בוקר טוב!

בוקר טוב!

לכל מי שמחשיב עצמו שמאלני...חשוב שתבינו! אתם יכולים לשנאו לקלל להתעלם ולבזות את אבא שבשמיים,זה לא ימנע ממנו להמשיך לאהוב אתכם ולשמור עליכם כל הזמן! אם הוא מקבל אתכם מי אנחנו{הציבור הדתי}שנעיז להבדיל עצמנו מכם.רק חבל לי על כל האנרגיה החיובית והכוונות הטובות שלכם שמתבזבזים כאן במקום לכוון אותם למקומות הנכונים,כולכם מוזמנים לגבעות לבנות ולהבנות...או סתם לשבת ביחד על קפה ולהיזכר בזמנים טובים יותר בהם עם ישראל היה עם מאוחד ויציב כנגד רוחות הזמן והאויב. נ.ב גוש קטיף לנצח!תיכף נשוב....

worrywort

New member
אנחנו (?!) יכולים להמשיך לשנוא?

ראית מה הולך באיזור עמונה לאחרונה.? אם אתה באמת מחפש "אהבה" אתה יכול לצפות מחר בטלויזיה. כ"כ הרבה שנאה אתם מובילים ועוד יוצאים עם הסלוגן הדבילי הזה "יש לנו אהבה והיא תנצח" איזה אהבה יש לכם.? יש לכם שנאה ובורות. הסלוגן שלכם צריך להיות "יש לנו אהבה יא עוכר ישראל יא נאצי יא בוגד!"

worrywort

New member
אנחנו יכולים להמשיך לשנוא.?

ראית מה הולך באיזור עמונה לאחרונה.? אם אתה באמת מחפש "אהבה" אתה יכול לצפות מחר בטלויזיה. כ"כ הרבה שנאה אתם מובילים ועוד יוצאים עם הסלוגן הדבילי הזה "יש לנו אהבה והיא תנצח" איזה אהבה יש לכם.? יש לכם שנאה ובורות. הסלוגן שלכם צריך להיות "יש לנו אהבה יא עוכר ישראל יא נאצי יא בוגד!"

../images/Emo104.gif|עיניים להם ולא יראו...

הבהרה קטנה...אין לי שום צורך באהבה שלכם לא מעוקצכם ולא מדובשכם,אבל יש לך אבא בשמיים ולא משנה כמה תתכחשו אליו ואל תורתו מאיזשהי סיבה{שממש נבצרת מעיניי!}הוא תמיד ישאיר את שערי שמיים פתוחים בפניכם, ךגבי עמונה...אני ממש לא צריכה את הדיווחים שלך!אני רואה הכל את השנאה המכות והכאב של שני הצדדים,אבל לצד אחד הייתה בררה לצד השני לא!יש לנו ארץ אחת ואם נוותר עליה נשאר בלי כלום!,השימוש במילה כיבוש שגוי מיסודו!אתה לא כובש מה ששייך לך בזכות ולא בחסד... יש לנו אהבה... לארץ ישראל השלמה!תתפלא, בעניין הסלוגן אני{וכל נוער הגבעות בערך} מסכימה איתך, נגמרה אהבה כמפלגות כמו מרצ קמו. יש לנו אמונה ומאבק והם ינצחו!

אז יש אהבה או אין אהבה? (-:

ואני מצטער, ה"אבא השמיימי" שלי זרק אותי מהבית כשיצאתי מהארון. רוצה להראות את אהבתך עכשיו?

