בוקר טוב

F a d i

New member
בוקר טוב

כן כן מה אתם בהלם?זה אני כותב בשעה הזו
וכבר עשיתי סידור וחזרתי הביתה
ובדרך,שמעתי ברדיו שיר של "אריק אינשטיין" שכתבה "נעמי שמר" ללחן של "מאנוס חאדזידאקיס" וקוראים לו "ספרי" (אני זוכר את השורה "ספרי איילת אהבים"..) לחן מאוד יפה וקליט ומוכר והשאלה שנשאלת:כמובן השם של השיר ביוונית... ואיזה עוד שירים של חאדזידאקיס בוצעו בעברית וע"י מי? ואיזה שירים של "תאודורקיס" (כן ככה זה אצלי,מאנוס מזכיר את מיקיס!) בוצעו בעברית וע"י מי? תודה מראש יום טוב וספשבוע נעים (אני אחזור מחר כנראה
)

אהלן פאדי, מה שלומך, עוד שיר שעולה

לי בראש בנוסף למה שציינתה כעת הוא שיר/לחן של מנוס חדג'ידאקיס שנכתבו לו מילים עבריות ע"י נעמי שמר "שיר סיום" והושר ע"י חוה אלברשטיין... שיר זה מתווסף לחיפוש אחר הגירסה היוונית...ואשמח כמוך אם מישהו יעלה כאן את שמותיהם היווניים, יש כמובן עוד שירים...אבל נרא בשלב זה מה יעלו בחכתם תותחי הפורום...

עוד אני מהרהר בתשובות לשאלות ועולה

עוד שיר עברי "בת אצילים" שנכתב ע"י אהוד מנור והולחן במקור ע"י מנוס חדג'ידקיס...עוד אחד למחשבה...מהו המקור היווני???

לגבי תיאודוראקיס, הנה קישור שימחיש

כמה וכמה שירים עבריים שנכתבו ללחניו.... http://www.nostalgia.org.il/album_details.asp?id=26

sysyv

New member
איילת אהבים חאג'דקיס/שמר

בעברית שרו אותו במקור שלישית גשר הירקון ואריק איינשטיין, חבר בשלישיה עיבד וחידש אותו בביצוע שובה לב שנים רבות לאחר מכן. הלווי הקולי הנהדר בשיר הוא של יודית רביץ. וליוונית - נדמה לי ששם השיר המקורי הוא "הדוור". ירון אנוש מרבה להשמיע ביצוע של סווינה יאנאטו שהוא ממש מדהים ביופיו. שב"ש

orna44

New member
אני מכירה המון

אבל, לא על זה רציתי לדבר איתך, אלא על זה שברגע זה, אני עם האוזניות, נראית כמו חוצן, ושומעת פרנס ישר למוח והתוכנית מוקדשת לשירים הכי מוכרים שיש. ולמה הם מוכרים? כי הם עוברתו, אלא מה? והוא משמיע את המקור (או לא) ביוונית (לא דוקא חאדג'ידאקיס או תאודורקיס). אז אם זה מעניין אותך, תזכור את התאריך, 14/8 ובעוד חודשיים תחפש את התכנית באתר של פרנס. נ.ב. נגמרו החגיגות?

orna44

New member
תיקון קטן

לנאמר בתכנית מהמסר הקודם. היות ויהודית תמיר קרובה לליבי, אציין כאן כי השיר שהיא ביצעה בהופעה "עיניים שלי" אכן לא נכלל בדיסק בשם זה, אך מופיע בדיסק בשם "חולם בהקיץ" של יהודה פוליקר ושמו לא כפי שנאמר בתכנית, אלא "אילו הייתי איתך". זהו. היה חשוב לי להגיד.

F a d i

New member
היי לכם

חיים תודה על האתר...מענין לדעת ששירים כאלה של תאודוראקיס עוברתו (בלי קשר לרמת הביצוע והצלחת המעבר) ועוד יותר מענין שחלק מהשירים שמרו על השם המקורי שלהם-פשוט תורגמו (וחלק שמרו על התוכן) (מהדוגמאות ששם) תודה יואב,מצאתי שיר של חאדזידאקיס שנקרא "הדוור מת"- Ο ταχυδρόμος πέθανε האם לזה אתה מתכוון? אנסה להוריד את השיר.. תודה אורנה,השירים המוכרים לי שעוברתו הם השירים של ניקולופולוס,קזנתזידיס,אנגלופולוס ואחרים..הזמרים שחידשו את מאנוס ומיקיס לא ממש מוכרים לי ו...כן,נגמרו החגיגות

orna44

New member
משום מה ישראלים מאוד אהבו

את חאדג'ידאקיס ורבים משיריו עוברתו בשנים עברו. הסגנון שלו כנראה התאים לנו בתקופה ההיא ויחד עם שנסונים צרפתים, "ניכסנו" לעצמנו כמה מלחניו. עד כדי כך שרבים מהישראלים אפילו אינם יודעים שהשירים לא הולחנו ע"י מלחין ישראלי. אני עשיתי אצלי בבית ערב מאוד מוצלח עם שירים שעוברתו וממש התפלאתי להיווכח כמה אנשים היו מופתעים לדעת שהשירים הללו מקורם ביוון. הם חשבו שהם באו לשיר אריס סאן ופוליקר ופתאום הם שרו אלברשטיין, איינשטיין, גששים, אילנה רובינא ורבים אחרים. אין ספק שגם האוזו והמזדס עשו את שלהם....... היה שמח בטירוף.

למעלה