בוקר טוב...

principeza

New member
בוקר טוב...

למי יש חמות פולניה מרגיזה ונודניקית? תמיד אמרו לי שהחמות הפולניה הטובה ביותר היא זו שגרה רחוק ולא מבקרת הרבה. ועכשיו אני מבינה שצדקו. היא פשוט מכה!

אהלן נסיכה../images/Emo24.gif

קודם כל תודה שבאת שנית, חמות פולניה, כמעט לכולם יש, פולניה זה לא עדה, זה מקצוע. אותו כנ"ל לגבי אמהות, גם הן פולניות לרוב
ספרי קצת.... אההההההההה וכמובן ברוכה הבאה

principeza

New member
כל מה שאני עושה

לא מספיק טוב. הארוחה מיום שישי ...כמה שהיא אמרה שהיה לה טים .. אחר כך היו לה עוד טענות ומענות. וכמובן שאני לא מספיק טובה לבן המושלם שלה. והחמה הקודמת שהיתה לי .איטלקיה היתה הכי מדהימה .תמיד דאגה לי וטיפלה בי והכינה לי אוכל... אישה מדהימה. מה עושים איתה?!

ככה זה

[URL='http://']את/font[/URL]> לא יודעת? תמיד יש להן טענות ומענות, פשוט להתעלם, ואנחנו כנראה אף פעם לא מושלמות לבנים המושלמים שלהם (not) אבל לכי תביני תפולניות האלו

בתור חמות ואם פולניה - מה לעשות שם

נולדו הורי - אני קוראת ולומדת מכן שמה שאנחנו עושות הוא עדיין לא מספיק...חשבתם פעם על הבתים האמריקאים שם שולחים את הילד/ילדה ללמוד ואחר כך מצפים שימשיך בדרכו באופן עצמאי ונפגשים בחג ההודיה או אולי בעוד חג כמו קריסטמס או פסח? האם חשבתן פעם שלהורים שלנו לא היתה הזדמנות לקחת דוגמא מההורים שלהם שנשארו שם.אם כיוון שעלו לבד בשנות השלושים ואם כי נותרו חסרי משפחה? כמו כל דבר גם את מערכת היחסים בין כלה וחמות יש לבנות נדבך אחר נדבך.לא ברמזים וכעס אלא במילים ברורות וברוח טובה.אחרי הכל אתן הנשים של הבנים שלנו וגם אם לפעמים אין זה נראה כך-אנחנו מוכנות לעשות הכל שלכם יהיה טוב.אז סליחה אם גזלתי קתצת מקום אבל חשבתי ששאולי טוב יהיה להשמיע את הצד השני.

omizu

New member
שלום חצב

מאיפה הסטיגמה המפגרת שלאמריקאים לא אכפת? בתור אישה צר לי לומר הגברים הישראלים עם החינוך המסרס והחונק הם גם לא מציאה אבל זו גם הכללה כמו בכל מקום בעולם יש כאלה ויש כאלה וחמותי היא שטן מהלך אז זה אומר שכל המרוקאיות הן כאלו?!

ניני5

New member
omizu חצב צודקת. גרתי שם 4 שנים

הכרתי המון אמריקאים. היהודים האמריקאים קצת יותר קשורים לילדים שלהם. בניגוד לשאר האוכלוסיה. זה הנוהג המקובל שם. אם כי יש היום המון ילדים בוגרים שחוזרים לגור עם ההורים כי, או שהם מתגרשים, או שהם מפוטרים. זוהי תופעה שמאוד מקשה על ההורים המזדקנים. בדרך כלל רוב האמריקאים די עניים. וגם הביטוח הלאומי שלהם לא משהו. לפחות מגיל 65 הם מקבלים קופת חולים בחינם. קודם לא היה להם קופת חולים כמו בארץ. כך שרובם לא ממש יכולים לעזור לילדים שלהם אפילו אם היו רוצים. רוב האמריקאים לא ראו אפילו את ארה"ב, שלא נדבר על אירופה. כי רובם לא מטיילים. הבת שלי גרה בניו יורק ליד משפחה שגרה בדירה של 2.5 חדרים כבר 4 דורות. מהסבתא של הסבתא. ובכל דור גדלו שם 4 ילדים שחלקם עזבו וחלקם נשארו. בדירה הזאת היום גרים 6 נפשות. והם לא כושים. המוצא שלהם פולני-לא יהודים. יש לנו כל מיני השגות על איך חיים בארה"ב. אבל תדעו לכם שכל ישראלי יכול להיות שם איש עשיר. אם הדירה שלכם שווה 200 אלף דולר וזה מה שיש לכם בבנק בארה"ב, אתם נחשבים לעשירים שם. ויש עוד המון דברים, שרק מי שגר שם יודע כמה שאנחנו מפונקים בארץ וקוטרים נוראיים. קראתי באיזה פורום על אחת שזכתה בגרין קארד. התנאי הוא שיגורו בארה"ב 5 שנים מינימום. היא כל הזמן סופרת את הימים לחזור לארץ. כל כך לא טוב לה שם. והיא נורא מצטערת שבכלל זכתה. נו תגידו אתם. מה שלא עושים לא טוב. חחחחחחחחחחחח