שניה תן לי לחשוב על זה...../images/Emo8.gif../images/Emo104.gif

לטעות זו תכונה אנושית לסלוח תכונה אלוהית...אל תאמין לכל פרשן בלירה,יש לך אבא בשמיים שמקבל אותך בכל מצב!הנטיות המיניות שלך ממש לא רלוונטיות לגביו...,את הסיפור עם אבא שלך תפתור לבד זו לא חוכמה לזרוק כל בעיה שצצה בפניו של אלוקים.לכל יהודי ניתנה זכות בחירה,זאת הייתה הבחירה של אבא שלך. אני לא מתיימרת לטעון שאני אוהבת כל יהודי בלב שלם{קצת קשה לי למוות על הצורה של היאס"מניק ששבר לחברה שלי את השיניים}אבל עם ישראל הם אחים לטוב ולרע! כאחד ש"זרקו" אותו מהבית אתה אמור להבין שמשפחה לא מחליפים,הכל תלוי באך שאנחנו בוחרים להתמודד איתה... לא מותק,אני מצטערת בשבילך אם אתה לא מכיר באהבת אלוקים ששומרת עליך כל יום כל היום{שלא יהיה לך שמץ של ספק,היא קיימת!}

שניה תן לי לחשוב על זה...../images/Emo8.gif../images/Emo104.gif

לטעות זו תכונה אנושית לסלוח תכונה אלוהית...אל תאמין לכל פרשן בלירה,יש לך אבא בשמיים שמקבל אותך בכל מצב!הנטיות המיניות שלך ממש לא רלוונטיות לגביו...,את הסיפור עם אבא שלך תפתור לבד זו לא חוכמה לזרוק כל בעיה שצצה בפניו של אלוקים.לכל יהודי ניתנה זכות בחירה,זאת הייתה הבחירה של אבא שלך. אני לא מתיימרת לטעון שאני אוהבת כל יהודי בלב שלם{קצת קשה לי למוות על הצורה של היאס"מניק ששבר לחברה שלי את השיניים}אבל עם ישראל הם אחים לטוב ולרע! כאחד ש"זרקו" אותו מהבית אתה אמור להבין שמשפחה לא מחליפים,הכל תלוי באך שאנחנו בוחרים להתמודד איתה... לא מותק,אני מצטערת בשבילך אם אתה לא מכיר באהבת אלוקים ששומרת עליך כל יום כל היום{שלא יהיה לך שמץ של ספק,היא קיימת!}

worrywort

New member
מה זה קשור לאהבת הארץ?!

תבואו בהמוניכם להגן גם על המרפסת שסגרתי בלי אישור כשיבואו להרוס לי אותה? יצאתם מהכלים בקדושה שהענקתם לאיו"ש.! 9 מבנים שהוקמו על קרקע לא שלהם, המדינה הגיעה לאכוף את החוק ואתם פשוט יצאתם מדעתכם. "לא הייתה לנו ברירה" ספר לסבתא.! איך הציונות הפכה להיות הדבר הצר הזה שאתם קוראים לו אהבת א"י. טירוף משיחי זה המונח המדוייק.!

תן את הכתובת ואנחנו בדרך...../images/Emo104.gif

לי יש שאלה אחרת...אך השמאלנות הפכה להיות הדבר המושחת המעוות והכופר הזה שאתם מכנים מרצ?!למה כל כך קשה לכם להבין שאנחנו נלחמים בשביל אידיאולוגיה ואמונה אמיתית שמעשינו מגנים על כל עם ישראל! למה כל כך חשוב לכם להגן על אוכלוסיה שמגנה את מדינת ישראל ושולחת מרצחים בעמנו? לרגע אני לא מצדיקה את מעשי האלימות,אבל אתה לא מכיר את התחושה שמגרשים אותך מהבית שלך, שבוגדים בך ואחר כך קוראים לך גנב וכובש! על מי אתם מגנים? על אחמד שרק שלשום בן דוד שלו התפוצץ בדיסקוטק האהוב עליך?! איפה ההגנה שלכם הייתה כשגירשו אותי מהבית?כשהרביצו לחברות שלי כשהן בסכ"ה רצו להביע מחאה לגטימית בכפר מימון?אתם רואים גם אני יכולה להביא דוגמאות ספציפיות של אי צדק,אבל זה לא מה שיאחה את הקרע בעם הזה,הבעיה מתחילה עם אנשים תוקפניים כמוך...אתה לא קורא את המילים שלי על מנת לנסות להבין,אתה קורא אותן על מנת להגיב. אני לא שונאת אף אחד בטח שלא את החיילים הקדושים של צה"ל,אבל כמו שיש לך סימפטיה לערבים בגלל "מה שהם עברו"אולי הגיע הזמן שתתחיל לפתח סימפטיה גם לנו ולו רק בגלל שאנתנו אחים.-לטוב או לרע.

