למה? זה היה שלכם? לא הייתה לכם
ריבונות ולא בטיח. זה היה שטח שהיה שייך לחלק מהאימפריה הבריטית. אבל בפועל לא הייתה פה ריבונות לאף מדינה אלא רק מנדט. בסוף המאה ה-19 החלו להתארגן תנועות ציוניות רבות בעולם והחלו לדבר על השיבה לציון והגשמת החלום הציוני. זכותו של העם היהודי לשוב למקום שיש לו זיקה אליו. בטח ובטח כאשר הוא סובל מאנטישמיות רבה בכל העולם. מלחמת העולם ה-2 גרמה לכל העם היהודי להבין שהוא חייב להקים לעצמו מדינה כדי לשרוד שכן מקרים אנטישמיים היו קיימים גם לאחר המלחמה ( טבח היהודים בקלצ'ה, פולין לדוגמא ). בזמן שהותי פה בפורום שמסתכמת בכ3-4 חודשים, עברתי מספר וויכוחים ( כן, וויכוחים, לרוב האנשים פה אין תרבות דיון והם מתעצבנים על דעות שונות משלהם ) עם אנשים שלא חושבים כמוני וגם מספר דיונים. אני לא שמעתי, אפילו פעם אחת, שהפלסתינאים רצו להתארגן ולהקים לעצמם מדינה. יכול להיות שאני טועה, אבל לא שמעתי על זה. וממה שאני יודע הרצון להקים מדינה ערבית בארץ ישראל בא רק ב47, הרבה אחרי שהיהודים רצו ורק אחרי שוועדת אונסקו"פ הציגה את תוכנית החלוקה, אז דרשו הערבים את כל ארץ ישראל ללא פשרות. יודעת מה? עזבי את כל זה. מהעבר צריך ללמוד, לא לנסות לחיות אותו מחדש. וכמו שאמרתי שתגובה אחרת. המציאות היא כך - יש פעם עם יהודי עם מדינה לאום ריבונית שמוכרת ע"י האו"ם ורוב אומות העולם. יש פעם עם ערבי בלי מדינה ריבונית אך עם אוטונומיה מסוימת שחייה על כספי העולם וישראל ועל חשמל ומים שמסופקים לה ע"י ישראל. ועכשיו אנחנו בבעיה, העם הפלסתינאי רוצה מדינה, אך בתנאים שישראל עדיין לא הסכימה להם ( עובדה שעדיין אין מדינה ). 2 העמים צריך להתפשר כדי שיהיה אפשר לחיות פה כמו שצריך בלי פיגועים מצד אחד וחיסולים מצד שני. עכשיו אנחנו נכנסים לתקופה של השנים האחרונות, עכשיו אני רוצה לשמוע את תגובתך על השנים האחרונות.