בוקר טוב !

estelina

New member
בוקר טוב !

לא הפעם זאת לא תהיה הודעה שקשורה לאפליפסיה:) כפי שכתבתי כאן, אני מנתחח פורום מסוים לאורך זמן, רציתי לשאול אותכם האם אתם חושבים שזה *אתי* לחקור אוכלוסיות חדשות אלו, שרשת האינטרנט הצמיחה ללא ידיעתם? (יכול להיות שסוף העבודה אני אפנה למנהל הפורום לראיון? אשמח לקבל תשובות ירדן

qt1

New member
בוקר טוב ירדן ../images/Emo42.gif

יש סיבה לכך שלא שיתפת את מנהל הפורום במחקר שלך? נראה לי שכשצופים על קבוצה ורוצים שיתוף פעולה מצד המנהל , מן הראוי היה לשתף בכך שצופים בקבוצה. אבל... יכול להיות שאותו מנהל ישמח לשתף איתך פעולה, אי-אפשר לדעת, אני בעצמי לא יודעת. מה את היית עושה ירדן?,תנסי להיות רגע מנהלת שצפו בפורום שלה כך וכך זמן ואז היא מקבלת פנייה לשיתוף פעולה, איך היית מגיבה? אין כאן משהו היסטרי, אבל יש מנהלים שלא היו מגיבים נחמד
(יש ויש, הכל שאלה של אופי ושל "האני מאמין שלי")

estelina

New member
הי קיוטי

עבודה זאת נעשית במסגרת הלימודים שלי, לא דובר על עניין שיתוף המנהלים של הפורומים הנחקרים, יכול להיות שאני אעשה זאת. אבל אנוכי יכולה לומר לך, שבתור משתתפת בפורום, לא הייתי מרגישה בנוח אולי מהסיבה הפשוטה שהייתי צריכה לברור כל מילה שאנוכי כותבת (מה שבדרך כלל אני לא עושה , ואולי כתוצאה מזה לפעמים סגנון הכתיבה שלי ישיר ובוטה:)) וזה יכול היה לפגוע בפורום ולגרום לכך שהמששתתפים בפורום לא היו מרגישים בנוח ולא היו כותבים באופן טבעי, מה שהיה פוגע ביופיו של הפורום ירדן

qt1

New member
השאלה שלך מצויינת../images/Emo140.gif

אני נתקלתי במנהלי פורומים *מאוד רציניים* ,שסיפרו לחבר'ה שכותבים אצלם שעורכים מחקר עליהם ואף יערכו כנסים בנושא הפורומים...
סגנון הכתיבה לא השתנה בעקבות הודעת המנהל, המחקר החמיא לכותבים וכתיבה ירדן קשה מאוד לשנות, זה כמו לשנות את הדיבור שלנו. זו שאלה כ"כ מצויינת שאני ברשותך אשוב אליה מאוחר יותר, אני צריכה לחשוב על הדברים שאת כותבת ,מעניין גם מה אחרים חושבים:) *לגבי סגנון הכתיבה שלך,אני למדתי להבין אותו ולחבב אותו, את באמת ישירה , אבל את בכלל לא בוטה- את נעימה מאוד ויש בך המון רצון לעזור לזולת, מה שהופך אותך לאדם נפלא

חייםלוי

Member
מנהל
בוקר טוב ../images/Emo42.gif שאלה קשה שאלת

ותשובה חתוכה וברורה אין לה. בדר"כ כשאנתרופולוג, למשל, צופה בקבוצה אנושית חברי הקבוצה יודעים שהם נצפים, אם גם לא תמיד מודעים לכך בכל רגע ורגע כי הרי הוא חי אתם ומתאר את התנהגותם מבפנים מבחינה מסוימת. לגבי פורום אינטרנט זה שונה קצת משום שחברי הפורום, הרי, לא יודעים שעוקבים וצופים בכתיבתם ולכן יש פה מעין "מציצנות". אולי כדאי ליידע את מנהלי הפורומים ולבקש את רשותם. אם המנהלים מרשים זאת זה יכול למפחית, במידת מה, את אפקט המציצנות. אני יודע שיש בתפוז כמה מנהלים שהיו מאוד כועסים אלו ידעו שצופים בהם בלי רשות (לא המנהלים בפורום הזה
) אבל קרוב לוודאי שהיו מרשים אילו פנו אליהם. העניין נתון לשיקולך והבעיה אכן בעיה. שיהיה
במחקר