eyeCoof

New member
כמה דברים

א. חיילי צה"ל אינם "קדושים", הם בני אדם. חלק כאלו וחלקם כאלו. ב. כשהזהרנו, הזהרנו, והזהרנו שוב, שוב ושוב חזרנו כמו מנטרה ש"הכיבוש משחית", הכוונה הייתה גם לשתן שעולה לראש של כוחות הביטחון. בשירותי הצבאי ביליתי תקופה קצרה בשטחים עם פלוגה של מג"ב ורובם (אני רוצה להדגיש שלא כולם, פגשתי שם מספר שוטרים שבאמת נתנו לבני אדם את היחס המגיע להם) התנהגו בצורה שפלה ובזיונית. אז האלימות שהפעלנו "שם" מתחילה לחלחל ל"פה". לא הייתי בעמונה ואני לא יכול להגיד שום דבר על בטוח אבל איך שזה נראה מפה, באמת שהיה שימוש פרוע, שלוח רסן, חסר אחריות ובעיקר אכזרי בכוח. למה? כי השינוי שעוברים אנשים מסוימים ברגע שנותנים להם כלי נשק ביד ואת הממשלה כ"גב" מאחוריהם מדהים ומזעזע. אני משוכנע שכל איש שמאל צריך להירתם בין השאר גם למען המתנחלים המפונים - אלימות משטרתית אינה מתקבלת על הדעת, חד וחלק. הבאתי כאן בשרשור מסוים קישור לאתר הגדה השמאלית (שבוודאי את היית קוראת לו אתר של נאצים עוכרי ישראל, לא?) שם פורסם מאמר בנושא. אין לי סימפטיה לך בגלל שאנחנו "אחים". ואין לי סימפטיה לערבים בגלל "מה שהם עברו". יש לי סימפטיה לבני אדם (ולאנשים שמשהו משהו בתל אביב, לה לה לה), נקודה. זכויות אדם הן דבר שיש לשמור עליו ואין פה בכלל מקום לויכוח. אין הצדקה לאלימות משטרתית; כמו כן אין גם הצדקה לקיום המאחזים וההתנחלויות ויש לפנות אותן. פשוט לא ככה. אבל אני רוצה לומר לך, זואי: כאשר הנחתם בקלות דעת שניתן לעשות טרנספר לערבים, שכל פשעם היה לגור על אדמתם שלהם - אז למה שלא ניתן יהיה להעביר אתכם מאדמה שאינה שייכת לכם אלא לפלסטינאים אל אדמת מדינת ישראל? וכאשר חיילי צה"ל ירו בערבים - כי זה בסדר, הרי הם ערבים, נכון? - הם השתחררו מצה"ל והם כבר לא זוכרים במי ירו ולמה, הם רק יודעים שבעיות פותרים בכוח הזרוע, ו"מה שלא הולך בכוח, הולך באלימות". ואת הזרע הארסי ששותלת באופן יומיומי מדיניות הכיבוש בחברה הישראלית, אולי עכשיו גם אתם תפתחו את העיניים ותבינו ותפנימו. עמית.

