בוקר טוב

sitvaniyot

New member
ועוד על האגו והלגו

חברים וחברות יקרים, תגובותיכם מוכיחות את אשר טענתי, והעיקר הוא להבין מאיפה ‏צומחות הרגליים ואפרט ברשותכם....‏ לפי הניתוח שלי הדוגמאות הנהדרות שהבאתם על האגו מתקבצות לדוגמא אחת! בואו ‏ונבדוק זאת ביחד. במקרה אחד, חברה הציעה פעילות במתנ"ס וההצעה התקבלה שנתיים ‏מאוחר יותר וחברתנו לא הוזמנה להובילה. במקרה השני, חברה התנדבה לתפקיד ארגוני ‏ונהנתה מעצם היכולת לארגן פעולה ל 500 איש. ובדוגמא השלישית בכתה חברתנו 3 ‏שבועות תמימים כי הועברה לתפקיד נחות יותר למרות שמשכורתה לא נפגעה. ‏ ‏ נראה שונה? בהחלט לא. חישבו מה קרה כאן? הצורך הבסיסי בהכרה של הזולת בנו ‏קיבל זבנג. צורך זה מתפתח אחרי שצרכים בסיסיים יותר כמו רעב, ביטחון אהבה וחיבה ‏הגיעו לסיפוקם (איד). עברנו גם את השלב שבו אנו בודקים מה אנו שווים בעיני עצמנו. ‏עכשיו אפשר לפנות ולבדוק מה אנחנו שווים בעיני אחרים. כן, אם אחרים רואים אותנו ‏שווים אז האגו מקבל ליטוף. זוכרים את הבית מלגו והחיזוקים? בדיוק אותו הדבר. בכל ‏הדוגמאות שהוזכרו פעלנו מתוך הצורך לקבל הכרה מאחרים. תרצו תקראו לזה מחמאה, ‏לא אכפת לי. אז למה התגובות היו כל כך שונות? פשיטה. מי שמאד בטוח בכוחו בגלל ‏ניסיון חיים קודם, ז.א. היו לו כבר המון חיזוקים בעבר, נהנה מעצם העשייה כי הוא מצפה לתוצאה מוצלחת. מי שמקבל המון משוב מאחרים, למשל מורים שהתלמידים ‏חושבים שהם יודעים המון והם מורים טובים יש להם מזוודה מלאה חיזוקים , כך שמקרה ‏לא מוצלח אחד לא משנה להם הרבה. אבל מי שמלאי החיזוקים שלו קטן נמצא ‏באוברדרפט, הוא נפגע עד עמקי נשמתו וממרר בבכי. ואז באה הסביבה התומכת ונותנת ‏את החיזוקים הנדרשים והנעלב נרגע. וכתבה כבר חברה אחרת, כי היא כותבת כי עצם ‏הכתיבה היא כיף ולא איכפת לה אם מישהו יגיב או לא. לה יש מזוודה מלאה. היא אינה ‏זקוקה לתגובות שלנו. ‏ אלו שמנסים להפריז ולנפח הם אלו שהצורך שלהם בהכרה מהזולת לא בא על סיפוקו והם ‏עושים הכול( במילים אחרות לנפח ולהפריז) כדי למלא צורך זה. ‏ יעלי, מנסה להלחם באגו, למה להילחם יעל? לכל סוג אגו יש מקום בעולם. כפי שכתבתי ‏אתמול, גם המקצוע שלנו מושפע מהאגו. ומי שרוצה להשתנות, אין בעיה, כשמבינים את ‏התהליך אז מבינים גם מה צריך לעשות כדי להשתנות. אבל לא הבנתי את הביטוי שלך ‏‏"לא אלך לחתונה שלו" אני לא נתקלתי בו, באיזה הקשר מדובר?‏

uzi1931

New member
ובדיחה לבוקר טוב-../images/Emo151.gif

בחור אחד מביא לביתו 3 בחורות, הוא מציג אותן בפני אימו הפולניה ואומר לה שהוא מאורס לאחת מהן ומבקש ממנה לנחש מי מהן תהיה אישתו... האמא מביטה בשלושתן ומיד מחליטה- האמצעית!!! הבן כולו מופתע ושואל את אימו "הכיצד ניחשת???" אז האמא עונה לו ואומרת " מהתחלה לא סבלתי אותה..."
)))

והנה תרומה שלי לפולניות - בדיחה

ז'ניה ובז'זניה נסעו במכונית לפניהן נסעה משאית עם שלט מטען "חורג" שאלה ז'ניה, ב'ז'זניה מה זה חורג? את לא יודעת ענתה בז'זניה אם זה נופל עלינו זה ח..חורג אותנו.

