בוקר טוב

ליהיS

New member
בוקר טוב

קיבלתי תשובות חלקיות לבדיקות אלרגיה. IGE=158. מה המשמעות של התןצאה? איתי שזה נחשב גבוה השאלה עד כמה. התקבלו גם תשובות הנעות בין 0.1 ל 10.3 לשקדים, חלבון ביצה, בננה, אבוקדו, מנגו וזיתים-עדיין לא הגיעו תשובות לאלרגיה נשימתית-האם אלו רמות המעידות על אלרגיה? (הרופא אמר שיש להפריד בין האלרגיה לאי סבילות למזון)

ליהיS

New member
../images/Emo13.gif. תודה הייתי שם..התכוונתיי יותר

למשמעות הרחבה יותר. כלומר, אמרו לי, למשל, שאין משמעות לערך המספרי של הפריטים שלעצמם כי אלרגיה - או שיש או שאין, ואם ישנה תגובה כלשהי, משמעותה שיש אלרגיה. הערך המספרי מעיד יותר על רמת הסיכון הכללית? האם זה נכון? אני גם קצת מבולבלת כי דווקא לפריטים שאליהם אני מגיבה די באלימות והאלרגיה אליהם ידועה, היה ערך נמוך יותר מאשר לזיתים, שאליהם לא ידעתי שקיימת אלרגיה וערך הזיתים היה גבוה פי 4 מאשר לפריטים הידועים. איך זה אפשרי?

ליהיS

New member
אהה..ועוד משהו..שאלה קצת טמבלית

אבל אני מקוה שאולי אולי..אם אני אלרגית לזיתים אז גם לשמן זית??

אין לי מושג

אני מניחה שזה תלוי, לאיזה חומר בזית את אלרגית. יש בתפוז פורום די חדש, שעוסק באלרגיות למזון. אולי כדאי לך לשאול שם.

משמעות רחבה?

ליהי, נדמה לי שכבר דנו כאן בהרחבה בנושא בדיקות אלרגיה בשבילך. כבר אז הבהרתי לך שלבדיקות אלרגיה אין משמעות רחבה. המשמעות שלהן היא בסך הכל: "את אלרגית ל- X
אל תאכלי X". בבדיקות של אלרגיה למזון, בניגוד לבדיקות אלרגיה אחרות, גם לא ידוע התוקף המדעי של הבדיקה עצמה, לכן הבדיקות האלו הן יקרות. הרבה פעמים אין קשר בין מה שנראה מבדיקות שאני אלרגיים אליו מבדיקות אלו, לבין מה שאנו מכירים בעצמנו. בדרך כלל מה שמדוייק יותר הוא: מה שאנחנו מכירים את עצמנו.

למעלה