בוקר טוב!

Koeln

New member
בוקר טוב!

שלום לכולם, אני סטודנט לעיצוב ולומד כרגע בגרמניה. במסגרת לימודי כאן אני משתתף בקורס הנקרא "קמפיין סוציאלי" ובו עלינו להפיק קמפיין לעמותה העוסקת בנושאים חברתיים. אני בקשר רציף עם הארץ, ולאחר ששמעתי על הדמות בסדרה "השיר שלנו" חשבתי כי רוב האנשים (כולל אותי, כמובן) בורים לחלוטין בכל הנוגע לתסמונת טוראט. לאחר מחקר קצר אני מרגיש כי זהו נושא חשוב שלא מטופל מספיק והייתי רוצה למקד בו את הפרויקט שלי. ניסיתי לשם כך ליצור קשר עם האגודה, אך לא הצלחתי בשל בעיות טכניות. בכל אופן, הייתי שמח לשמוע מכם- האם הייתם מעוניינים כי קמפיין כזה יצא, ואם כן, במה לדעתכם עליו להתמקד? (הרחבת הידע הכללי של הציבור בנושא? שיפור תדמיתם של הלוקים בתסמונת? גיוס תרומות למחקר? וכו...). יש לציין כי זהו פרויקט סטודנטיאלי והוא לא עתיד להתפרסם מחוץ למסגרת הקורס, אך בכל זאת הייתי שמח לשיתוף פעולה מצידכם ומצד העמותה. סליחה על האורך של ההודעה ותודה רבה מראש!

kolen - שלום לך

בע"ה אני מבינה מה אתה רוצה לעשות. אין לי מושג מה להציע אך אם אפשר לעזור אני אשמח מאד. בהצלחה

ש ל י ק

New member
אני חושבת ששביק צריכה לענות

מבחינת האינטרס של העמותה אבל אני מרשה לעצמי לענות לך בתור אמא לילד בן 11 שיש לו טוראט וממשיך לראות את הסדרה כי הוא עוקב אחריה כבר 2 עונות שהילד בהלם ממילות הגנאי שנאמרות שם ע"י השחקן שמשחק את הלוקה, ילדי אומר שזה לא יפה לצחוק על זה שזה משהו שקיים במוח וגורם להם לעשות את הטיקים ואת שאר הדברים וחוצמזה שהוא בטוח שמי שמקלל בגלל התסמונת לא אומר את אותם מילות גנאי שנאמרות בתכנית . אתמול השחקן התבטא שוב בקללות מגונות שאני מתביישת לחזור עליהן ופתאום ילדי קפץ ואמר שהם ממש לא נורמליים כי יש ילדים שצופים וזה לא חינוכי לומר את אותם מילים.

שביק

New member
לKoeln יקר, ראשית אני שמחה ומודה

לך שפנית אלינו.כעמותה אנו בהחלט נעזור לך בפרוייקט במסגרת לימודיך וכולנו צא נשכרים מכך. אתה במסגרת הלימודים ואילו אנו להגברת המודעות החיובית, והתדמית החיובית של הלוקים בתסמונת טוראט. על-מנת שנוכל לשתף פעולה היטב ולשביעות רצון איני מזמינה אותך ליצור איתי קשר באפשרויות הבאות: טל: 09-7408478 או במסר אישי כאן או במייל: [email protected] מאחלת לך הצלחה! שביק בת-שבע גרניט יו"ר א.ס.ט.י (ארגון סנדרום טוראט ישראל)

השגיא

New member
koeln תבורך !

אשמח מאוד לראות את הפרויקט כשהוא יהיה מוכן. לשאלתך, ראשית אני חושבת שבסידרה שמנסה להצחיק, (בכוונה לא כתבתי קומדיה כי זו לא בדיוק קומדיה), אין מקום לדמות שלוקה בתסמונת טוראט, כפי שאין מקום לדמות שלוקה בשום מחלה אחרת!!! שנית- בסידרה קצת יותר רצינית, הייתי מצפה לראות דמות שיש לה טיקים מסוגים שונים, אגב לא היה מפריע לי אם חלק מהטיקים היה קופרלליה, (שזה הקללות), העיקר שהדמות תהיה אמינה ולא נלעגת. ראיתי השבוע את הסרט "החיים הם טיק" על בחור שיש לו טוראט לא קל והוא עצמו רופא. הבחורצ'יק הזה, עם כל הטיקים והמוזרות שלו, התאהבתי בו בשניה הראשונה של הסרט. כי הוא מוצג בצורה מאוד אנושית! אה.. ויש לו טוראט... אתה מבין את רוח הדברים שלי? אני לא חושבת שצריך להסתיר את מה שיש לנו (לבן שלי), אלא להציג את זה בצורה אמינה ואנושית. הדמות ב"שיר שלנו" לפי הפרק וטיפה שראיתי, אין לה טוראט!!! אין לה טיקים או אובססיות או שום דבר אחר שקשור בטוראט. הדמות פשוט מקללת וזה מוצג כטוראט. מה שחמור, שזה הפך להיות "קטע". אנשים מקללים ואומרים "אופס יש לי טוראט" מקוה שעזרתי גלית

frederick

New member
קודם כל תודה לכולכם!

באמת, תודה רבה על התגובות! אולי לא הסברתי את עצמי נכון, אבל כפי שציינתי אני לומד בגרמניה. הקמפיין אמור להיות מובן גם למקומיים (או לצורך העניין לתושבי מערב אירופה) ולכן לא יכול להתמקד בסדרה או לצאת נגדה, אלא לעסוק באופן כללי יותר בתסמונת ובהתמודדות איתה. הזכרתי את הסדרה כי דרכה הגעתי לחשוב על הרעיון הזה (ככה שלא הכל שחור
.מקווה שעכשיו אני מובן יותר. ושוב, תודה רבה!

קלן שלום

ראשית כל קיים האתר של העמותה בו תוכל לעיין ולקבל מושג במה אנו עוסקים. הכתובת של העמותה הינו www.esti.org.il.יש קישור אליה בצד שמאל. יש שם קישור לעמותה האמריקאית שהיא העמותה המובילה בעולם. אני חושב שבעמותה האמריקאית קיים קישור לעמותה הגרמנית.ברוב המקרים העמותות מוקמות על ידי אנשים פרטיים כמו הורים ולוקי התסמונת בכללותם. בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה בלימודך. עכשו תרגמתי את המצגת שלנו לאנגלית באם תרצה לקבל את המצגת הנך מוזמן לשלוח לי מסר בו תתן לי את הכתובת האלקטרונית שלך כמובן לאחר קבלת אישור מיו"ר העמותה המכונה פה שביק הלו היא בת שבע גרניט. שלך משה

למעלה