בוקר טוב

tairp

New member
בוקר טוב

רציתי לשאול משהוא יכול להיות לאחר שנגמרת ההשפעה של הכדור הילד לומד להתנהג יותר יפה כמו שהוא עוד בהשפעה כי היום בערב שמתי לב שפחות היו ויכוחים על דברים שבדרך כלל הייתי מוציאה הרבה הנרגיות עים הילד בין 11וחצי ןלוקח ריטלין ועדין עוד קשה לא להעתיק מהלוח את כול השורה מה זה אומר שבמשך הזמן זה יבוא ויכתוב יפה כמו שהיה יותר צעיר וכולם ידעו לכתוב את המספרים והוא רק לאחר שנה ידעה

כן.בהחלט יכול להיות.

ככל שאוספים פחות תסכולים במהלך שעות בית הספר, גם רגועים יותר אחר כך. הכתיבה תשתפר עם הזמן. אולי לבקש מהמורה שכל מה שניתן להקל עליו כמו הפחתת העתקות מהלוח, לעת עתה.

esty104

New member
בני למד לכתוב יפה ממורה להוראה

מתקנת בבית הספר. לציין שזו מורה שהוא מאוד אהב לפגוש אותה. הייתה כימיה בינהם כי למורה השניה לא רצה ללכת. פגש את המורה הצעירה הזות אולי שלוש פעם וכבר כותב כמעט כמוה, מנסה להעתיקה. באמת הכתב שלה מקסים והיא בחורה עצילה. לפעמים עזרה קטנה בזמן עושה ניסים.

05 מיכל

New member
שני דברים:

ראשית, אם הילד בן אחת עשרה וחצי מתקשה להעתיק מהלוח, כדאי לעשות לו בדיקת מיקוד ראייה. את הבדיקה הזו לא עושים אצל רופא עיניים אלא אצל מומחה מיוחד שנקרא אורטופטיסט. לא להתבלבל, זה לא אופטומטריסט. לבת שלי היתה בעיה כזו, וזה מתבטא בין היתר בקושי כשמעבירים את המבט מסימן קטן לגדול ובחזרה (לכן יש קושי לקרוא עם ניקוד) וגם כשמעבירים את המבט מקרוב לרחוק ובחזרה, ולכן יש קושי בהעתקה מהלוח למחברת. יש לזה טיפול בתרגילים, ולבת שלי זה מאוג עזר. שנית, לגבי ההתנהגות אחרי השפעת הכדור, אני רוצה לספר לך שבתי הקטנה (כיתה ב') התחילה לקבל רטלין בבוקר למרות שבבית הספר היא תיפקדה מצוין גם לפני כן. את ההבדל אני רואה בצהריים בבית: היא מגיעה מבית הספר לא עייפה מדי, לא עצבנית, והיא שוב מחייכת הרבה ומציירת הרבה. והיא גם מכינה אחה"צ שיעורים בלי קושי ובלי התנגדות. וכל זה למה? כי היא כבר לא צריכה לעשות מאמץ על-אנושי כדי לתפקד יפה בביה"ס, אז היא מגיעה להתמוטטות בצהריים. זה מלמד אותי שוב משהו מאוד חשוב על ההתנהגות הלא טובה שהיתה קודם. ידעתי את זה, אבל זה שוב ממחיש: כשהם מתנהגים לא יפה מאוד קשה לנו לזכור כמה קשה להם. אבל לפעמים נורא נורא קשה להם, וההתנהגות היא הביטוי לזה.

esty104

New member
מיקוד ראיה חשבתי לבדוק מזמן אבל

לא ידעתי איפה עושים. שנה שעברה התקשרתי לכמה מזכירות רופאי עיניים וענו שהרופאים לא עושים ובסוף אזבתי את הנושא. איפה מחפסים אורטופטיסט, בבקשה? דרך הקופ"ה או פרטי כמו אופטומטריסט? בתודה מראש!

tairp

New member
שלום

אניחנו היינו בבדיקה ולילד יש עין עצלה ולפעמים כשהוא מדבר מתררגש אז הוא מסתכל למעלה הרופה המרה שהינו ציריכם שהוא היה קטן יותר לבוא ולחסות עין אחת וועכשין זה מאוחר מדי כשעין אחת רואה טוב יותר היא אפשר להרכיב משקפיםמקווה שהבנת אותי

05 מיכל

New member
תבררי בקופה שלך

אנחנו עשינו פרטי. במכבי יש אפשרות להגיע לאורטופטיסט, אבל נדמה לי שזה דורש הפניה של רופא עיניים, ורופאי עיניים מתיימרים לעשות את הבדיקה בעצמם (רק שבד"כ הם עושים אותה נורא שטחי). יש אופטומטריסטים שהם דוקטורים לאופטומטריה מארצות הברית. התואר הזה כולל אורטואופטיקה, לכן אצל אופטומטריסט כזה כן אפשר לעשות את הבדיקה.

נסיכה ג

New member
מיכל זו גם דעתי לגבי בתי

שגם היא בכתה ב'. גם בתי כמו בתך משקיעה מאמץ על בכיתה ובבית היא קורסת! עצוב... כרגע אנחנו בתהליך אבחון, כולי תקווה שנגלה את מקור הבעיות ונגיע לנחלה.

לאחר שתשללו בעיה של מיקוד, תבררו

חשוב לשלול קודם בעיה אורגנית שמפריעה כמו מיקוד הראיה, כפי שהתייחסו הכותבים לפני. אם תשללו בעיה של מיקוד ראייה, לבחון גם אפשרות של לקות למידה (דיסלקציה, או מרחבית) כי בשניהם יכול להיות קושי בהעתקה מהלוח. בהחלט יכול להיות שיפור כי רמת התיסכול יורדת והביטחון העצמי עולה, כעט הילד יכול לחפש את מקומו במערכת היחסים בבית במישורים אחרים. לגבי כתב היד, זה יכול להיות, אולם לשם כך ייתכן ויידרש הוראה מתקנת לשיפור מיומנות הכתיבה והמוטוריקה העדינה. בכל מקרה, לא ללחוץ בעניין לתת לדברים לבוא מאליהם, כי כעט הילד מרגיש יותר מימוש של היכולת. זו בהחלט בשורה טוב ונעים לשמוע בברכה, גיל מאור

למעלה