בוקר טוב,סיתווניות וכולם,../images/Emo140.gif

כל הכבוד לך שטרחת וסיכמת את הנושא,
אכן בני האדם שונים אחד מהשני וכך גם החיזוקים להם הם זקוקים, או לא זקוקים.

לומילה1

New member
חומר למחשבה ע"ד הנושא "אגו"

הי sitvaniyot. תודה על המאמץ שהשקעת כדי להבהיר לנו את ההשגות שלך בנושא זה.אני אוהבת "אנשים חושבים". כללית זה ממש לא כ"כ מובן מאליו שמי שרוצה להשתנות - אכן יכול. וגם לא כ"כ מובן מאליו שלאדם ברור מה ואם ובאיזה תחום זה לטובתו העליונה ואם אכן יש לו צורך - להשתנות. אני כבר שנים "עובדת תוכנית" של "12 צעדים", כך קורה לי שמדי פעם מתבהרים לי דברים חדשים,ומדי פעם אני חווה נושא חדש, שמבהיר לי "מה אני באמת רוצה, כל פעם בתחום אחר". מסתבר שהנפש שלנו היא משהו נפלא ומורכב,קשה לי בכלל לתאר איך מדי פעם הרגל או דרך מחשבה שהזיקה לי יורדת, ומגיעה דרך מחשבה אשר בונה משהו יפה טוב ויעיל עם רעיונות יפים של יצירתיות, שאפילו לא העליתי בדעתי שאכן נמצאים בנבכי נשמתי, שכן מה שהלעיטו אותנו בילדותינו, או בשלבים שונים של חיינו, לא תמיד מתאים, בואי נגיד "לטובת העניין".יש ספר ניפלא בנושא של בניית אגו תומך ומתאים לאישיות המיוחדת של כל בן אנוש: "השיבה אל הילדות". בכל אופן, את חמודה שאת כזו "איכפתניקית". לומילה

שי1951

Member
בוקר טוב לכלם ב../images/Emo82.gif קיבלתי במייל..

סיפור נחמד מהמאה האחרונה מתאר את אופן החשיבה של לומדי הגמרא: אברך יהודי מאודסה, קיבל רשיון לבקר במוסקבה. הוא עלה על רכבת ומצא מושב ריק. בתחנה הבאה עלה בחור צעיר והתיישב לצידו. האברך הביט בבחור הצעיר וחשב: הבחור הזה לא נראה כמו איכר, ואם הוא לא איכר סביר להניח שהוא מגיע מהמחוז בו אנו נמצאים. ואם הוא מגיע מהמחוז הזה, הוא מוכרח להיות יהודי, משום שזהו, לאחר הכול, מחוז יהודי. מצד שני, אם הוא יהודי, לאן הוא יכול לנסוע? אני היחיד בכל המחוז שזכיתי באישור כניסה למוסקבה. רגע - ממש ליד מוסקבה ישנו כפר קטן שנקרא סמווט, ולשם אין צורך באשרה מיוחדת. אבל למה שהוא ייסע לסמווט? כנראה הוא נוסע לבקר את אחת המשפחות היהודיות שם. אבל כמה משפחות יהודיות יש בסמווט? רק שתיים - משפחת ברנשטיין ומשפחת שטיינברג. הברנשטיינים הם משפחה איומה, אז בטח הוא נוסע לבקר את שטיינברג. אבל למה הוא נוסע? לשטיינברגים יש רק בנות, אז אולי הוא החתן שלהם. אבל אם זה מה שהוא, אז למי מהבנות הוא נשוי? שרה התחתנה עם עורך-דין נחמד מבודפשט, ואסתר נשואה לאיש עסקים מז'יטומיר. אז זה מוכרח להיות בעלה של שרה. מה שאומר שקוראים לו אלכסנדר כהן, אם אני לא טועה. רגע, אם הוא מגיע מבודפשט, עם כל האנטישמים שיש שם, הוא בטח שינה את השם שלו. מה המקבילה ההונגרית לכהן? קובאץ'. אבל אם הוא שינה את שמו, בטח יש לו מעמד מיוחד. מה זה יכול להיות? דוקטוראט מהאוניברסיטה. בנקודה הזאת פונה האברך אל הבחור הצעיר ואומר "מה שלומך דוקטור קובאץ'?" "טוב מאוד, תודה." עונה הנוסע, "אבל מאיפה אתה יודע איך קוראים לי" "נו," משיב האברך, "זה הרי ברור מאליו."

