הכי זול (17 ש"ח) ואת הדבק הלבן ושאר הצבעים והחומרים אני קונה בחנות יצירה ברמת גן ברח' העמל 12

אז זהו שהדבק שלי 500 גר'

אני קונה בחנות טמבור קרוב לבית, חנות ענקית שלדעתי יש בה חירים טובים.

ר י J ת ../images/Emo140.gif

אני לא משתמשת במיקסר בכלל, אבל מרילין, לדעתי, כן. נעשה לה קול קורא במדבר והיא תוכל להתייחס לשאלה.

50מרלין ../images/Emo124.gifקול קורא במדבר!!!

האם את יכולה להתייחס לשאלתה של רינת בנוגע למיקסר ופתיתי נייר גרוס?

רינת בקשר לניר גרוס

אישית התנסתי בכל הטכנקות והוריציות של ניר. אבל ניר גרוס דק דק לא יודעת
מציעה לך תשרי את הניר הדק יומים שלושה במיים הרבה מים תסחטי בציפית ותיראי עם הכן מתערבב טוב ונעים וחלק לעבודה בקשר למערבל בכמות קטנה את יכולה לעבוד עם מערבל מזון מוט למטבח לדעתי ניתן להשיג אותו ב-30-40 שקל בכמויות גדולות רצוי לעבוד עם מערבל צבע שמתחבר למקדחה ותיקחי את הסוג הגדול הקטן נישבר לי מהר מאוד חשוב להשרות מספר ימים את הניר ולערבל בהרבה מים מקוה שעזרתי בהצלחה

למעלה