בוקר טוב...

tamarm

New member
בוקר טוב...

אני רוצה לעשות בדיקות גנטיות , יש לי כללית מושלם. חיפשתי באתר של הכללית ולא מצאתי איפה אני יכולה לעשות את הבדיקות. חיפשתי גם בטאגליינס ובמאמרים והקישורים. אולי מישהי יודעת איפה נמצאים המכונים של כללית שעושים בדיקות גנטיות? באיזור ת"א, גבעתיים, ראשל"צ??? תודה...

פּוֹנְג

New member
לא חייבים לעשות את זה בקופת חולים

יש גם מכונים פרטיים ומכונים של בתי חולים את אחר כך מקבלת החזר מהקופה. אני חושבת שיש מידע על זה בקישורי הפורום, ואם לא אז כזכור לי ראיתי מאמר על כך בפורום חד הוריות מבחירה. (אני חושבת)

קובולט

New member
קארמד באזורתעשיה של ראשל"צ

תתקשרי 144 הם יתנו לך את הטלפון של המוקד שלהם לאחר מכן את מתקשרת ל1700 של הכללית לקבל מס' תביעה ואז הבדיקות הן בהנחה של המושלם בהצלחה

תתקשרי לכללית מושלם

הטלפון 1-700-707-700 ותשאלי איפה המקום הקרוב למקום מגורייך. עדיין צריך לשלם אבל יש השתתפות משמעותית של הקופה בהצלחה

tamarm

New member
טוב אז התקשרתי לכללית...

והם קבעו לי תור לשבוע הבא היא אמרה לי שאני צריכה לעשות 10 בדיקות למחלות. אני אשכנזיה משני הצדדים ובעלי חצי אשכנזי וחצי ספרדי. נראה לכם הגיוני לעשות כל כך הרבה בדיקות? חשבתי שנעשה 3-4 , טיי-זקס כבר עשינו. וגם אחרי ההנחה של המושלם זה יעלה 1500 ש"ח בערך...

תמרלה

New member
יגעת מצאת- לא להאמין

לא להאמין-כמה בדיקות וכמה כסף! אבל השאלה מה עדיף? לקחת סיכונים? או להשקיע בבדיקות? זאת שאלה קשה. ולגבי האם זה הגיוני לעשות כל כך הרבה בדיקות- אין פה בכלל הגיון!!! בכלל בכל מה שקשור לבדיקות, יש שיגידו וגם אמרו שבארץ "מגזימים" בבדיקות! אז מצידי שיגזימו כמה שיותר ! לפי החישוב שלי כל בדיקה זה 150ש"ח -האם כל מום שאולי חס וחלילה יעבור גנטי ואפשר למנוע אותו שווה את המחיר? אז נכון שזאת הוצאה לא פשוטה אבל זה מה שקורה במדינה שלנו- את משלמת ביטוח בריאות אבל תמיד יש איזה אותיות קטנות שאומרות- כן משתתפים אבל גם את - וגם את תשלמי!!! אני עשיתי את הבדיקות בתשלומים כי לפני שנה וחצי היו רק 7 בדיקות, ואחרי חצי שנה מצאו עוד בדיקה ועכשיו מצאו עוד שתיים ואני צריכה לעשות השלמות! אז אין לנו כל כך הרבה ברירות - לשלם - לעשות - ולקוות שהכל יהייה תקין!!

קובולט

New member
מה שמצחיק בעינין

שברגע שאת מקבלת את התשובות התקינות לכל המחלות הגנטיות את אומרת "למה ביזבזתי כל כך הרבה כסף" ואם את לא עושה אז הפחד הוא הרבה יותר גדול...בכל אופן שווה כל גרוש כדי לדעת שהכל תקין אצלך גנטית בהצלחה

TheSunshine

New member
מצטרפת לשאלה - דווקא לגבי מכבי

ניסיתי לשאול ולא הצלחתי לקבל מענה. אולי מישהי יודעת איך עובדים הדברים במכבי? אני אחרי שלושה ימים של טלפונים לרופאת הנשים שלי (פרטית לא שייכת למכבי), מודיעין של מכבי והמעבדה של מכבי. מסתבר שעושים את הבדיקות במכבי אבל הם עושים את מה שאת מבקשת לעשות. אני לא מצליחה להבין מאף מקום איפה אפשר לקבל יעוץ גנטי בקופה. (במעבדה אמרו לי להביא המלצה לבדיקות מרופאת הנשים והיא הפנתה אותי ליעוץ גנטי...) מישהו עשה בדיקות גנטיות דרך מכבי ויודע לומר לי מה הפרוצדורה בבקשה לפני שאני נהיית קוקו?

שמש

אני חברה במכבי הרופא שלח אותי עם הפניה למרפאת מכבי לעשות את הבדיקות. במעבדה שבה עושים את בדיקות הדם הרגילות וברגע שעשיתי את הבדיקות, שאלו אותי מהי העדה שלי ואמרו לי שזו הבדיקה היחידה שאני אצטרך לעשות. ככה שהכל דרך הרופא, לפחות אצלי.

פּוֹנְג

New member
אל תהיי קוקו ../images/Emo13.gif אני עשיתי במכבי

יש להם ימים קבועים על פי הקופות (יש בקישורי הפורום) לא צריך שום הפנייה מהרופא. לי הם גם נתנו המלצות את צריכה למלא שאלון עם פרטים עליך ועל בן הזוג (מוצא) ועל פי זה הם אומרים לך מה צריך ומה לא. אם את רוצה יעוץ גנטי נוסף אז למה שלא תחפסי רופאים שמתמחים בגנטיקה?

TheSunshine

New member
אז זהו שאני לא מחפשת יעוץ נוסף

פשוט כבר שלושה ימים אני בטלפונים... הרופאת נשים שלי היא פרטית והיא הפנתה אותי למכון מיוחד בבית חולים. ובמכבי שאלתי אז אמרו לי לקבוע תור לבדיקות וכששאלתי איזה בדיקות אני צריכה לעשות אז אמרו לי שזה לפי מה שממליצה לי הרופאת נשים! ככה שמכל מקום מפנים אותי למקום השני ואני לא ממש רוצה לקבוע תור לבדיקות גנטיות ואז לעמוד שם עם פה פעור כשהם ישאלו אותי בכלל איזה בדיקות במקום להגיד לי בעצמם.... טוב אבל אם אתן אומרות שהם יגידו לי שם אז אולי המזכירה לא ידעה ובמעבדה עצמה ידעו... את עשית את כל הבדיקות? כי אנחנו זוג מעורב וברור לי שאנחנו לא צריכים את כל הבדיקות.

שמש

אני לא מכירה דרך אחרת חוץ מרופא. בכל מקרה יש לך את הטבלה המסודרת בדיקות לפי עדות ואת לבד יכולה לדעת מה את צריכה לעשות. חוצמזה, את יכולה לפנות למשרדי מכבי ולשאול הם בטוח יודעים. אני עשיתי בדיקה אחת ונתתי לבעלי להדקר - בטיי זקס (מה זה דקירה לעומת ה-9 חודשים שאני אצטרך "לסחוב" עוד כמה ק"ג ?)

TheSunshine

New member
הדקירות לא מפחידות אותי בכלל

פשוט לא הצלחתי לקבל תשובה במשרדים של מכבי.
הם אמרו שאני לבד צריכה לדעת איזה בדיקות אני רוצה לעשות... (פוי) אז זהו נראה לי מטופש פשוט להגיע לשם ולהגיד "שלום איזה בדיקות אני צריכה לעשות" ואז יגידו לי " אין לנו מושג תגידי את!"

למעלה