בוקר טוב.

mesiiii4

New member
זה מה שאתה אומר

אני אומרת אחרת. אבל לא נתווכח, נעזוב את זה..אתם הייתם בגולה 2000 שנה...עמים באו הלכו..עכשיו תבואו תגידו שזה שלכם??גם הבריטים היו פה..והטורקים..ועוד הרבה

Dudidud

New member
זה לא אני אומר.

תתחילי לקרוא. אז היינו בגולה (זה לא גורע, אבל נניח)- עכשיו אתם בגולה. ואנחנו פה, חיים מתפתחים וכו' וכו'. אתם יכולים להגיד שזה שלכם? ד"א- מי את? מאיפה? איפה את חיה כרגע? סקרנות..

mesiiii4

New member
בסדר, אז הייתם פה.

אבל נעלמתם לאיזה 2000 שנה, באתם, והינו פה, אז איך תסביר לי את זה?היו פה הרבה עמים לפני, אז מה? אנחנו לא בגולה , תבין את זה. סבא וסבתא שלי וההורים שלהם, נולדו כאן, בחיפה ובצפת. וכיום אני גרה בעכו, בת 16

Dudidud

New member
קודם כל

לא נעלמנו לשום מקום. בכל האלפיים שנה האלו, היו יהודים שחיו פה את חייהם. בצפת לדוגמא היה ישוב יהודי תמיד. (יכול להיות שתקופה מסוימת לאחר פרעות (נחשי ע"י מי..) הישוב נזנח, אבל לא לאורך זמן) לא היו פה הרבה עמים לפני. היו כובשים ששלטו. מעט מאוד אנשים חיו פה. אתם כן בגולה- אתם לא חיים במקום שאתם טוענים שהוא שלכם- חיים מחוץ לבתיכם הם גולה.

רוני13

New member
אתם אלו שיצאו במלחמה...

אנחנו רק ניצחנו אחרי שפיקפתם בעם היהודי שיש לו משהו שאין לאחרים באמת- אלוהים! "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה!"

iRoNBaLLz

New member
למה? זה היה שלכם? לא הייתה לכם

ריבונות ולא בטיח. זה היה שטח שהיה שייך לחלק מהאימפריה הבריטית. אבל בפועל לא הייתה פה ריבונות לאף מדינה אלא רק מנדט. בסוף המאה ה-19 החלו להתארגן תנועות ציוניות רבות בעולם והחלו לדבר על השיבה לציון והגשמת החלום הציוני. זכותו של העם היהודי לשוב למקום שיש לו זיקה אליו. בטח ובטח כאשר הוא סובל מאנטישמיות רבה בכל העולם. מלחמת העולם ה-2 גרמה לכל העם היהודי להבין שהוא חייב להקים לעצמו מדינה כדי לשרוד שכן מקרים אנטישמיים היו קיימים גם לאחר המלחמה ( טבח היהודים בקלצ'ה, פולין לדוגמא ). בזמן שהותי פה בפורום שמסתכמת בכ3-4 חודשים, עברתי מספר וויכוחים ( כן, וויכוחים, לרוב האנשים פה אין תרבות דיון והם מתעצבנים על דעות שונות משלהם ) עם אנשים שלא חושבים כמוני וגם מספר דיונים. אני לא שמעתי, אפילו פעם אחת, שהפלסתינאים רצו להתארגן ולהקים לעצמם מדינה. יכול להיות שאני טועה, אבל לא שמעתי על זה. וממה שאני יודע הרצון להקים מדינה ערבית בארץ ישראל בא רק ב47, הרבה אחרי שהיהודים רצו ורק אחרי שוועדת אונסקו"פ הציגה את תוכנית החלוקה, אז דרשו הערבים את כל ארץ ישראל ללא פשרות. יודעת מה? עזבי את כל זה. מהעבר צריך ללמוד, לא לנסות לחיות אותו מחדש. וכמו שאמרתי שתגובה אחרת. המציאות היא כך - יש פעם עם יהודי עם מדינה לאום ריבונית שמוכרת ע"י האו"ם ורוב אומות העולם. יש פעם עם ערבי בלי מדינה ריבונית אך עם אוטונומיה מסוימת שחייה על כספי העולם וישראל ועל חשמל ומים שמסופקים לה ע"י ישראל. ועכשיו אנחנו בבעיה, העם הפלסתינאי רוצה מדינה, אך בתנאים שישראל עדיין לא הסכימה להם ( עובדה שעדיין אין מדינה ). 2 העמים צריך להתפשר כדי שיהיה אפשר לחיות פה כמו שצריך בלי פיגועים מצד אחד וחיסולים מצד שני. עכשיו אנחנו נכנסים לתקופה של השנים האחרונות, עכשיו אני רוצה לשמוע את תגובתך על השנים האחרונות.

