בוקר טוב

Night Light

New member
בוקר טוב

בתי (עוד שבועיים בת 8) אובחנה בניצן ומיד בתום החלק הראשון של האבחון ביקשו ממני לקבוע לה תור לנוירולוג בגלל ADD (ללא היפראקטיביות). כמובן שהתקשרתי לקבוע תור מיד (בחודש יולי). כמובן שנתנו לי תור לנובמבר ועכשיו סופרים את הימים... בכל אופן, בינתיים אני מנסה לעזור לה עם ההתמודדות עם שמירה על סדר והתמודדות עם אירגון. החלטתי בשלב ראשון לצמצם את כמות הצעצועים שיש לילדים ולהעביר לצדקה או לבית הורי את הצעצועים שהם כבר לא משחקים בהם. בנוסף, היות והיא קמה מוקדם מאד בבוקר ולפני כולנו, למדתי להכין לה פתק על דלת החדר שלה בערב עם המטלות שלה לבוקר (בסגנון של "בוקר טוב יקרה, בבקשה תבדקי אם הילקוט שלך מוכן ללימודים ואל תשכחי לצחצח שיניים, להתלבש, ואם את רעבה תקחי לך דגנים." היא יכולה לסמן לעצמה
ליד כל מטלה שביצעה וקל לה יותר להתארגן כך. כעת אני עובדת על תכנון של הכוננית שלה. היא מתקשה למצוא מחברות וספרים כשהיא רוצה להכין מערכת לבית הספר. אני יודעת שיש אוגדנים מיוחדים למחברות אם כי לדעתי יצא לי זול יותר לקנות ניילוניות וקלסר ומדבקות ופשוט לרשום על כל ניילון איזו מחברת צריכה להיות בו, כך שהיא תדע לאן להחזיר ומאיין להוציא כל מחברת. האם יש לכם רעיונות נוספים לשיפור ההתארגנות? (גם בבית וגם בכיתה) בנוסף אני זקוקה לרעיון (אם יש בכלל אחד כזה) איך למנוע ממנה לאבד שוב ושוב מחקים, מספרים (מיוחדות לשמאליים), וכל פריט ציוד אחר שיש לה בקלמר אותו היא נוטה לאבד תמיד

שןשנה

New member
בוקר טוב

אני מציעה לך לקחת דבקיות שהילדה תיבחר צבע ותדביק בכול עיפרון או מחק מחדד כאשר הוא נופל הוא נעבד בכיתה כולם יודעים שזה שייך לילדה אני עשיתי כך

05 מיכל

New member
בוקר אור!

את עושה דברים נפלאים עם בתך! ניכר שאת מבינה את קשייה הספציפיים. שתי עצות שעשויות אולי לייעל את העזרה שאת מגישה לה: כשאת נותנת לה את ההוראות לבוקר, החמימות של המכתב אכן חשובה. אבל את המטלות כדאי להפריד ולמספר, גם אם זה גורם למכתב להיות יותר "מרוחק". אם הן מופרדות, כל אחת בשורה משלה, וממוספרות - זה יקל עליה לעקוב אחריהן, ואת גם יכולה לבקש ממנה שתמחק את אלו שהיא כבר ביצעה. שוב, כדי שלא יהיה לה "סלט משימות" בראש. ואם ניתן - שהרשימה תהיה קבועה ורשומה לפי סדר קבוע. עיצה שנייה, לגבי הציוד: אצלנו הנהגנו שקונים לכל ילד נייר עטיפה עם דוגמה משלו, ועוטפים בנייר הזה את כל הספרים והמחברות של אותו ילד. ומכיוון שיש צורך שהילד יוכל לראות את כריכת הספרים והחוברות כדי לזהותם, בתי הגדולה המציאה פטנט: היא מדביקה על גב הספר רצועה מהנייר המסוים של הילד, ועליו עטיפה שקופה מלאה. ככה, כשהספרים והמחברות "מתגלגלים" ברחבי הכיתה או הבית - כולם מזהים אותם בקלות. שמעתי גם על דרך שונה, שעוזרת לילדים שיש להם קושי להכין ילקוט לפי המערכת: בוחרים צבע לכל מקצוע, ועוטפים בצבע זה את *כל* הציוד של אותו מקצוע. ובמערכת השעות רושמים את שם המקצוע באותו צבע, כך שכשרואים במערכת "חשבון" באדום - אוספים את כל הציוד האדום. לגבי המחקים והמספריים המיוחדים: כאן ייתכן שיש צורך לעזור בדרך קצת יותר קשוחה; האם יש לילדה דמי כיס? אם כן - אני חושבת שיש להקציב מספר מסוים של פריטים לחודש (כדי להיות מציאותיים) ואם יש צורך לקנות יותר מזה - היא תצטרך להשתתף בהוצאה מכספה. אם אין לה דמי כיס אפשר להקציב סכום לנושא הזה, ובמה שיישאר מותר יהיה לה לקנות צ'ופר לעצמה. (בעצם, אופציה ב' פחות קשוחה - אולי את תעדיפי אותה.) בהצלחה!