שי1951

Member
עוד מידע מעניין שקיבלתי במייל../images/Emo30.gif

דברים שצריך לדעת על הסילבסטר Silvester הידעת שחג ה"סילבסטר" הנו לזכרו של האפיפיור סילבסטר הראשון, בימיו של הקיסר קונסטנטינוס הידעת שהאפיפיור סילבסטר נחשב לגדול רודפי היהדות בדורו הוא הפיץ את הנצרות באכזריות, בחרב ובהרג רב של יהודים בכל רחבי האימפריה הרומית. הידעת שהאפיפיור סילבסטר, שונא יהודים, קיבל מהקיסר קונסטנטינוס את כתב סמכות המקנה זכויות יתר לנוצרים ברחבי האימפריה. בעקבות כתב זה חוקקה הכנסייה חוקים שטניים נגד היהודים ובטלו כל זכויותיהם האזרחיות. הידעת שאותם חוקים נמשכו במשך דורות רבים גם לאחר נפילת האימפריה הרומית וגם הופצו בעולם כולו והיו הבסיס לרדיפת היהודים בימי האינקוויזיציה, הפוגרומים ושאר הפרעות. הידעת שבזמן חגיגות ליל הסילבסטר ב 31 בדצמבר 1400, יצאו בפוגרום מאורגן ראשון נגד היהודים? הפוגרומים פרצו במקביל בערים באנגליה, בצרפת וגרמניה. הידעת שבליל הסילבסטר, 1941, רצחו חיילים גרמנים בוורשה יותר מ-600 יהודים, נשים זקנים וטף כדי "לחגוג את חג הסילבסטר!". הידעת שבליל הסילבסטר, 1942 עבדו מכונות ההשמדה באושוויץ בקצב מטורף, יותר מאשר בימים רגילים, ולשמחת החוגגים השמידו ללא רחמים אלפי יהודים? אך האפיפיור ברומא בירך את מאמיניו לרגל הסילבסטר, העולם "הנאור" נהג כמנהגו וזעקות הקורבנות נבלעו במצהלות השיכורים שחגגו את הסילבסטר. הידעת שיום הסילבסטר הוא יום דתי נוצרי, בעל אופי אלילי? השתתפות בחגיגות ביום זה מהווה פגיעה בזכרם של היהודים בדורות הקודמים שמסרו את נפשם על כך. אז תחשבו על זה ....

שי1951

Member
ומה שהוא נוסף ב../images/Emo30.gifעל אמא גמלאית

לאמא הגימלאית הלו אמא'לה, משוש חיי יצאת לפנסיה, הפסקת לעבוד, ברכותי, תעשי חיים, זה מצויין יש לך עכשיו את כל הזמן. עבדת קשה עבורנו, ילדייך מגיע גם לך להנות ולחיות את חייך. אמא'לה, חיימ'קה בוכה, תוכלי לראות מה הוא רוצה? מסרב הוא ללכת לגן, אנא,הישארי עימו, הרי יש לך המון זמן. אמא'לה, המטפלת עולה לי נורא ביוקר, הרי אינך עובדת, אנא, בואי אלינו כל בוקר. לשבת, אמא'לה, הכיני לנו צ'ולנט, בשמחה נבוא לאכול, רק אני, הילדים, כמה חברים וזה הכל. אמא'לה, אני בנך, עצמך ובשרך, אני דואג ושומר על בריאותך. אשתי ואני יוצאים קצת לנוח בחו"ל, אי אפשר רק לעבוד, לכל דבר יש גבול. תוכלי לנוח אצלנו, עם הנכדים, לבלות, לטייל, לשחק, יותר מזה אין מה לעשות. רק קצת לבשל, פה ושם לנקות, את הגן על הגג מידי פעם להשקות, את הכלב כל יום להוריד פעמיים, ההליכה תעזור לך אמא, נגד כאבים ברגליים. בכלל, אני רוצה את המיטב בשבילך, כיאה לבן השומר על כבודך. זכרי מערב עד בוקר, מבוקר עד ערב, ילדך המסור דואג לך בלי הרף.