רוני13

New member
דוגרי! צודק...לערבייה כנסי!

ומה אמרת מקודם שאתם לא צריכים את הישראלים?! אנחנו יכולים לנתק אתכם מהחשמל תייצרו לבד זה יחסוך לנו הרבה הפסקות חשמל. ומה בקשר למים?תמצאו לכם מקור מים אחר לא הכנרת ותבנו מתקן שיכול להביא לכם מים נקיים.

אז מה?

למה שישנו למישהו היום אירועים שנתרחשו לפני 3000 שנה? הזכות על הארץ היא שלי כיהודי שנולד בה בדיוק כמו זו של ערבי שנולד בה, שאותו בטח לא צריך לעניין המצב לפני 3000 שנה.

Dudidud

New member
אז מה?

למה שישנה למישהו היום ארועים שהתרחשו לפני 50 שנה? הכל עניין של פרספקטיבה. לא מדובר על דינו של ערבי שנולד בא"י- כרגע רוב הסיכויים שהוא ישאר בדיוק איפה שהוא נולד. מדובר על פליטים כאלו ואחרים שכרגע נמצאים בכל מיני מקומות או נולדו בכל מיני מקומות ורוצים לחזור לכאן.

כי 50 שנה הם כן בעלי השפעה ישירה.

ועם כל ההתחכמויות - אין דינם כדין 2000 שנה. וחוץ מזה, זה עדיין לא עונה על השאלה - למה זכות ראשונים של מי היה כאן קודם היא זו שתשנה? במיוחד כאשר הזכות נטולה מוותק, והארץ הייתה ברובה המוחלט שוממה מיהודים משך מאות שנים.

Dudidud

New member
זה הכל עניין של פרספקטיבה.

מבחינתי למה שקרה לפני 2000 שנה יש השפעה ישירה. גם מה שקרה לפני 50 שנה הוא תוצאה של מה שקרה לפני 2000. זכות ראשונים משמעה בעלות- ואם היא לא משנה לטובתנו אז גם להם אין עילה לבעלות על הארץ- הם היו פה, יופי להם, עכשיו אנחנו פה. (והוותק אינו רלווטי כלל, הוא עניין טכני חסר משמעות- מה עוד שאף פעם הארץ לא הייתה שוממה מיהודים).

אם זה עניין של פרספקטיבה,

אז אין ערך לאותה "השפעה ישירה" כביכול. אתה חוזר ומשיב באותה אכסיומה. במקום לענות לי למה זכות ראשונים היא בעלת ערך משמעותי אתה רק עונה שהיא משמעותית ושווה בעלות.

iRoNBaLLz

New member
הזכות היא לבעל הריבונות.

העולם דמוקרטי ( שואף להיות ) והאו"ם דמוקרטי ( כמה שארה"ב מחליטה ) ולכן מתן הריבונות מהאו"ם הוא הקובע. אתם נוטים "להתרפק" יותר מידי על העבר אבל שוכחים מההווה. מזה משנה מי היה פה לפני 50, 100 ו2000 שנה? משנה המצב עכשיו. יש בשטחי ארץ ישראל כ5.5 מיליון יהודים וכ5 מיליון ערבים ( פלשתינאים וערביי ארץ ישראל ), והמצב הוא כזה שאף אחת מהעדות לא תועבר / תסולק מפה. אז צריך לחשוב מה עושים. השאיפה היא לחיות ביחד בלי בעיות ותאקלים. השאלה היא.. כמה כל צד מוכן לוותר וכמה אחוזים מהאוכלוסיה של כל צד מוכנים למהלכים כאלה או אחרים ( זכויות מיעוטים בקבוצה ).

אביחי12

New member
לקחנו לכם?! כמעט לקחתם לנו...

תמיד היו יהודים בארץ. לפי המנדט הבריטי (לפני שהתחלתם עם הטרור-תרפ"א תרפ"ט..) רב הארץ הייתה אמורה להיות שלנו. חוץ מזה לא העיפו אותכם ברחתם במלחמת העצמאות שאותה אתם התחלתם. סירבתם לתוכנית החלוקה של האום.

למעלה