saritoosh22

New member
ניני5, טעות גדולה בידייך,

זה זמן מה, שאני קוראת כאן ואת פשוט מצליחה לשגע אותי בטימטום שלך, את חושבת עצמך נאורה ויודעת הכל ואת תמיד מבינה הכל ורוב האנשים טיפשים לעומתך. רואים שאת לא יודעת על מה את מדברת. אז אני אחת שחיה בארה"ב ויכולה לספר לך ממש מקרוב, שהרבה ישראלים, לא בדיוק עשירם כאן, אופס........... אחרת הם לא היו נהגי מוניות/מטפלות/מובילים ועובדי ניקיון. הבתים כאן לא זולים וגם לא הדירות, בארץ שילמתי שכ"ד הרבה יותר נמוך. ב 200 אלף דולר את קונה דירת שני חדרים מעופשת באיזור דחי בניויורק או קליפורניה. רוב האמריקאים לא עניים ולא עשירים, הם ממוצעים וחיים יפה מאוד. תיירות פנים, היא דבר משגשג מאוד באמריקה, אם חשבת לרגע, שהתיירות כאן מבוססת על לא אמריקאים - טעית! אני חיה בעיר תיירותית ותתפלאי ש80 אחוז מהמבקרים בה הם אמריקאים. האמריקאים מאוד עוזרים לילדים שלהם, שהרי הם מגדלים ומחנכים את ילדהם על ערכי משפחה. נכון, בגיל 18 ילדים נשלחים לקולג', בדר"כ במדינה אחרת, במימון של ההורים ותמיכה שלהם. האמריקאים לא מפסיקים להיות הורים בגיל 18, אך הם מעודדים את ילדיהם לעצמאות כלכלית וריגשית מגיל צעיר, זה יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה ממה שאנחנו מכירים. אי אפשר לעשות הכללות על האמריקאים, כמו שאי אפשר להכליל את כל הארופאים, זו מדינת ענק ויש בה המון רבדים. רק בניויורק בנין ליד בנין שוכנים להם עוני מזויע ועושר משגשג זה לצד זה. כשעושים חתך על האמריקאי הממוצע מקבלים את אותם נתונים שנתתי כאן ויש כאן המון יוצאים מהכלל,ילדות בנות 15 שכבר אימהות, או בקצה השני, חבר'ה שגרים רחוק מהמשפחה ורצים אחרי ההצלחה ובאים הביתה פעם בשנה לחג. שלום לכולם, מצטערת על הכניסה הלא רישמית לפורום. אז אני נשואה לאיש מקסים, שאמא שלו היא נהדרת לא פחות, היא זו שגידלה את האיש הנהדר שלי והמון תודות לה. אין לי על מה לקטר, רק לשבח. כי חמותי, גם שהיא מעצבנת לפעמים (רק לעיתים רחוקות), זה לא אישי נגדי, ככה היא עם כולם, הילדים שלה, החברים שלה, אני מקבלת אותה ומכבדת אותה כמו שהיא, באותה מידה שהיא מקבלת אותי ומכבדת אותי.