חיניה

New member
הידעת שבליל הסילבסטר אין נוהגים

ללמוד גמרא ולקרוא פרקי משניות שלא יהיה בטעות לעילוי נשמתו של "הקדוש" סילבסטר?

שי1951

Member
והנה- מה שהוא - על אמא פולנייה...

ברכת שנה טובה מאמא פולניה לבני היקר וגם לדבר הזה שאיתה הוא התחתן. שנה טובה מאמא שלך, אני בסדר גמור ואל תדאג לי בהתחשב העובדה שאני לא יכולה לנשום. מה שחשוב זה שיהיה לך חג שמח איפה שאתה נמצא עכשיו, רחוק מאד. אני מצרפת את 10 השקלים האחרונים שלי למכתב, אני מקווה שתבזבז אותם על הנכדים שלי או לאוכל. אני יודעת שאמא שלהם אף פעם לא קונה להם משהו נחמד. הילדים נראים בתמונות כל-כך רזים המסכנים. תודה רבה לך על הפרחים ששלחת לי ליום ההולדת. שמתי אותם בפריזר כדי שהם יישארו טריים כשתצטרך לשים אותם על הקבר שלי. ובכן בני הגיע הזמן שאני אזחל למיטה לישון, איבדתי את המקל הליכה שלי כשרדפתי אחרי הג'וקים. אבל אל תדאג לי גם שאמרו לי ללכת בלי כובע התרגלתי לקור. והמיטה הקפואה בבית האבות כל-כך קרה שאני לא מרגישה את הכאבים בעצמות. אל תחשוב אפילו לשלוח לי כסף, אני יודעת שאתה צריך אותו בשביל החופשות המשפחתיות היקרות האלו אליהן אתה נוסע כל שנה. תמסור את כל אהבתי לנכדים המתוקים שלי וד"ש לאיך שלא יקראו לה, הזאת עם השורשים השחורים, שבגללה אתה לא גר איתי יותר. שנה טובה , אמא

לומילה1

New member
ממש מאפייןן אמא פולניה.

הי! שלום לכולם. רציתי לשתף אתכם בבקר החדש הזה בכמה פתגמים שאהבתי, ואני מקווה שאני כותבת אותם במקום הנכון, שכן העידכון שלי בנושא מחשבים עדיין טעון שיפור. * רק מעטים חוצים את הנהר לגדה השניה, הרוב מתרוצצים הלוך וחזור לאורך הגדה האחת. * אם הספינה של חייך טרם הגיעה אליך לחוף, שחה אליה. * צירוף מקרים - הוא הדרך של אלוהים להישאר אנונימי.(אלברט אינשטיין) * הייה נחמד לכל מי שאתה פוגש בדרך למעלה, כי תצטרך לעבור על פניו שוב, בדרכך למטה. * ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות. (אלברט אישטיין) לומילה