כמה תשובות../images/Emo104.gif

א."כל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו"-אם הם לא קדושים אז מי כן?... ב.השימוש במילה כיבוש שגוי מיסוד!אתה לא כובש מה ששייך לך בזכות ולא בחסד. "אני משוכנע שכל איש שמאל צריך להירתם בין השאר גם למען המתנחלים המפונים"...תזכיר לי בבקשה...יש מצב שנפגשנו כשהתנדבתי בפינוי מטעים בגן אור,פעילויות לילדים בניצן או אולי באריזת בתים בנווה דקילם?"הנוער העובד והלומד" פירסם כרוזים שקראו"מחבקים ומפנים" לא זכור לי אף אחד מהם מחבק בכל הפעילות לסיוע למפונים. אני לעולם לא יקרא ליהודי נאצי אלא אם הוא יכנה כך את עצמו,באתר של הגדה השמאלית כבר ביקרתי,אין שם את השנאה שיש כאן.רק תקרא את המשך השרשור...על מי אתם כל כך כועסים?מה אתם מפחדים מאלוקים?אולי לא אתה ספציפית אבל הפורום הזה מלא בשנאה כלפי מתנחלים ודתיים. לגבי החיילים אני מסכימה איתך,פעילות צבאית השחיתה לא מעט נפשות,אך מה הייתה הברירה שלהם?הם בסך הכל ילדים קטנים עם נשק ביד{ו"לוחמת זכויות"חמושה במצלמה תקועה להם מול הפנים},את האצבע המאשים צריך להפנות לממשל. אתם נלחמים על זכיות של אחרים בזמן שזכותנו להיות מוגנים בארץ ישראל מופרת בכל יום ויום! אולי אני קצת עיפה מכדי ללחום על הזכויות שלהם ו"לפקוח עיניים", לא ישנתי כל הלילה...הקאסמים וההפגזות הפריעו לי...

eyeCoof

New member
א. ברגע שתפסיקי לחשוב על דברים

במונחים של "קדושה", אולי גם תצליחי להבין שב. מה שהולך בשטחים זה כיבוש, כיבוש, ועוד פעם כיבוש. זה לא שייך לנו לא בזכות ולא בחסד, זה לא שייך לנו נקודה - את מאמינה שמדובר באדמה קדושה שהובטחה לך לפני אלפי שנים בתנ"ך, אני מאמין שמדובר באדמה. אדמה אפשר לחלק ואפשר למסור ואנחנו נסתדר יפה מאד בלי הכמה-קילומטרים-רבועים האלו. לא טענתי שאת קראת למישהו נאצי, אבל לא אחת שמעתי את הצירוף "שמאלני נאצי/אנטישמי/ווטאבר". והוא היה קיים לפני קמפיין ה"שמאלנים מניאקים", תודה רבה. שמעתי אותו מכל מיני אנשים בטרנינגים עם ג'ל בשיער כשהייתי בתיכון, שמעתי אותו ממאבטחי מתקנים וטבחים בצבא, אני שומע אותו בפורומים באינטרנט, זה בכבישים, זה מחוץ למועדונים, זה בתור לסופר, זה ברחוב. זה בכל מקום. הימין הקיצוני שחושב שכל מי שלא מאמין בארץ ישראל השלמה מפה ועד להודעה חדשה הוא שונא את עצמו ואת העם הוא אולי מיעוט (אני מקווה), אבל הוא מיעוט שעושה המון, המון רעש. את צודקת; באתר של הגדה השמאלית אין שנאה. יש שם המון אהבה וכבוד לאדם. גם אני רוכש את הכבוד הזה; ההבדל הוא שבניגוד אלייך, שמאמינה שרק בגלל ש"אחמד התפוצץ במועדון" אז אפשר להתייחס לבן דוד שלו כמו אל חרא, כמו אל תת-אדם - אני מאמין שמכת אלה שחטף מפונה בעמונה היא נוראית בדיוק כמו מכת אלה שחטף פלשתינאי שעבר במחסום "רק לעבוד", כמו שאמר אהוד בנאי. מה הייתה הברירה שלהם? להיות בני אדם. הבחירה הייתה שלהם כל הזמן, הבחירה הייתה גם שלי. כשעשיתי קורס בצבא סופחנו לפרק זמן מסוים לפלוגת מג"ב והיינו במגע תמידי עם אוכולוסייה פלשתינאית. נדהמתי ונגעלתי והזדעזעתי (ואף הפסקתי לדבר) לראות איזה אגו-טריפ אנשים תפסו ברגע שהם היו אלו עם נשק ביד ומולם עמדו אזרחים חסרי ישע, כאשר אני ניסיתי בכל הכוח להוות את הקונטרה המוחלטת לזה (וחטפתי צעקות וקללות על כך). זכותכם להיות מוגנים בארץ ישראל אינה מופרת. הבעיה היא שאתם לא בארץ ישראל. אתם במקום שבו אינכם אמורים להיות. צר לי על הקאסמים וההפגזות, אבל אני אף פעם לא עייף מדי בשביל מה שאני מאמין בו.

