בוקר טוב

clarisa

New member
בוקר טוב

אני עורכת גראפית לפני דפוס (ללא שכתוב ללא הגהות). עורכת כרגע ספר, זמן עריכה בין עמוד לעמוד שונה, יש עמודים שזקוקה לעבור שורה שורה לבדוק פרמטרים מסויימים להדגיש, להבליט, לשנות פונטים להכניס הערות שוליים וכו'... מעבירה לבדיקה ראשונה, שם הם עושים שינויים, תוספות, מבטלים דפים וזה גורם שוב לשיבוש בעריכה וכך עלי לערוך מחדש נניח פרק שלם. אני מקבלת סכום X עבור כל עמוד עריכה, במקרה שאני צריכה לערוך הכל מחדש ולא בגלל טעויות שלי... איך אני אמורה לתמחר במקרה כזה? מה אני אמורה לעשות לקחת שוב על עמוד עריכה (על כאלה ששונו)? מה אני עושה לגבי העמודים שבוטלו? שיהיה יום נפלא

clarisa

New member
שוב בוקר טוב...../images/Emo4.gif

אולי אני לא נמצאת בפורום הנכון... אבל בכל זאת אשאל אותכם המתרגמים נניח אתם מתרגמים 30 עמודים, תוך כדי הבדיקה הלקוח שלכם מחליט לבטל חמישה עמודים מאלה שכבר תרגמתם האם מגיע לכם כסף על כך? אם הוא שינה עמוד תרגום ועליכם לתרגם מחדש את אותו עמוד.. האם תקחו כסף עבור פעמיים, תרגום קודם ותרגום חדש??? שבת שלום

d a p h n a

New member
בעקרון

אם הוא ביקש ממני לתרגם כמות מסויימת של עמודים, וכבר ביצעתי את העבודה, ואז הוא משנה, הוא עדיין צריך לשלם לי עבור מה שעשיתי (לדעתי, אלא אם סיכמנו אחרת). אם הוא משנה עמוד שלם, באופן דרסטי, כך שחייבים לתרגם אותו מחדש לחלוטין (ולא מספיק רק לשנות כמה מילים פה ושם), אני בהחלט חושבת שמגיע תשלום על שתי פעולות התרגום. עם זאת, זה יכול להיות שונה לגבי עריכה, וזה יכול להיות תלוי במה מוסכם בינך לבין הלקוח.

אוהד11

New member
דעתי כדעתה של דפנה, הקדשת זמן

ומגיע לך פיצוי, אולי לא מלא אבל העקרון הוא של פיצוי בגין הקדשת הזמן. לגבי הענין של זמנים משתנים לכל עמוד - חישבי על תימחור לפי זמן.

ססילי

New member
למה לא מלא? אם היא עשתה מה שסוכם

עם הלקוח, בכלל לא צריך לעניין אותה מה הלקוח עושה עם זה לעניין השכר: היא עשתה בשבילו עבודה, ועבורה יש לשלם לה. (כלומר הדף תורגם ועבורו יש לשלם) אם הלקוח שינה דף עד כדי כך שיש צורך בתרגום חדש, הרי ההסטוריה של הדף לא מעניינת: עוד דף = עוד תשלום. (אם הצבעים סיידו לי את כל הבית בלבן ולאחר שהם גמרו החלטתי שאני רוצה כתום. האם הם אמורים לעשות את העבודה ללא תשלום רק כי שיניתי את דעתי? או לחילופין רק כי במקרה החדרים שצריך לצבוע הם חדרים שהם כבר צבעו בעבר? מה פתאום?) כל זאת כמובן אם לא היה סיכום אחר מראש עם הלקוח.

clarisa

New member
תודה על התגובות

אכן, לקחתי סכום נמוך יותר על אותם עמודים שעריכתם השתנתה עקב שינויים ועל אלה שבוטלו לקחתי מחיר מלא, הרי נגעתי בהם, ערכתי אותם, סידרתי והם בוטלו לא באשמתי. שבת שלום

למעלה