משהו לפרשת שבוע

על תמר ואשת פוטיפר פרשתינו מביאה לנו את התמודדותם של שניים מבניו של יעקב עם נסיון, המעניין הוא שסיפורם משולבים האחד בתוך השני, כאשר באמצע סיפור הורדתו של יוסף למצרים מפסיק המספר המקראי בתיאור הקורות את יוסף ועובר לספר על הקורות את יהודה. ובעוד יוסף יצליח להתגבר על יצרו ולכבוש רצונו לשמש עם אשת פוטיפר, יהודה לכאורה יכשל עם תמר כלתו ומכשלון זה יצמח המלך המשיח. חז"ל בתארם את מעשיהן של תמר ושל אשת פוטיפר אומרים ששתיהן התכוונו במעשיהן לשם שמים. שתיהן רצו להיות חלק מבית יעקב (כפי שראינו גם עם הגר, תמנע ואחרות שרצו להסתפח לבית אברהם ולו רק להיות שפחה בביתם). וכפי שמביא רש"י בשם המדרש, זו אכן הסיבה שנסמכו שתי פרשיות אלה אחת לשניה, תמר רצתה להביא להמשכיות הזרע ולהקים בכך שם לער ואונן, ולכן משראתה שאין בכוונת יהודה לתיתה לשלה בנו הקטן, רצתה להתייבם ליהודה. אשת פוטיפר גם היא רצתה וידעה שהיא עתידה להצטרף לבית יעקב ולכן רצתה להינשא ליוסף. היא לא הבינה שהדרך להצטרף לבית יעקב לא תעבור דרכה אלא דרך ביתה אסנת (המאומצת לפי כמה מדרשות חז"ל שראו באסנת את בִּתם של שכם ודינה). למרות מעשיה שנראים לכאורה מעל פני השטח כשליליים, זכתה תמר ואישיותה מהווה סמל ודוגמא חיובית דווקא, ואילו אשת פוטיפר לעומתה מסמלת מידה רעה. זאת למרות שחז"ל מעידים על שתיהן כאחת שהתכוונו לשם שמים, בכל זאת יש הבדל ביניהן. אל תמר מתייחסים חז"ל כצדיקה גמורה, ואילו אשת פוטיפר, למרות כוונותיה לשם שמים, מכונה בפי חז"ל ארורה. למה אם כן אנו מוצאים פער כה גדול בין שתיהן כאשר חז"ל ראו את שתיהן כפועלות לשם שמים? את ההבדל בין מעשיהן של שתי נשים גדולות אלו (בכלל ראויות הנשים להתבוננות מיוחדת, ולעיון מעמיק, שכן לאורך כל התנ"ך ולאורך כל ההסתוריה יש להן תפקיד מכריע ומרכזי, שהן הן המוצאות את הדרך לחלץ את העולם ממבוי סתום אליו הוא נקלע – ואין כאן המקום להאריך בכך), אין אנו מוצאים בכוונתן במעשיהן, אלא דווקא בסוף מעשיהן, בהתנהגותן לאחר מעשה. מתמר למדו חז"ל כלל יסוד בהלכות הלבנת פני חבירו: "נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש, ואל ילבין פני חברו ברבים". תמר שומעת שיהודה אומר עליה "הוציאוה ותשרף" ולא רק חייה הפרטיים יאבדו, אלא גם שאיפתה להיות חלק מבית יעקב תאבד עימה. גם משאלתה הגדולה לזכות ולהקים זרע לער ואונן לא תמומש. וגם הזרע שבבטנה שממנו עתיד לצמוח משיח בן דוד, ישרף עימה. עם כל זאת, ברור לה שאין לה היתר להלבין פנים ומוכנה היא להפסיד את הכל, ובלבד שלא תפגע בזולת. אם הקב"ה רוצה שיצאו הדברים ממנה הרי שהוא כבר יגלגל את העניינים כך שתנצל, היא צריכה לעשות את ההשתדלות שלה, אולם זאת מבלי לפגוע ביהודה וללא הלבנת פניו. התנהגות זו מצידה של תמר, מוכיחה כי כל כוונתה רק לשם שמים, והמדד היחיד שמניע אותה ומכוון את דרכה הוא אך ורק דרך ד' לעשות צדקה ומשפט. אשת פוטיפר לעומתה, מסמלת את ההיפך הגמור בשל התנהגותה ודרך פעולתה בכדי לממש את רצונה. למרות שיוסף אמר לה כבר שאינו מעוניין בקשר עימה, ולמרות שהיא לא יודעת מה ראו אחרים מבני הבית, ואין היא יודעת אם בכלל מי מהם ראה את הדברים (וזאת למרות שהתורה עצמה מעידה כי אין איש מבני הבית עימם בבית, דבר שאפשר לה לבצע את זממה) אך בכ"ז