הי

אני לא רואה בזה בעיה. להפך זה מענין. אינטרנט זה חשיפה. במידה והפורום דורש לכניסה, סיסמה ומילוי פרטים , אז, מהגינות לבקש אישור. אני מניח, שהמחקר לא בא לחקור מי כותב מה, כולל שמות, אלה לנתח תהליכים. כך שזה לא בקטע של מציצנות. כי על זה לא מקבלים ציון באוניברסיטה. לא מחלקים ציונים לפורומים. לא נעים, אבל מחקרים יש הרבה והם נישארים באונברסיטה ועל מרביתם לא שומעים. אשמח לקרוא מה הכיוון של המחקר ואת המסקנות.

S E M 151

New member
בוקר טוב ירדן

אני מניחה שבעריכת מחקר על פורום אינטרנט רצוי להודיע על המחקר. אני לא חושבת שזה היה משנה את סגנון הכתיבה או התגובות של מנהלי או חברי הפורום. בעיקר משום שזה פתוח ונצפה בדר"כ ואין לך מושג מי יכנס יקרא או יסתכל מצד אחד ומהצד השני האנונימיות שהאינטרנט מעניק לכותבים בפורומים. במחקר כמו זה של פרומים באינטרנט השאלה שעולה אצלי היא מול מה משווים אותו במחקר. שהרי זו לא ממש "קהילה" אלא יותר התכתבות מהירה ופתוחה כמו בשיחת ועידה רבת משתתפים עם מפגשים מדי פעם. הבעת והעברת דיעות רעיונות ידע או תמיכה. השימוש במילה אוכלוסיות חדשות לא נכון בעיניי - זו תקשורת חדשה בין אוכלוסיות קיימות שהאינטרנט העניק את האפשרות של יצירת הקשר ביניהם, שהוא קשר ישיר מיידי מהיר ונוח. ושוב בוקר טוב ושבת שלום

estelina

New member
היי סם

את צודקת שהאוכלוסיות הללו קיימות, אבל התקשורת והאינטרקציה ביניהם היא חדשה. ניסיתי פעם אחת להיות בקבוצת תמיכה לאפילפסיה לא וירטואלית ואחרי מפגש אחד ברחתי, פשוט ברחתי. הנה אני כאן , שוב אני נפגשת עפ אנשים בעלי מכנה משותף ואני לא בורחת האנונימיות, האפשורות לעוף מהמסך או להיכנס אליו מתי שאני רוצה מתאפשרת לי רק על ידי הפורום הוירטואלי ועוד הרבה יתרונות כמו לפגוש אנשים מכל הארץ ואולי יהיו פה ישראלים מחו"ל . היכולת לשמור על גבולות הינה גדולה יותר מאשר מפגש פנים מול פנים. במחקר כזה, אין השערות, אני לא באה לאשש משהו שאני חושבת שהוא קיים כי פשוט אינני יודעת , ולכן יש שאלות מחקר , שמתורגמות לניתוח מספר משתנים קצת יהיה קשה להשוות זאת לעבודות אחרות שנעשות בתחום, ויש הרבה כאלו. אני מכירה אנשים שעשו דוקטורט בתחום, וכאלו שעושים עכשיו. זאת איננה עבודה על קהילות וירטואליות במובן הכללי, הפורומים מהווים חלק מהקהילה הוירטואלית. ישנן גם קהילות וירטואליות של מקומות עבודה, ויצא לי לעיין בעבודת דוקטורט בנושא שהיא מאוד מעניין. אני לא יודעת מה בדיוק המטרה בלחקור פורומים , אולי אני אדע בהמשך :) ירדן

S E M 151

New member
איך שלא יהיה אני מאחלת לך בהצלחה!!

אני אשמח לשמוע על ההתקדמות של המחקר וכמובן התוצאות. שבת שלום לך.

למעלה