ניני5

New member
saritoosh22, קודם כל אני שמחה

שהטמטום שלי הצליח להוציא ממך כמה שורות, ולהבהיר מה המצב היום בארה"ב. היות ואני גרתי שם לפני המון זמן, אולי את צודקת. לגבי 200 אלף דולר. אפשר לקנות בית יפה בארה"ב ב400 אלף דולר ולשלם רק 10 אחוז, שזה 40 אלף בלבד, והשאר לשלם במשכנתא ל30 שנה. כך שאם יש לך בבנק 200 אלף דולר מזומן אז נשאר לך אחרי קניית הבית 160 אלף בבנק. גם מכונית קונים שם בליסינג ומחליפים כל שנתיים שלוש, כך שלא משלמים על כל המכונית, רק איזה סכום חודשי. כמובן מדובר על כאלה שיש להם גם עבודה ומתפרנסים היטב. תראי, לגבי הורים יהודים המצב הוא כמו בכל העולם היהודי. אם כי בארץ ההורים יותר עוזרים. לא ראיתי שם הרבה הורים שקונים בית לילדים שלהם. אולי המצב השתנה מאז שגרתי שם. החיים בארה"ב יותר יקרים, כי הילדים מהחוג שלך לרוב הולכים לבתי ספר פרטיים. הרפואה איננה בחינם רק מגיל 65 שאז מקבלים מדיקאר. אני חושבת שלגבי נשים זה 60. גם בארץ לא חינם, אבל התשלום עבורה רפואה הוא נמוך יחסית. עדיין הרפואה בארץ היא בגדול טובה יותר. נכון ארה"ב היא ארץ ענקית ויש בה כל מיני אנשים. יש יותר אנשים שלומדים בבתי ספר ציבוריים שרמת הלימוד שם נמוכה, מאשר כאלה שלומדים בבתי ספר פרטיים. אם אתה גר בברוקליין ששם מתרכזים כל ה"פרופסורים" של האוניברסיטאות מסביב לבוסטון. אתה לא משלם על לימודים כי בתי הספר הציבוריים הם מעולים בגלל האוכלוסיה המעולה, ששואבת לשם גם מורים מעולים. ככה זה עובד. בתי מתגוררת בניו יורק, וניו יורק היא לא דוגמא לארה"ב. היא עיר קוסמופוליטית פתוחה וכייפית, וממש לא משקפת את ארה"ב השמרנית. יש כמובן עוד ערים שלא ביקרתי בהן. ויש המון עיירות טובות יותר וטובות פחות. ויש המון כושים והיספנים ומקסיקנים שאין להם כספים לשלוח ילדים לחנוך פרטי. ויש גם סינים וקוריאנים שדוחפים חזק את ילדיהם ללימודים בעוד שהם עצמם מחזיקים חנויות ירקות פתוחות 24 שעות, ועובדים כמו חמורים כדי לממן את הלימודים לילדיהם באוניברסיטאות מעולות. זה הכל כמובן בהכללה. הישראלים שמגיעים לשם לא חיים מי יודע מה, כמו שאמרת, חלק גדול מהם עושים עבודות שרות כמו הפועלים הזרים בארץ. אבל שם זה בסדר בשבילם וכאן זה לא. יחד עם זאת יש גם ישראלים משכילים שחיים טוב מאוד. או כאלה כמוך שהתחתנו עם בן זוג אמריקאי משכיל וחיים חיים נוחים באיזו עיר נופש, שהרבה תיירים אמריקאים מבקרים בה, אבל בטח לא כולם. בארץ 30אחוז מהאוכלוסיה נוסעים לחו"ל. האם ככה זה גם בארה"ב? את רוצה לומר לי ש90 מליון אמריקאים מטיילים ברחבי ארה"ב? שזה בערך 30אחוז מהאוכלוסיה. את יודעת יפה מאוד שזה לא כך. יש אולי 10 מיליון אמריקאים שנוסעים ברחבי ארה"ב לחופשות, שזה אולי 8 אחוז מהאוכלוסיה זה מאוד מעט, זה רק נראה הרבה. אצלינו נוסעים המונים בכל חג. בארץ ל80 אחוז יש דירות משלהם. ששוות המון כסף. זה לא המצב בארה"ב. הרבה אנשים חיים שם בשכר דירה, בעיקר בערים הגדולות. יש לי המון חברים בארה"ב גם עשירים מאוד וגם ממוצעים מאוד. ומשפחה ענקית מצד בעלי האמריקאי. כך שאני בדיוק יודעת איך חיים יהודי ארה"ב, איך חיים הישראלים, ואיך חיים שאר האוכלוסיה. אני לא יודעת מהיכן את, אבל בביקורי האחרון בניו יורק נפלנו על יום כיפור והוזמנו לשמוע את התפילות, ע"י המשפחה העשירה של בעלי, בבית הכנסת הקונסרווטיבי בפיפיס אבניו, ליד מוזיאון הגוגנהיים. זה אחד מבתי הכנסת הכי עשירים והכי נחשבים בארה"ב. ביבי היה נוהג לבוא לשם בחגים כשגר בארה"ב. אז זהו אני מקווה שראית שאני לא מכלילה. יש ויש, ויש מהכל. בארץ יש אומנם כאלה שסובלים, אבל הרוב לא. רק מצב הרוח במדינה ירוד. אין לי מושג מדוע. מאז רצח רבין מצב הרוח במדינה שפוף. זהו להיום.

