בוקר טוב

יונית7

New member
בוקר טוב ויום נפלא לכולם ../images/Emo42.gif

בשבוע הבא הבן מקבל סופסוף את ה"רגילה" שחיכה לה מאז המסע כומתה !! אני כבר הספקתי ללמוד שבצבא עלולים לבטל הכל ברגע האחרון, אז אמרתי לו שעד שלא אראה אותו בבית, אני לא מאמינה לכלום. אני לא אשכח את הקטע שעשו להם לפני כחודש: היו אמורים לצאת הבייתה לסוף השבוע, החיילים ארזו, עלו על א', כבר עלו לאוטובוסים והגיעו לב"ש. ממש לפני שהתפזרו איש איש לדרכו, פתאום מודיעים להם שאין יציאה, חוזרים להר קרן. ואז האוטובוס עושה אחורה פנה, וחוזר לבסיס. איך שהם מגיעים בחזרה להר קרן, מרחק של כשעה נסיעה, מודיעים להם שהם כן יוצאים הבייתה. ושוב האוטובוס מסתובב וחוזר לב"ש.... באותו יום הבנתי איך מתנהלים העניינים בצבא.

ואני חשבתי....

שזה סוג של תרגול=איום=הפגנת כוח. כי כשהייתי שואלת את בני , בטירונות, אם הוא יוצא בסופשבוע, הוא היה אומר שעד הרגע האחרון לא אומרים להם. ולפעמים היו אומרים להעלות לאוטובוס את כל הציוד האישי ומזה הם היו צריכים להבין שיש סיכוי שיצאו אחרי הפעלה לסופשבוע. ולפעמים היו משחררים קודם את הצפוניים, שיספיקו להגיע, ולאחר מכן מודיעים שיש סגר יציאות. ולא מוציאים אף אחד יותר. כל מיני מניפולציות שהפעילו עליהם עם עניין היציאות. דרך אומללה לדעתי להשליט סדר או "למלוך" .....

oshiko

New member
לא תמיד אפשר להאשים את הצבא

זה ברור שיש מצבים משתנים שצריך להגיב אליהם. לדוגמא - בדיוק זיהו תזוזה או התקבל מידע כלשהו, יחידה מסויימת שהיתה צריכה, נגיד, להיות באזור בזמן יציאתם הביתה הוקפצה עקב כך למקום אחר, והם צריכים לתפוס את מקומה. על אחת כמה וכמה ברור שבמלחמה כמו בלבנון II יש מצבים משתנים, ואי אפשר לתכנן את הכל ולעבוד ללא סטיות מהתכנית, כמו במצעד יום העמצאות. יחד עם זה, כשחוסר התכנון והשליטה במהלכים הופכים לדרך פעולה, זה מוכיח שמישהו למעלה פשוט לא מסוגל להיות הארכיטקט שמתכנן את הבניין המסובך הזה.

למעלה