Night Light

New member
כרגע

היא הילדה היחידה בבית שיש לה ספרים ומחברות. את הבוקר ביליתי באופיס דיפו, שם קניתי מחזיקי קטלוגים כדי לחלק את הספרים - אלו שבשימוש כבר, ואלו שקנינו לשימוש בהמשך השנה; קלסר גדול וניילוניות - כדי להכין בו ארגונית למחברות. קניתי גם מדבקות לבנות מלבניות לכתוב על כל שקית בצורה ברורה את שם המקצוע, וגם חוצצים (כשהעליון כולל רשימת תוכן של כל החוצצים) כדי שיהיה לה קל ומהיר יותר למצוא את המחברות. קניתי גם פוליגל גדול שעליו אכין לילדים "לוח מודעות" לחדר שלהם. רכשתי טושים מחיקים צבעוניים, ואת "מקלות הכביסה" שמשמשים למלאכת יד ומאד פופולארים לאחרונה. אקצה רבע מהפוליגל לטבלאות של משימות לילדה בטבלה של ימות השבוע והמשימות שהיא צריכה לבצע בחלוקה של בוקר וערב. הטבלה תאפשר לנו לעקוב אחרי ההתארגנות שלה ולהתחיל שיטת תיגמול. רבע פוליגל יוקצה למשימות של הילד (הוא צעיר מדי לקרוא אבל הוא צריך להתחיל ריפוי בעיסוק בגלל סירובו לעבוד עם הידיים בציור והדבקה אז השיטה טובה גם בשבילו). הרבע השלישי של הפוליגל יוקצה למעקבים מצטברים של השבועות אחרי שני הילדים. בכל שבוע שהם יצברו לפחות 4 ימים של התארגנות/תרגול הם יקבלו סימון מיוחד במדבקה. בסוף כל חודש בו נצברו 4 מדבקות - הילדים יקבלו צ'ופר בצורת סכום מסויים שנקבע מראש (נניח 5 שקלים לכל מדבקה לילדה, ו-1 ש"ח לילד (הוא בן 4, הוא מעדיף סלינקי ב-4 ש"ח על מתנת ענק ב-100 ש"ח)), אותו יוכלו לבזבז מיד או לצבור לאורך זמן לבחירתם. זה גם יתן לילדה הזדמנות לתכנן שימוש בכספים. עדיין פתוחה להקשיב לרעיונות נוספים בתחום של שיפור ההתארגנות. תודה על ההקשבה והעצות עד כה

דליה.ד

New member
תוכלי לבצע חיפוש בפורום

יש כאן מנוע חיפוש מצויין. הקישי "התארגנות" או "קשיי התארגנות" והופס..........

zivadina

New member
עוד הצעות

כל הכבוד לך על ההשקעה, ובעיקר על ההשקעה הנכונה. עשית לי בית ספר!

למעלה