לא יכולה ולא רוצה...../images/Emo104.gif

עם קדוש חיי חיים קדושים,נקודה!אני לא פנאטית שמאמינה שהמשיח מתקתק לה בדלת עוד 10 דקות,אני יהודיה שגאה במורשת המפוארת שלה.מה אתה כל כך מפחד מאמונה דתית?היא לא נושכת להפך היא נותת לך אומץ לגלות מקומות חדשים וכח להתמודד עם המוכרים.אין לי מושג אך אפשר לחיות בלי עבר ומורשת,הרי מהדברים האילו אנו צומחים לעתיד טוב יותר.חכמים ממני אמרו שעם ללא עבר יהפוך לעם ללא עתיד. {לפני 5 דקות אמרו בחדשות שבן דוד של אחמד דקר יהודים על מיניבוס בפתח תיקוה...אתה לא חושב שקצת מיהרת להגן עליו?} העובדה שרצית לשמש דוגמא ליחס הוגן כלפי בני אדם תאמר לזכותך בכל מקום אליו תפנה,אני יודעת אך מרגישים כשיוצאים נגד מוסכמות חברתיות של קבוצה מסויימת{יש לך מושג איזה פדיחות זה שאת חוזרת מהפינוי ואחותך באה לאסוף אותך עם רכב מלא בסרטים כחולים...
}אני לא מצדיקה את היחס המשפיל שנותנים החיילים במחסומים,יש לי המון חברים שם ואתה ניסחת יותר טוב ממני כיצד התקופה הזאת משפיעה עליהם באזרחות. בדיוק כמו שלימין יש נטיה לסטיגמות גם לשמאל יש...תתפלא אתה לא היחיד שמקבל "מחמאות".אבל אני מכירה את שני ה"צדדים" ויש לי המון חברים שמאלנים כך שאני לא מדביקה סטיגמה בגלל כל פוץ שצועק לי בכביש"זונה כתומה"ולא חסר כאילו. אתה טוען שאנחנו סופגים הפגזות מכוון שאנחנו באדמה שלא שייכת לנו...אז מה?עכשיו אתה בעד פינוי שדרות ואשקלון?!יאללה חבר'ה תארזו עוברים לאוגנדה! לגבי העייפות שלי...אולי לא התנסחתי כל כך טוב,אבל קל לדבר כשהממשל{ימני או שמאלני}לוקח סיכוניים שאתה מאמין בהם,הרבה יותר קשה כשהלב שלך מדמם אתה חש נבגד ושנוא על ידי העם שלך. אני לעולם לא אתעייף מדי בשביל מה שאני מאמינה בו אבל קצת נמאס לי להיות כל כך מבינה ופייסנית,אני בסך הכל בן אדם וגם לי יש סף עצבים{שהצד התימני שבי מעלה מעלה מעלה}לצערי אין לי פתרונות,אבל הבא שאומר"נוער גבעות מסומם"חוטף ממני אישית קאסם,סתם אני צוחקת...

