בוקר טוב

בוקר טוב

מבקשת את עזרתכם מנסיונכם בשתי שאלות ואולי תהיינה עוד: 1) מה דעתך על כמוסות gaba שמשפיעות על עצבי המוח ומרגיעות כדרך ועזרה ל-adhd/add? 2) האם יש דרך לאבחן וללא תשלום גבוה...בקופות החולים? מודה מראש על תגובותיכם

תשובות,חלק..

1. לא מוכר לי, ניתן לשאול בשרשור של פינת היעוץ של דר' מנור בסופשבוע. 2.כן. יש דרך. באיזו קופת חולים?

regi n

New member
Gaba הוא ניורוטרנסמיטור המשרה שינה

הוא לא מיועד לשימוש ל-ADHD ובארה"ב ואנגליה הוא מוגדר כתרופה ולא כתוסף מזון. על כן, לא ברור מדוע להשתמש בתרופה שאינה מיועדת לטיפול בהפרעת קשב ולהמנע משימוש בתרופה, כגון ריטלין, שמיועדת לכך????

אני משתמש בתרופות שהתוויתן המקורית

היא לא לליקויי למידה וריכוז מישום שהן עוזרות לי מאוד לליקויי הלמידה והריכוז שלי. הכרתי אותן לפני ששמעתי על הריטלין ומכיוון שטוב לי איתן אני לא מדורבן מספיק לנסות את הריטלין. כבר שנה שאני באמת מתכוון לצרף את הריטלין למלאי התרופות שלי וכל הזמן אני עסוק מדי כדי לטפל בנושא. אגב, הדבר שהכי קוסם לי בריטלין זה שהוא מדקא את התאבון. מטיבעי יש לי משקל לא יציב שכל הזמן עולה ויורד. אולי כל פעם שאני משמין אני אתחיל להוסיף ריטלין לתרופות וכשאני מרזה אני אפסיק. למה להשתמש בכל תרופה אך ורק להתוויתה המקורית? מה רע בשימוש חדש לתרופה ישנה?

regi n

New member
המקרה שלך עדו הוא קצת שונה אם

אינני טועה, הריטלין לא עזר לך, על פנית לטיפול בתרופות אחרות. אני סה"כ חושבת שקודם מנסים תרופות קו ראשון ואח"כ פונים לתרופות קו שני ושלישי וכב'. לא מתחילים עם תרופה שההתוויה שלה שונה לגמרי, במיוחד אם לא מכירים אותה ופשוט "נשמע" שאולי זה "טוב", ובעיקר לא מתחילים בטיפול בילד ללא איזושהי התיעצות עם רופא. אם היית קורא קצת על GABA אז היית יודע שהיא ממש לא בכיוון של ADHD. אגב, בעלי באמת הפך לרזה וחתיך בעקבות השימוש בריטלין, אבל יש תופעת לוואי לא נעימה של עייפות קשה בתום ההשפעה.

לא בדיוק.

נכון שאני ממלי. ךאנשים לנסות קודם את מה שזול ומקובל אבל אני נתחלתי עם התרופות היקרות והמוצלחות שלי כי לא היה מי שיספר לי שיש דברים זולים וזמינים יותר. אני גם לא ממליץ לקחת שום תרופה ושום תוסף בלי רופא

madog

New member
מאותה סיבה

שאפשר לפתוח אום עם פליר אבל כל יותר עים שבדי ולא בגלל שהוא יותר סקסי :)

אבל לפעמים רופאים מגיעים למסקנה

שהתרופה הכית טובה הקיימת למצב מסויים היא תרופה המוכרת כבר משטח רפואי אחר. הייתה תקופה, למשל, שהתרופה הכי טובה שהייתה קיימת לאי ספיקת לב הייתה חינין - תרופה שהטוויתה המקורית הייתה נגד קדחת. אני בטוח שאף אחד לא אמר לרופא שלו - דר', אני מעדיף למות ממחלת לב ולא לקחת תרופה שהתוויתה המקורית לא קשורה ללב.

אם אני לא טועה, לנרקולפסיה.

אכן, כתרופה מעוררת.

זה לא משה שכתוב וידוע לי על gaba

ויש תכתובת רפואים על עזרתו במקרים של ADHD. לא אמרתי שנמנעים משימוש בריטלין, שאלתי על משהו אחר, זה הכל. לריטלין יש השפעות שונות ורבות...אני חושבת שיש עוד דברים בשוק שאפשר להיעזר בהם, לא בהכרח הדבר המוצהר, אבל עדיין מאוד עוזר. מאחר וקראתי מאמרים על כך, אני מבקשת את הרשמים של מי שהתנסה בכך. מבחינתי, גם את יש תרופה מוצהרת ומישהו יגיד ש-70 קפיצות על רגל שמאל פעמים ביום עוזרות...אז אפשר לנסות...ואולי גם להצליח.

אנרגטית

New member
תנסי לשאול בבית לוינשטיין

נדמה לי שאמרו לי ששם עושים אבחון בעלות נמוכה ביותר.

בוקר טוב אביבה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אולי אוכל לעזור לך מנסיוני? אני עוברת בימים אלה אבחון במרפאה להפרות קשב מבוגרים "בבית לוינשטיין". האבחון נעשה בשלושה מפגשים 1).פגישה עם מרפאה בעיסוק+בדיקת טובה. 2).ראיון עם פסיכיאטר+בדיקת טובה שניה תחת השפעת ריטלין. 3).פגישת סיכום ותוצאות. עלות כל אחת מהפגישות 220 ש"ח. אני חברת קופת חולים כללית,וזה התשלום שנתבקשתי לשלם עבור האבחון,ולפי מיטב הבנתי הם מקבלים את כל הקופות. נדמה לי שזו מרפאה יחידה שמאבחנת מבוגרים בצורה רישמית. מקווה שעזרתי שיהיה לך בהצלחה ממני ענת ה-מצחיקה.

תודה רבה על האינפורמציה...

חשבתי שמדובר בעלויות גבוהות הרבה יותר... עוד שאלה, האם יש מבחן שבוחן את הדברים ללא ריטלין? ז"א, אני לא רואה את הקשר בין אבחון ADHD שאמנם הריטלין עוזר לו לבין השימוש באיבחון עצמו, בריטלין. האם יש דרך לאבחן ללא שימוש בריטלין במבחן עצמו? לא ממש ברור לי הקשר, אם הריטלין עוזר סימן שזה ADHD?... ובלי הריטלין זה לא? הסבירו לי כדי שאוכל להבין טוב יותר.

למעלה