בוקר טוב

astro12

New member
בוקר טוב

שלום לכולם, אני בת 31 ובתחילת השבוע היה לי בפעם הראשונה בחיי התקף אפילפסיה. ההתקף קרה מתוך שינה וחבר שלי הזמין אמבולנס ואחרי כן לקחו אותי למיון ועשו לי כל מיני בדיקות שיצאו תקינות. האמת היא שאני לא יודעת הרבה על המחלה, בינתיים התחלתי לקרוא עליה בספר ובאינטרנט. התחלתי לקבל תרופה שנקראת טגרטול ואני צריכה להעלות את המינון בהדרגה. רציתי לשאול אם מוכרות לכם תופעות של איבוד זכרון וגם קצת דכאון לאחר התקף כזה (אולי זה נובע מהתרופות). אני לא מחליפה את הפורום בשאלות שעלי לשאול רופא, פשוט רציתי לדעת האם זה ידוע ומוכר. דרך אגב, כשבוע לפני ההתקף היו לי תופעות של אאורה אבל בכלל לא ידעתי שזה קשור לאפילפסיה. בכלל, כל הסיטואציה היא חדשה ומוזרה לי. זהו, אשמח לקבל תשובה ולשמוע ממכם. תודה.

qt1

New member
astro12ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

אני לא חושבת שהדכאון ואיבוד הזכרון שאת מתארת קשורים לתרופות, אני חושבת שהם קשורים לכל המצב הלא נעים שנקלעת אליו,את מתארת מצב מאוד לא נעים בסה"כ הלכת לישון בלי אפילפסיה ופתאום מצאת את עצמך בבי"ח עם צוות מטפל זה בטח לא עשה לך טוב, אני מניחה שאת אולי עצובה, וזה נראה לי טבעי. אני מכירה את הטגרטול וגם עוד מישהי שלא נמצאת היום בפורום, אבל צריכה להגיע, והיא מתוקה,לא גורם לדיכאון, לא אמור לפחות...גם לא בתופעות לוואי...לדעתי המצב החדש מה את אומרת?
שבת שלווה
וברוכה הבאה

חייםלוי

Member
מנהל
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

זה באמת ל נעים לגלות שיש לך אפילפסיה בגיל 31 והסיטואציה בהחלט מוזרה, אם כי התקף אחד עדיין לא מאבחן אותך כחולת אפילפסיה. צריכים שניים כאלה
לגבי דיכאון אחרי התקף יש כאן כמה אנשים בפורום שחוו את זה אחרי התקפים. לגבי אאורה זה דווקא טוב שיש לך. כשלי היו התקפים בשעתו תמיד היתה לי אאורה בת כמה דקות מה שנתן לי מספיק זמן להתכונן להגיע למקום בטוח כדי לא להיפגע. זה שלא מצאו כלום בבדיקה זה לא אומר כלום על אם יש או אין אפילפסיה. פשוט הבדיקה לא מצאה.

דכאון, אבוד זכרון ובלבול

אלה דברים שקרו לי , אישית , לאחר ההתקף, בלי שום קשר לטגרטול. אני הגבתי לטגרטול טפו טפו טפו בסדר גמור (ואני אפילו לא לוקחת את המינון ההתחלתי שנתנו לי), בלי תופעות לוואי.. הגיוני שתהיי בדכאון ותהיי מבולבלת.. ככה זה אחרי התקף, בייחוד ראשון, גם אני חולה "חדשה", התחלתי לקחת את הטגרטול לפני 5 חודשים. אגב בקשר לאאורה, גם לי היה אותה והנוירולגים קבעו את זה כמיגרנה... וגם אצלי הבדיקות תקינות :) לפי דעתי אם יש לך משו, זה בצורה מאוד מאוד קלה.. מספיק התרופות כדי לאזן אותך רק תזכרי משו שפעם הרופאה שלי אמרה לי: "את בחורה בריאה, רק לוקחת תרופות" זה הכל, ברוכה הבאה ונשמח לשמוע ממך עוד, איך את מתרגלת לתרופות וכו'- זה יכול להיות קצת קשה..

astro12

New member
תודה רבה

תודה רבה על תגובותיכם, לא היתה לי אפשרות להתחבר לאינטרנט בשבת, לכן לא הגבתי. בינתיים המצב קצת השתפר - הזכרון חוזר לאט לאט וגם מצב הרוח יותר טוב. באמת תודה.

חייםלוי

Member
מנהל
על לא דבר

אל תדאגי הזיכרון יחזור ואני רק מקווה שלא יהיו עוד התקפים. בקשה קטנה: כשאת מגיבה תלחצי על כפתור הוספת תגובה ולא הוספת הודעה כדי שהתגובה תשתרשר למקום הנכון.

למעלה