eyeCoof

New member
לא יודע,

אני מבלה זמן ניכר בכבישי הארץ ואף פעם לא צעקתי לאף אחת "זונה כתומה". מקסימום צפרתי קצת כשמפגינים חסמו לי את הדרך. ואפשר לחיות בלי אמונה בכוחות עליונים ואפשר לחיות בלי "מורשת" - מה זאת בעצם לחיות בלי מורשת? את ההיסטוריה של העם היהודי אני יודע, תודה רבה, אני לא מתעלם ממנה, ואני גם יודע בדיוק איך חוגגים את החגים והמורשת מהי, זה שאני לא עושה את זה זו בחירה שלי שעשיתי מהיותי אדם בוגר. בחרתי להיות אתאיסט. זה לא שאני לא יודע שצריך לצום ביום כיפור, אני פשוט לא רואה טעם לעשות את זה, זה לא משתלב עם ראיית העולם שלי - אמונה באלוהים. מעולם לא הגנתי על מחבלים, אבל את חייבת להבין שעצם העובדה שיש מחבלים לא נותנת לנו הצדקה להתעלל באוכולוסייה שלמה, זה גזענות ותו לא. אז אחמד התפוצץ בדיסקוטק והבן דוד שלו דקר יהודים במיניבוס - נכון, זה נורא! זה רצח! אז אנחנו גם צריכים לאבד כל צלם אנוש ולהסתכל על כל פלשתינאי כאילו הוא רוצח בפוטנציה? לא יותר מאשר שאנחנו יכולים להסתכל על כל אדם ברחוב כאילו היה רוצח בפוטנציה - בין אם הוא פלשתינאי או יהודי או בריטי, לעזאזל - ועם גישה כזאת אפשר רק לשבת בחדר ולסגור את הדלת עם קרשים. את מתעלמת ממה שאני אומר ומבלבלת סיבה ותוצאה. אתם סופגים הפגזות באדמה שלא שייכת לנו - מדובר בשתי עובדות נפרדות. האדמה הזאת לא שייכת לנו גם אם כן קסאמים וגם אם לא קסאמים, זה פשוט לא שלנו נקודה, אלו שטחים שכבשנו. לא אמרתי מילה על לפנות את שדרות ואת אשקלון. אם להסתמך לפי ההגיון הזה, אז מה, אני גם אמור לחשוב שאם נפלו סקאדים בגוש דן אז גוש דן שייכת לעיראק? זה לא "ריסק", אנחנו לא משחקים פה בלכבוש משבצות אחד מהשני. לא - אני לא קורא לפנות את ההתנחלויות והמאחזים בגלל שהם מופגזים, אני קורא לפנות את ההתנחלויות והמאחזים בגלל שאלו שטחים כבושים. באמת שאין לי עוד דרך לנסח את זה, אמרתי כבר הכל.

תודה על שהגבת.../images/Emo104.gif

זה פשוט עניין של סדר עדיפויות,אתה בחרת להשים ערבי לפני.זאת הבחירה שלך,רק אל תצפה ממני להבין אותה. לדעתי דעות כמו שלך מהוות סיכון למדינת ישראל הרבה יותר מכל מאחז,אבל כמו שכתבת הכל כבר נאמר... אני לא עומדת בפיתוי וחייבת להגיב למשהו שבכלל לא קשור לנושא,אתאיסט?!אתאיסט?! אין לי מילים לתאר לך את החור שהמילה הזאת עושה לי בבטן,מה כבר יכול לגרום לבן אדם לברוח כל כך רחוק מאלוקים? אתה לא חייב לענות לי רק תענה לעצמך,מה גורם ללב שלך לפעום עכשיו?{ואל תבזה את עצמך בתשובה מדעית...}

eyeCoof

New member
את לא מבינה אותי בכלל.

