בוקר טוב !

בוקר טוב !

ב``ה צפרא טבא לכל החברים שבוע חדש החל, יום חדש החל, ושנה טובה החלה, נקווה שיהיה השנה השבוע והיום רגוע שקט שליו שלכם ובשבילכם באהבה Kיציק

אכן, שנה טובה...

ב``ה למי שלא הבין למה שנה חדשה החלה, נאמר, שהיום הוא יום ראש השנה לחסידות. ולפני שגיזרה שווה מתקיף אותנו, אני רוצה לספר סיפור: פעם באו אל הגאון ר` חיים עוזר גרדזינסקי כמה מתלמידיו בטענה: ``במשנה נאמר ארבעה ראשי שנים הם, ואילו החסידים הוסיפו להם עוד ראש השנה משל עצמם...``. נענה ר` חיים עוזר ואמר: ``שמעו נא חביבי, אצלנו החגים רק פוחתים והולכים, ואצל החסידים, רק מוסיפים והולכים``... נקודה למחשבה (ממבט של מסנגד). מניה וביה נ.ב שנה טובה :))

יבחוש

New member
ואללה...

ואני חשבתי שרק המזרוחניקעס מוסיפים חגים על דעת עצמם... (למה לא אומרים הלל בי``ט כסלו שכן נקבעה הלכה שצריך היחיד וכן הציבור להודות על נס שנעשה להם באמירת הלל?! - ועוד נס כזה שבעקבותיו נקבע לא סתם חג אלא ראש השנה...) יבחושון

הלל?? אוי ויי

ב``ה אפשר לחגוג, אפשר לשמוח, אפשר להויף חגים, אפשר אפילו לוותר על תחנון. אבללל אי אפשר להוסיף תפילה על מטבע שתקנו חכמים... אנשי כנסת הגדולה. הם קבעו מתי הלל ומתי אין הלל

ST

New member
יום העצמות

ומתי נקבע שאומרים הלל ביום העצמאות? והרי אנשי כנסת הגדולה לא חיו לאחר קום המדינה (אלא אם פספסתי משהו...)

שום טעות לא היתה פה

ב``ה זו לא טעות חביבתי זה יום העצמות (היבשות) בלשון הנטורי קרתא. ויום העצמות (מלשון עצמות ומהות אין סוף ברוך הוא) בלשון החחבדצקערס מניה וביה

ST

New member
חשבתי

גם על זה כשכתבתי את התיקון... אבל בהתחלה התכוונתי ל-עצמאות, בזה אני בטוחה בגלל זה מיהרתי לתקן - כדי שכולם יוכלו להבין למה אני התכוונתי בהתחלה...

ליבחושי

אגב יבחושון אולי כדאי שתתערה בפורום בדבריםפ יותר מהותים ולא בחציבת בארות נשברים, שבמילא לא ישכנעו אף אחד נשאלה שאלה למטה ישנם שתי לאוים בשולחן ערוך שאם תעשה אותם ביחד יהיה מותר. כיצד?

למעלה