בוקר טוב

בוקר טוב

קראתי אתמול בספר אהבתי "אדם משול לצפור בכוחה של הצפור לדאות מעלה מעלה אם רק תניע כנפיה ללא הרף אך אם תחדל ממעופה ואפילו לרגע קל בלבד הרי היא צונחת ונופלת..." (ר' ישראל מסלנט} כך הוא האדם בוקר טוב ליאור

לאני ליאור, בוקר טוב ../images/Emo194.gif

אני שמתי לך את האייקון של הג'אפאניזית, בגלל ששמעתי שקיימים סוגים של צפרדעונים וצפרדעוניות שגרים אך ורק בג'אפאנזיה, אז אני שולח לך את האייקון הזה כדי שיעזור לך לנסוע לשם, ואז תוכלי לשבח את האוסף שלך. באהבה ממני,

tvrui10

New member
בואי נבהיר דבר אחד .

עם כל הכבוד וההערכה לרבנים ולחכמי התורה, למעטים מאוד מבינהם יש ידע כלשהו במדע . לא שיש לי בעיה עם זה,אבל יש נטיה למאמינים שלהם,לקבל את "קביעותיהם המדעיות" באותה אמונה עיוורת כפי שהם מקבלים את קביעותיהם ההלכתיות. ואני שואל,למה שכל אחד לא יסתפק באמירות על דברים שהוא מבין בהם?

כרובי שמע..

הגאון מוילנא הגר"א כתב: "מי שחסר לו עשר ידות במדע תחסרנה לו מאה ידות בתורה" כל גדולי הרבנים כמו :רבי יהודה הנשי, רב"ן גמליאל, הרמב"ם ,רבי יהודה הלוי, ועוד רבים רבים הם הם אלו שגרמו להפצת המדע במדינות מגוריהם. והרי אתה יודע היטב מהי זיקתי לדת אבל אי אפשר לקחת מהם את מה שיש להם ליאור

tvrui10

New member
איש באמונתו יחיה.

אז יש ויכוח ביננו,לא נורא,לא חייבים להסכים בכל.

כרובי ידידי

בעצם מה חשוב מי אמר בעצם חשוב מה שנאמר ולא מי אמר כי אם אותה הפסקה היתה נכתבת בלי שהזכרתי את אומרה לדוגמא שכח את מי שאמר "אדם משול לצפור בכוחה של הצפור לדאות מעלה נעלה אם רק תניע את כנפיה ללא הרף אך אם תחדל ממעופהו אפילו לרגע קט אחד הרי היא צונחת ונופלת...." כך הוא האדם ועכשיו? ליאור

הבנת הנקרא

ציפור דואה לא מניעה כנפיה מכוונת עצמה למעלה למטה ולצדדים עי שינו זווית כנפיה ושימוש בזרמי אוויר. אפילו מטוס טס בלי לנפנף בכנפיו.

צ'או צ'או במבינו../images/Emo79.gifיש שיר כזה../images/Emo13.gif

כשהציפור מניעה כנפיה אז היא רק מחליפה הילוך,וכשהיא לא,,אז היא בהילוך חמישי, לא? זו הבנת הנראה, לו הייתי כציפור דואה לא הייתי פה

אורמור

New member
בהמשך להבנת הנקרא

האימרה הזו שוללת את זכות המנוחה? (אפילו בין שתיים לארבע?)
ואני תוהה ליאור מה בעצם אהבת שם? אולי תשתפי במילים שלך... אור

אני דווקא אוהב צפרות...

וראיתי שמר יון יושב על שרלילת יונה הן מנענין את כנפהין מסקנה "חכו מי ינענע אותכם"

אורמור

אהבתי את התמיד למעלה אהבתי את הלא ליפול אכתוב יותר אשתף לא היום עייפה אנוכי ליאור

למעלה