בוקר טוב

ניקולי17

New member
בוקר טוב

חזרתי עכשיו מטסט הכל היה אחלה , לא נגע לי בהגה, לא בלם למעשה הוא לא אמר כלום כל הטסט (שהיה רק 10 דקות ) הבעיה היחידה זה שנכבה לי האוטו פעמיים רצוף בזינוק בעלייה ממש בתחילת הטסט. המורה שלי אמר שזה טסטר נחמד... מה הסיכוי לדעתכם שעברתי?

OLYMPIAKOS8

New member
תשמעי

קודם כל 10 דקות זה טסט לא תקין, המינמום זה 20 אבל לא משנה איזה טסט במספר זה? אני מסיק שלא כתבת אז זה טסט ראשון. תראי, בדף של הנכשלים רשום "זינור בעלייה" ככה שהבוחן יכול להכשיל אותך על זה, ויכול "להעלים עין". את אומרת שהלך בסדר וזה סבבה, וגם נכבה האוטו אין בעיה.. הבעיה שזה קרה לך פעמיים ועוד בעליות. העיקר שיהיה בהצלחה !

samata

New member
כמה זיוני מח בהודעה אחת

קודם כל, המינימום של טסט הוא לא 20 דקות ולא בטיח. זמנים של טסטים נעים בין בערך 10 דקות ל-25 דקות (נדמה לי ש-35 דקות זאת המכסה המקסימלית, אל תתפסו אותי בזה). הטסט מבחינת זמנים היה "תקין". אם הבוחן יחליט להעביר אותה זה לא כי הוא "העלים עין", אלא כי על כיבוי מנוע לא מכשילים ישר. אם האוטו נכבה שלא באשמתה והיא הדליקה אותו במהירות מבלי להתברבר באמצע הכביש - הטסטר לא יכשיל אותה. קורה שהאוטו נכבה, גם לנהגים הכי טובים. הבעיתיות היא שזה באמת קרה פעמיים, לכן זה גבולי. בהצלחה.

ניקולי17

New member
אוקי

דבר ראשון- זה היה טסט שני חוצמזה האוטו נכבה לי בגלל לחץ (הרגל שלי רעדה על הקלאץ' ונראה לי שהבוחן שם לב לזה )ומיד כשהוא נכבה הדלקתי והמשכתי

adidas88

New member
תגובתי

כמו שאמרו פה אתמול "בגלל לחץ" זה לא ממש תירוץ-אם זה יקרה לך בגלל לחץ גם בזמן אמת? מה תגידי? בגלל לחץ? אבל נשמע שהיה לך אחלה טסט ועוד עם טסטר סבבה, לדעתי רוב הסיכויים שעברת, לזמן הטסט אין חשיבות. יש טסטרים שהם חסרי כוח וסבלנות הבינו אותך קראו אותך ויעבירו ואין להם זמן לבזבז עלייך
היו לי 3 טסטים אף אחד מהם לא היה 20 דק'.... וזה לא כי נכשלתי ב2 אז הוא סיים אותו מוקדם-בטסט ה1 שלי נכשלתי ב3 דק' האחרונות כשחזרתי כבר למקום של הטסטרים והטסט היה גם איזה 10 דק' בערך-והטסטר שלי רצה להעביר אותי עד שעשיתי את הטעות ב3 דק' הראשונות. בכל מקרה מה שרציתי לומר לך זה שבאמת אין חשיבות לזמן של הטסט זה קשור לטסטר ולעצבים שלו... נשמע שעברת -מחכה לתשובה סופית בשבילך
ושיהיה בהצלחה!

B B A

New member
אז לידיעתך

ע"פ דבריו של newuser, מבחן מעשי שדווח כי היה פחות מ 20 דקות ירשם כהערה בתיק האישי של הבוחן. ע"פ החוק,המינימום לבחינה מעשית הוא 20 דקות ואני מסכים עם חברנו הבוחן שאמר שלהעביר תלמיד אחרי טסט של פחות מ-20 דקות זה פשע.