saritoosh22

New member
ניני, את הויכוח הזה אנחנו יכולות

לנהל עוד זמן רב. אני גרה בלאס ווגס ורמת הלימודים כאן בבתי הספר הציבוריים, מעולה!!!! הבן שלי אמנם בגן פרטי, לא יהודי, אבל זה בגלל השיגעון של אמא שלו. בקשר לבית, אפשר שים מקדמה גם של 5 אחוז או בכלל לא, אבל זה לא עובד ככה, צריך קרדיט מעולה ועוד כמה נתונים. אני לא יודעת מאיפה הנתונים של80 אחוז מהאוכלוסיה בישראל יש דירות ששוות המון כסף, ספרי את זה לכלות שנאלצות לגור אצל החמות. באץ יש רעב, איפה את חיה? על איזו ארץ את מדברת? ישראל? חצי מליון ילדים חיים מתחת קו העוני, עמותות נפתחות כדי לחלק אוכל לנזקקים. את מדברת איתי על אותה מדינה שאני מדברת? אנשים חיים בשכר דירה בארה"ב כי זו המנטליות, לא כי אין להם כסף. לשלם משכנתא ושכר דירה כאן זה אותו הסכום ולפעמים המשכנתא נמוכה יותר. נוח לגור בשכ"ד כאן כי זה כולל אחזקה של הכל, כל מה שמתקלקל במוצרי החשמל הגדולים וכל כיור שנסתם וגינון ומה לא, בדירה משלך בעיה שלך. ובעניין הרפואה, רמת הרפואה כאן נמוכה מהארץ? מה קורה לך תגידי. הרפואה כאן פרטית והיא מעולה, נכון הביטוח יקר יחסית לארץ, אבל הרמה מעולה. אני עברתי כאן הריון ולידה, עם רופא צמוד במהלך ההריון והלידה (אותו רופא) ילדתי בחדר לידה רטע יחד עם בעלי ואושפזנו יחד כמשפחה אחרי הלידה בחדר פרטי - גן עדן. והביטוח שילם ה כ ל ! אגב, גם בארץ את משלמת ביטוח בריאות לביטוח לאומי, אני שילמתי כיחידה ולא נשואה משהו כמו 800 ש"ח בחודש ואיזו רמת רפואה יש בקופ"ח? עם הרופאים שהעיברית שלהם קלוקלת? יש רופאים מדהימים בארץ ויש כאלו סנדלרים, כך גם כאן! אז דעותינו חלוקות, אין שחור לבן, לא אצל הישראלים ולא אצל האמריקאים. שיהיה לך ערב טוב!

ניני5

New member
saritoosh22, יקירתי, לאס ואגס

הוא מקום מדהים לגור בו. בייחוד שיש שם ראש עיר יהודי, שמאוד פיתח את העיר. זאת אחת הערים הכי מתפתחות בארה"ב. אנשים מרמה בינונית ומעלה באים לגור בה. גם הרבה גימלאים מגיעים לשם בגלל מזג האויר. וגם בגלל שלא חסרה בה עבודה. פעם שקלנו לעבור לשם. וחיפשתי דירות ובתים באינטרנט. לגבי עיר תיירות....נו באמת, אין פלא שכולם מגיעים ללאס וגאס. מי לא אוהב להמר קצת, לראות בתי מלון מדהימים, לראות שואוס גדולים מהמציאות. היא ידועה בכל העולם. מה קרה לך? רפואה טובה בארה"ב רק בכסף בארץ לא תמיד. ברור שיש לכם בתי ספר טובים, כי התלמידים מגיעים מבתים טובים. זהו להפעם.

saritoosh22

New member
זהו פורום חמותי ואני ולא ארה"ב

אבל יקירתי, התמונה שנתת כאן, לא נכונה ולא מדוייקת בכלל. גם בנוגע לרפואה כאן וגם לגבי העיר ווגס. אבל, זה לא נושא שאמור להתדסקס בפורום הזה.

שש שבע

New member
טוב תיקון בענין הרעב בארץ

דוקא היום יצא דו" אלטרנטיבי של עמותת "לתת" שמראה שיש יותר מ300 אלף משפחות שמקבלות מזון מהעמותות, ועוד הרבה שאין ממה לתת להם כי אין מספיק מזון. היום נכון להיום, יש רעב, חילים בסדיר לווים בשוק אפור כדי להביא אוכל לבית ההורים. המצב בארץ בטטה, בעיני עדיפה אינפלאציה של 100 אחוזים בשנה, לפחות היתה צמיחה, ואנשים לא היו בדאון כל היום. הבעיה היא שכל שר אוצר חדש שעולה ולא משנה מאיזו ממשלה שמאלנית או לא, עושה לנו ניתוח להבראה, והצרה היא שלא נשאר כבר מה לנתח, הוא עוקר לנו את האיברים החיוניים.

שש שבע

New member
זה כמו הסיפורים שלה על השכנות החרדי

החרדיות שהיא גרה לידם לפני 30 שנה. ככה אצלה זה נשאר, כאילו שאצל החרדים לא זז השעון 30 שנה. ככה "מוציאים דיבה" ניני,

למעלה