בוקר טוב

sitvaniyot

New member
שמחה לשמוע שהיה מפגש מוצלח אתמול

ביקשתי לקיימו מאוחר יותר כדי שגם אני אוכל להשתתף, נתראה בפעם אחרת והפעם רישמו לי חיסור. בינתיים ריק פה, כנראה שכולכם עייפים. מאחר שמצפה לנו שוב סוף שבוע גשום, הרשו לי להמליץ לכם על סרט חדש "זכרונותיה של גיישה" המחזיר אותנו לעולם שנעלם, יפן של לפני מלחמת העולם השנייה. אחרי מלחמת העולם הסדר החברתי ביפן השתנה, וכל יפן פרט לעיר אחת נהרסה. כך שתמונות כמו בסרט כבר לא תראו היום. גם אורח החיים המתואר בסרט כמובן כבר מזמן לא קיים. הסרט מאד נוגע ללב וכמובן מבוסס על ספר בשם זה שיצא לפני הרבה שנים.
 

erika6

New member
בוקר טוב סיתווניות ולכל החברים|מיצי

סית שמעתי שהסרט טוב את הספר לא קראתי בהזדמנות ראשונה אלך לראות. אתמול היה מפגש מוצלח, אני מקווה שבפעם הבאה תעשי מאמץ ותבואי, היית חסרה לנו וגם רוקסן. מעונן בחוץ, איזה יום יהיה גשום?. אתמול לא ראיתי חדשות בכלל, השתדלתי להימנע מלשמוע מה שקרה אתמול
 

erika6

New member
../images/Emo132.gif

סרטון נחמד תפתחו ותראו [האייקונים בשביתה}
 

yaely2

New member
מנהל
לסיתווניות ואריקה וגם למצטרפים../images/Emo23.gif

בוקר טוב לסיתוונית ואריקה המעשה שאני רוצה לספר לכם מתחיל לפני עשרות שנים. חמותי אושפזה בבי"ח במחלקת א.א.ג, בעלי שנקרא לבוא לבית חולים הגיע רק בלילה ופגש את הרופאה שהייתה בתורנות באותו זמן. שמה היה ד"ר קוזניצקה . היא הסבירה שנצטרך לבוא מחר כדי לדבר עם ראש המחלקה כך עשינו. לאחר התייעצות ומעקב בן כמה ימים החליטו להעבירה למחלקה פנימית – קומה מעל המחלקה בה שכבה. באתי יום יום למחלקה הפנימית, והנה יום אחד הגעתי וכבר במסדרון שמעתי מישהו מדבר עם חמותי, הקול היה נשי ורך, אך זר, ולא זר לי. עצרתי מתוך סקרנות מנסה לפענח של מי הקול. והיא שאלה את חמותי לשלומה, כיסתה אותה, נתנה לה מעט לשתות ושאלה מה היא מקבלת כטיפול, ידעתי שחמותי כבר אינה מסוגלת להשיב לא עמדתי בפיתוי ונכנסתי. בפנים עמדה ד"ר קוזניצקה, אישה יפה יפה עד כדי כך יפה שרופא המשפחה סיפר לי שבכנסיי הרופאים ליד כל רופא היה כסא פנוי , כשניסה מאן דהו להתיישב על כסא ריק היה אומר זה שלידו "סליחה זה שמור לד"ר קוזניצקה" חצי אולם שמר לה מקום. המראה של רופאה המבקרת חולה רגילה במחלקה אחרת ומעודדת אותה לא עזב אותי עד היום תמיד כשראיתיה בעיר ברכתיה. אתמול היינו בבית התנ"ך הודה מתוך שפע ידיעותיה לקחה אותנו לסיור מעניין ומשכיל בבית. לפתע ראיתי ציור מהמם, ציור הנראה לי כמו "מנעי קולך רחל.." גדול, יפה ומרשים ועליו כתוב "קוזניצקה", אני לא ידעתי שהיא מציירת אך אדזה הסבירה לי שאכן כן, ד"ר קוזניצקה היא גם ציירת. היה שם עוד ציור שלה גם הוא נפלא. כאילו כל האישיות הנפלאה הזו הוטבעה על בד.
כשהייתה ביתי בהריון עם ביתה הבכורה נסעתי אליה לארצות הברית להיות איתה בזמן הלידה. סוף ההריון שלה ואני נלוויתי אליה לרופא הנשים. שמו היה ד"ר קוזניצקה. שאלתי אם הוא יהודי והוא השיב שלא, אך גדל בסביבה יהודית ומאוד אוהבת את היהודים. יש איזו מילה שהם אומרים כמו.."נזיל טוף" את זה הם אומרים בזמן שמחה. מה זה? אמרתי לו ד"ר זה MAZL TOV ולאחר הלידה ניגש אליי ואמר. "סבתא, התאמנתי שלושה ימים על מה שאמרת "MAZL TOV"
 