היא חוששת שמא ראה מי מהם את יוסף נמלט מפניה. וכדי לבטח את עצמה, היא מוכנה להלבין את פניו, לשקר, לגרום לכך שיושלך לבית האסורים. ייתכן אף שידונו אותו למוות על פגיעה, ונסיון לאנוס את אחת הנשים החשובות בארץ. כל זה לא מפריע לה ובלבד שלא תיפגע ח"ו ושמה לא יוכתם. כבודה העצמי חשוב לה יותר מחיי אחרים. ומכך למדים אנו שכבודה הוא החשוב לה. ה"לשם שמים" שלה הוא כיסוי לתאוותה. זאת ההצדקה שהיא מוצאת לעצמה בכדי להתיר לה את העבירה החמורה. אך כאשר כבודה מתנגש עם כבוד הזולת, היא מעידה בבחירתה, מה הדבר שמוביל את התנהגותה, מהו השורש של התנהגותה. כלל הוא שאין חשבונות שמים מתירים איסורים, כפי שרואים אנו את הדברים מסיפורו של חזקיה המלך, שהיה צדיק, שנמנע מפריה ורביה כי ידע שעתיד לצאת ממנו מנשה שעתיד להחטיא את ישראל. ולכן בא אליו ישעיהו הנביא בהיות חזקיה חולה ואומר לו: מת אתה ולא תחיה" מת אתה בעוה"ז ולא תחיה לעוה"ב. ולמה מקבל חזקיה עונש כה חמור? כיון שלא נשא אשה ולא עסק בפריה ורביה. ולמרות שהסיבה לכך היא מכיון שלא רצה שיצא ממנו בן שיחטיא את ישראל, אומר לו ישעיהו שלא עליו לעשות חשבונות שמים ("בהדי כבשי דרחמנא למה לך?"). הוא מחוייב בפריה ורביה ולא היה לו להבטל ממנה. אין האדם מבין את חשבונותיו של הבורא ולמה מגלגל הוא את הדברים כפי שהם מתגלגלים, אבל לא עלינו המלאכה לגמור וגם אין אנו בני חורין להבטל ממנה. והאדם מצווה לעשות את המוטל עליו, ולהתפלל להצלחתו בלי לעשות חשבונות שמים. (זו גם תהיה ביקורת הרמב"ן על יוסף שפעל בכל מעשיו במצרים בכדי להביא לקיום החלומות. ואומר הרמב"ן "בעל החלומות הוא יגיש פתרונן" ושלא היה ליוסף לנהוג כפי שנהג. למרות שראינו שאחד העיונים הקודמים שלנו, שאלמלא היה עושה כן יוסף היה בעצם מודיע לאביו שנכשל בשליחות, ובעצם היה יעקב זוכה בבן אחד אך מאבד עשרה ולכן רצה יוסף לסיים את השליחות בהצלחה, בכדי שתהיה מיטתו של יעקב שלימה – ואין כאן המקום להאריך). ואכן כשמקבל על עצמו חזקיה לשאת אשה ולעסוק בפריה ורביה למרות שעתיד לצאת ממנו מנשה, נרפא ממחלתו. אין אנו מבינים את החשבונות האלקיים, אין אנו מבינים מדוע מסובבת ההשגחה את תקומת ישראל בארצו בדורינו דוקא ע"י רחוקים לכאורה מתורה ומצוות, אך היות ומגלגלין זכות ע"י זכאי, כנראה שיש בכך יותר זכויות ממה שנראים לנו. יודעים אנו שרבות מחשבות בלב איש, ועצת ד' היא תקום. (רק עצה שיש בה דבר ד' היא זו שתקום). ולכן צריכים אנו להמשיך במעשינו ולהרבות אורה בכדי שמי שעשה נסים לאבותינו ולנו הוא אור חדש על ציון יאיר ונזכה כולנו במהרה לאורו ויגאלנו גאולה שלימה בקרוב. שבת שלום וחנוכה שמח לכולם!

רצוי לא להתעלם מן העובדה

שפוטיפר היה סריס, ועל כן אשתו הייתה זקוקה מאוד לאחד כמו יוסף.

הפרחים לקבר../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo151.gif

תודה לך שי על המכתב של האמא הפולניה, במיוחד אהבתי את הקטע עם הפרחים בפריזר בשביל הקבר אני מאד זקוקה לקצת צחוק וגם בעלי צחק ביחד איתי. דרך אגב אנחי לא פולניה אבל כנראה יש בי משהו מזה. הרבה חיבוקים ונשיקות וצחוקים
ציפי

../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifתיקון טעות הדפסה../images/Emo24.gif

בטעות הדפסתי אנחי וזה לא אנכי אלא אני. חה חה חה

למעלה