רן88

New member
מעטים החברים שסיפרו לי שהיה להם

טסט מעל 20 דקות (לא שזה עושה את זה מוצדק).

NewUser4

New member
לא אמרתי את זה.

מישהו אחר אמר את זה כנראה. וזה לא נכון בכל מקרה. זמן מבחן לדרגה 02, הוא כ-20 דקות. הבוחן רשאי עפ"י שיקול דעתו לקצר או להאריך את זמן המבחן. בדוגמה הזאת, יכול להיות שהבוחן החליט אחרי 10 דקות שהנהיגה טובה, זורמת, בטוחה ועם ביטחון והחליט שמספיק לו 10 דקות. יכול להיות לעומת זאת כי ראה כי הנהיגה הססנית, נעשו מספר טעויות, והחליט כי אין טעם להמשיך מעבר ל10 הדקות האלו.

MrJacKasS

New member
זה לא יאומן

שעל בסיס נהיגה של 10 דקות אדם יוכל לקבל רישיון נהיגה. אני באמת שלא חושב ש10 דקות מספיקות כדי לספק לאדם , שיכול מאוד להיות שכלל לא מוכן לעלות על הכביש , לקבל רישיון נהיגה, ולהזכירך רישיון נהיגה הוא לכל החיים! גם 20 דקות זה מעט לטעמי ..לכמה מקומות כבר אפשר להגיע ב20 דקות ? עזוב את זה לרגע שלדעתי ה3 חודשים של המלווה הם ההתנסות האמיתית ולא ה20 דקות של הטסט, אבל מבחינה בירוקרטית זה מגוחך לדעתי שאדם שעמד במבחן נהיגה של 10 דקות רשאי לקבל רישיון.

אוראל1988

New member
../images/Emo45.gif תמיד אמרתי...

ולא רק הזמן... לדוגמא העניין של כבישים מהירים ובינעירוניים, לא לוקחים לשם כי "הטסטים לא מתבצעים שם".. הטסט שלי (שעברתי) היה רק בתוך העיר, מה זה בדק בדיוק
איך אני מתמודד עם זקנות שחזרו מהשוק
מה עם נסיעה במהירות גבוהה עקיפות בלגאנים? זה לא חשוב? העיקר אם אני אפנה מהימין של רחוב נטוש חד סטרי אני אכשל.. ולמי שאומר מה אכפת לך העיקר עברת לא מבין על מה הוא מדבר בכלל..

adidas88

New member
אצלנו מוציאים מחוץ לעיר

נס ציונה בית עובד יבנה... יש כבישים של 90...

Daemonlior

New member
מוציאים.. למה לא?

חצי מהטסט שלי היה בכביש בינעירוני.. הבעיה היא שלא כל כך ניתן לבחון את יכולות התלמיד מחוץ לעיר... ואגב, הסיכוי שתבצע עקיפה בטסט הוא די קלוש.. רוב הנהגים נוסעים על 90 במקרה הטוב (ו 110 במקרה הפחות טוב), כך שאין עילה לעקיפה.. בכל אופן, לדעתי לא ניתן לבחון יכולות נהיגה ב 20 דקות, גם לא בחצי שעה, וגם לא ביום שלם.. אבל מצד שני, כך גם עושים בחו"ל, לא? אז חייבים להתפשר על משהו..