הודה 77

New member
בית התנך

פתוח רק בשעות מסוימות.לכן בתחילה קבעתי ב4.30 ,כדי שיהיה לנו זמן רב יותר.רק מתנדבים מחזיקים את הבית ,ואין לדרוש מהם ,שיעבדו בשעות מאוחרות . בנוסף לכך על פי החוק חיב להיות מאבטח ,הרכוש יקר עד מאוד ,ויש בארץ ,כידוע, גם בעית ביטחון ,במיוחד בבנין ,שבו הוכרזה המדינה. אפשר לפתור את הענין בישיבה באחד מבתי הקפה הסמוכים,אם יש ברצונכם לעשות זאת.שמחתי מאוד שנהניתם.וכמובן נערוך פגישות נוספות ביי
 

הודה 77

New member
לא רק לפנוים פנויות

טוב לפגוש אתכם הבוקר. אני מצטרפת לנפגעי תעלולי תפוז.ככה לסגור את הדלת ולתת לנו להמתין מול המחשב המעצבן? הערב יש אצלי שוב מסיבה,הייתי רוצה להזמין את כולכם,אבל מגיעה לכם מסיבה נפרדת.במיוחד אחרי התשבחות מחממות את הלב ,שקיבלתי מכם על הפגישה בבית התנך . בקרוב נארגן משהו. בכלל אני חובבת גדולה של מסיבות-לאנשים בגיל מבוגר יותר ,הצורך בחברה קבועה, נאמנה ותומכת ,חיוני ביותר לבריאות נפשית וגופנית גם יחד .גם תוכן המסיבה חשוב,לא רק פיטפוטים של שמחת הפגישה ומצב המשפחה ,ולא צעקות בויכוחים על הפוליטיקה ,אלא כל נושא שנבחר .אני בעד מוסיקה כזו או אחרת ,שמרימה את הנפש ומאחדת את כולם . על הכל מחליטים יחד ,רק צריך לארגן וזה לא בשמים. ביי
 

erika6

New member
נא ללחוץ

פעמים: פעם על :על קישור לעמוד... פעם שניה: לחץ כאן להורדה... לא זה מה שחשבתי להעביר, אבל גם מצגת זו יפה יצחק בוקר טוב לך - מחכה לפרשת השבוע
 

yaely2

New member
מנהל
לסתווניןת ויצחק על ההמלצה ../images/Emo63.gif

לאריקה
על המצגות הנפלאות, נפלאות, את ממש אשפית.
 
בוקר טוב כולם, שמעתי שהיה מפגש

נהדר, וגם אני מצטערת שלא יכולתי להשתתף הפעם, בודאי יהיו עוד מפגשים, אריקה, מצגת יפה, יש לי הרבה מצגות מסוג זה, ולצערי לא יודעת איך להעביר אותן, אפנה אליך במסר כדי שתתני לי טיפים כמו בעבר. הרבה ממה שאני יודעת לעשות כיום במחשב, זה בזכותך. תודה. סוף השבוע הזה לא אהיה בקרבת מחשב, כך שכנראה לא תראו אותי הרבה,עד יום ראשון אחר הצהרים. מאחלת לכולנו סוף שבוע טוב ונהדר. שבת שלום.( מוקדם קצת, אבל במקום מחר שלא אוכל לעשות זאת.)
 

erika6

New member
רוקסן תחסרי לנו מאוד../images/Emo108.gif

אני כבר מתגעגת
 

אנפה2

New member
בוקר טוב מאוחר לכם ממני

אני לא מתכוונת להילחם עם תפוז המטורלל, משגע לי את השכל, מקווה שזה זמני בלבד, ולכן אני ממעיטה להופיע, כי תמיד היה גוזל ממני זמן והייתי נהנית, עכשיו גוזל ממני כפול זמן ואני לא נהנית. יום טוב לכולם.
 