לא בחרתי "לשים ערבי לפנייך", תביני. יותר מדי אני רואה מהצד הימני עמדה של נסיון סחיטת דמעות, "איך אתם יכולים". אין פה שום דבר אישי, זה לא בא משנאה לימין (שאין לי), זה לא בא משנאה לדתיים (שאין לי), לדת (שאין לי). זה בא מחוש צדק מפותח מדי: אני מסוגל לראות מעבר להבדלי עמים, מעבר לסכסוכים בני שנים, ולדעת שלפעמים אנחנו לא צודקים. זה יכול היה להיות נחמד מאד לפרוש מדינת ישראל מכאן ועד יפן מצידי, אבל מה לעשות שאלו לא האדמות שלנו, ולכן אני מאמין שאנחנו צריכים למצוא בעצמנו את רוחב הלב הדרוש על מנת לוותר על אדמות אלו - למען הצדק ההיסטורי. חרף המצב הבוער בשטחים, חרף העימות הזה, חרף הפיגועים, לומר "טעינו" ולסגת משם. כמו שעשינו בלבנון. לא היינו צריכים להיות שם, מצאנו בעצמנו את האומץ להודות בטעות המרה הזו שעלתה בחיי רבים, רבים מדי, חיים שניתן היה להציל אם היינו אמיצים יותר קודם לכן והיינו יורדים מהעץ מוקדם יותר, אבל מה הטעם לדבר על זה עכשיו? אז עכשיו, כאן ועכשיו מוצאים את האומץ הזה, וכן, לא קל ולא כיף, ואף אחד לא שמח לפנות את המאחזים "בגלל שאנחנו מפנים מאחז ועכשיו המתנחלים יסבלו, יו הו הו איזה כיף", את חושבת שלמישהו נחמד לבוא ולדפוק על הדלת של בית ולהגיד אוקיי, עכשיו הולכים? לפעמים עושים בחירות, ויתורים כואבים, בגלל שזוהי הבחירה הנכונה. זה חלק מהעניין של בגרות נפשית, היכולת לעשות את מה שמנוגד לרצונות שלך בגלל שזה "הדבר הנכון לעשות" (מה שפרויד כינה "סופר אגו" - האני העליון, קול המוסר). אני רואה את הכיבוש בתור דבר בלתי מוסרי בעליל שעל כן יש לסיימו. אני תוהה, אחרי שזה יגמר, האם דורות שיגדלו אחרי שהסיוט הזה יסתיים יסתכלו עליי כעל שותף לפשע? תקראי לי אגואיסט, אני לא רוצה שיסתכלו עליי כעל פושע מלחמה. הרי הייתי בצבא, עמדתי שם במחסומים ונתתי לזה לקרות, לעזאזל, נתתי לזה לקרות. איך לא עשיתי משהו? אז הנה, זו העשייה שלי. אני לא אסיים את הכיבוש לבד, אבל ההשתייכות הנחרצת שלי לשמאל היא הדחיפה הקטנטנה שלי בכיוון. כך שאת מבינה, לא שמתי "ערבי לפנייך", ולמעשה לא שמתי אף אדם לפני אף אדם. בסה"כ ניסיתי לשים הכל במקומו על המדף. אדמה להם ואדמה לנו. זו כבר לא רק שאלה של פוליטיקה, אסטרטגיה, מדיניות, בטחון, זו גם שאלה של מוסר. וכשזו שאלה של מוסר, זה אומר שכולנו חייבים לדבר - לא רק הפוליטיקאים, האסטרטגים, המדינאים ואנשי הבטחון. מוסר יש לכולנו. ולמי שלא... זו כבר בעיה שלו. ולגבי השאלה השניה, מה גורם ללב שלי לפעום עכשיו? תשמעי, האמת היא... שלא באמת יש לי משהו יותר טוב לעשות כרגע.

למעלה