רן88

New member
השתלבות בכבישים מהירים, עקיפות

אנשים שחותכים אותך - כל אלה דברים שנתקלתי בהם רק עם המלווה. אני מסכים שטסט (בטח לא של 10 דקות) יכול לבדוק את כל כישורי הנהיגה. מצד שני, אם טסטים היו נמשכים שעה וכוללים סיורים בכבישים שונים ברחבי ישראל, נסיעה גם בעיר לא מוכרת וכו' אז אנשים היו עושים המון טסטים (ואז גם זה היה שווה 300 ש"ח...). קחו שיעורי נהיגה מתקדמים שלכם (אלה הקרובים לטסט), שבהם אתם לא בלחץ, בטוח עשיתם טעות או שתיים לפחות בכל שיעור. תחשבו שכל טעות כזאת הייתה מכשילה אתכם בטסט. בקיצור, המצב עכשיו הוא פשרה סבירה. המורה אמור ללמד, ולא אמור להגיש לטסט תלמיד שהוא חושב שלא מוכן לעלות לבד על הכביש. בנוסף, תקופת הליווי מאוד חשובה.

gold ayelet

New member
לי היה טסט גם בכביש בינעירוני גם

בתוך העיר חניות והכל.... טוב כשחושבים על זה הוא היה 40 דקות!!!!

NewUser4

New member
צודק

אם אכן מ10 דקות נהיגה הבוחן הסתפק יש בזה משהו מוזר ולא מקצועי. השאלה היא האם באמת היו רק 10 דקות. קשה קצת לדעת במקרה זה בלי שנדע בדיוק מה קרה במבחן, אולם מבחן של 10 דקות שתוצאתו עובר אכן בעייתי לדעתי. בוחן לא מספיק לבדוק מספיק דברים ב10 דקות. הודעתי הקודמת לא באה להצדיק מבחן של 10 דקות, ניסיתי להכנס לראשו של הבוחן להבין מדוע עשה 10 דקות מבחן. אולי בכלל התוצאה היא נכשל והבוחן נהג כשורה. מבחינת המבחן, אנו צריכים לבדוק שאכן הינכם שולטים ברכב, נוהגים בו בבטחה, ללא היסוס, לא מסכנים את הציבור ושולטים בחוקי התנועה. בשביל לבדוק את זה הבוחן צריך לנסוע עם הנבחן למקומות כאלה ואחרים, לראות כיצד הוא מתמודד עם מקרים בעיתיים, כיצד הוא מתמודד עם סוגים שונים של תנועה ועוד ועוד. בוחנים לא נוהגים לעשות מבחנים של פחות מ20 דקות לנבחן. ואני אומר כך עקב המצאותי בסביבתם. לעתים אף 20 דקות לא מספיקות ויש להמשיך את המבחן מעבר לכך, אם 30 דקות ואם יותר. לצערי, ולצערנו, יש גם כאלה שאינם עושים את עבודתם על הצד הטוב ביותר, ומורי הנהיגה, שמקבלים בסופו של דבר משוב על כל טסט מהתלמיד צריכים להתלונן על בוחן כזה ולא לשמוח כאשר הבוחן הזה מגיע לבחון תלמיד שלהם כי "הוא מעביר בקלות". שהרי אם לא מורי הנהיגה יתלוננו, מי כן?

B B A

New member
למה הייתי בטוח שכן???

מוזר. ועדיין, לדעתי להעביר תלמיד במבחן של 10 דקות זה פשע.

MrJacKasS

New member
כמה זיוני שכל בהודעה אחת

זמן מבחן מעשי נע בין 20-30 דקות. 10 דקות זה מעט מידי. האוטו נכבה שלא באשמתה? אז באשמת מי?

morany007

New member
הטסט שלי היה 10 דקות בדיוק

ועברתי...ככה שלזמן אין חשיבות...כמו שהרבה אמרו פה... נראה לי שעברת...

201002

New member
לפי מה שאני יודעת

אפשר בטסט שהאוטו יכבה,עד 3 פעמים. הבוחן מבין שזה מלחץ, וחוצמזה זה לא אומר שהבנאדם לא יודע לנהוג,הרי זה קורה גם לנהגים ותיקים. בקשר למשך הטסט - שזה לא יטריד אותך! הרבה טסטרים עושים קצרים, ובכל זאת מעבירים. לדעתי עברת... את זוכרת אולי את שם הבוחן?

למעלה