הודה 77

New member
תרבות היא לא מילה גסה

כך נאמר לי אתמול בביקור בבית התנך.מי שלא ביקר שם עדיין ,מחמיץ חוויה של פנינת יופי ,המתבטאת בציור, פיסול,אדריכלות,תנך,הסטוריה של עם ישראל ,ארץ ישראל ,נוסטלגיה של ראשית הישוב היהודי המתחדש בארץ, וראשיתה של תל אביב. מקצת שבמקצת ראינו אתמול.האווירה המיוחדת השפיעה על ההנאה שלנו. במיוחד נהניתי אני מהחברה הנעימה ,הסיפור של ימית המוכשרת ,שכל כך אוהבת -לספר,ואנו, שכל כך אוהבים לשמוע אותה . גם ליעלי וגם לטקיטוס היתה תכנית.מפאת קוצר הזמן לא הצלחנו לשמוע אותם ועל כך הסליחה. דני-מנהל הבית -הציע מספר הצעות. מי שרוצה לקבל לביתו עלון פעילויות הבית- ישלח לי את כתובתו במסר. הפגישות החברתיות נראות לי מאוד-מי שרוצה ומי שיכול-מוזמן להודיע לי במסר איך לדעתו כדאי לנהל את הפגישות. בינתים אני מתכננת חוג מוסיקלי פתוח לכל האוהבים מוסיקה כולל שירה בציבור . על המפגשים נודיע בימים הבאים. בינתים ארצה לקבל את תגובתכם יעלי התנדבה לקחת חלק באירגון ,מי שרוצה לעזור-יבורך. ביי
 

עמליה3

New member
צהריים טובים

שלום לכולכם.להודה תודה לארגון שלא התלחתי להגיע בגלל הבחירות להסתדרות המורים. בפעם הבאה נשמח לבוא לבית התנך לפגישה נוספת . כנראה שגם סתיונית ורוקסן שלא היו כדבריהן תרצנה להגיע בפעם הבאה. תודה לאריקה למצגת.ליעליליצחק לאנפה ולכל מי שיכנס אחרי מאחלת המשך יום מלא שלווה.
 

שי1951

Member
אחר צהריים טובים - קיבלתי ב-../images/Emo30.gif

סיגריות בגשם שתי גברות זקנות עמדו מחוץ לבית האבות ועישנו סיגריות (מתוצרת CAMEL), כאשר לפתע התחיל לרדת גשם שוטף. גברת אחת שלפה מכיסה קונדום, חתכה את קצהו והלבישה אותו על הסיגריה הבוערת, והמשיכה לעשן.. הגברת השנייה שאלה: "מה זה?" גברת 1: זה קונדום, אני משתמשת בו כדי שהסיגריה לא תרטב. גברת 2: מאיפה השגת את הפטנט הזה? גברת 1: את יכולה להשיג את זה בכל בית מרקחת למחרת, גברת 2 גוררת את עצמה לבית המרקחת המקומי ואומרת לרוקח שהיא צריכה קופסת קונדומים. הבחור מביט בה במבוכה אחרי כל היא מעל גיל 80 אבל שואל בעדינות איזה סוג היא רוצה. הגברת עונה: Doesn't matter son, as long as it fits a CAMEL! (לא חשוב - העיקר שיתאים ל - CAMEL ) הרוקח התעלף
 

י מ י ת 2

New member
שי, הצחקתני. בדיחה מבודחת../images/Emo6.gif

ככ יפה לצחוק על זקנים?????????? להודה תכניותיך מקובלות עלי. אשמח להשתתף. אם אפשר בלי הגבלת זמן. יכולנו להשאר עוד ועוד.מדוע בית התנ"ך מגביל בזמן את מפגשים?
 

erika6

New member
קשה לעשות מלחמות עם תפוז../images/Emo108.gif

עמליה, שי, הודה רעיון טוב ונכון כמו שימית כתבה כל אלה שהגיעו לפגישה יכלו לשבת עוד ועוד הגבלת הזמן מפריע? האם אי אפשר לשנות גזירת המקום? ברשות הבית נוכל לעזור לך לסגור את המקום. תבורכי על היוזמה שלך
 

אדזה

New member
שלום חבריה

היה קשה מאד היום להיכנס לתפוז ולא סתם הם מתנצלים,נדמה לי שעכשיו קצת השתפר המצב,אז מה שלומכם?רציתי לספר לכם,שהיום הלכתי לחוג לעבודות יד שונות, למדנו כיצד לקשט מסגרת תמונה כולל תמונה ,יצא פשוט מדהים,חבל שאין באפשרותי להראות לכם.אני יכולה רק להמליץ לא רק מפני שזה עיסוק מהנה אלא שזה גם לא כל כך יקר לעומת מסגרת כזו כשהולכים לקנות אותה.חבל שאין לי יותר זמן להקדיש לזה,אני פשוט אוהבת מלאכת יד והיום האפשרויות הן בלתי מוגבלות.יצא משהוא דומה לתמונה המצורפת ואפילו הרבה יותר יפה לטעמי.
 
למעלה