בוקר טוב

1234ab

New member
בוקר טוב

לכל הגולשים והגולשות אני ממש שמחה שהגעתי לפורום שלכם נראה לי שזה המקום שמתאים לי. יש לי שאלה: יש לי בן בכיתה א' בביה"ס רגיל לפני שאני אמשיך אני רוצה לומר שהוא ילד רגיש מאוד ולפני שרשמתי אותו למסגרת הרגילה התלבטתי בין מסגרת רגילה לבין ביה"ס פתוח אבל מכיוון שהתגוררנו רחוק מהביה"ס הפתוח החלטתי לרשום אותו למסגרת הרגילה "ולקוות לטוב" אולם התאכזבתי הוזמנתי כבר פעמיים למורה מכיוון שהילד לא רוצה להכין שיעורים ובביה"ס יש "כללים וחוקים" וחייבים לעשות שיעורים, יש להם המון שיעורים! יום אחד הוא הגיע מביה"ס וסיפר לי שהאחראית ביקרה בכיתה וצעקה על הילדים אמרה להם מי שלא מכין שיעורים יוציאו אותו מביה"ס הילד אמר לי שהוא ממש רעד כשהיא היתה בכיתה מפחד וחיכה כבר שהיא תלך נורא! לשאלה שלי: אני רוצה להעביר אותו לביה"ס הפתוח הוא לא רוצה בגלל החברים מה לעשות במקרה כזה? אני לא רוצה שהוא יעבור משבר בעקבות זה? אבל בתוך תוכי שאני יודעת שיהיה לו יותר טוב בפתוח.

דליה.ד

New member
שיעורים בכיתה א'

את זה למשל אין אצלינו בבית הספר, גם לא מבחנים עד כיתה ו' וגם לא תעודות....

1234ab

New member
את זה אני יודעת

שיש בתי ספר מסוג מסויים שאין שיעורים תעודות וכו' אבל לא זאת השאלה ששאלתי..

דליה, בי"ס שלכם נשמע לענין!!

ואני חייבת לספר שניכנסתי לקישור שנתת למועצה האיזורית שלכם ומאוד התלהבתי!! בהחלט נמצא אצלי ברשימת האופציות!!

אכן דילמה לא פשוטה. אין תשובה חד

משמעית ל: מה הכי נכון לעשות? שנתיים וחצי מיותרות "נתקעתי" בכפר תבור, ויום לפני שהגיעה משאית ההובלה, עדיין ניסה יהונתן למנוע את העזיבה: אני מכניסה לארגזים, והוא מוציא מהם... כשהחלטתי שהוא נשאר בבית בחינוך ביתי, נשארתי בכפר כדי למנוע שינוי חד מידי. בהתחלה הוא כעס, כי רצה להיות עם החברים בביה"ס, אבל מהר מאוד הבין את היתרונות. גם עם העזיבה, אמרתי לו: החברים יישארו חברים, ויהיו לך חדשים במקום בו נגור. ככה יהיו לך יותר חברים. עוד הסברתי לו: מי שלא יישאר חבר שלך, ממילא לא היה כזה מלכתחילה. גם אמרתי: ננסה תקופה, ואם ממש ממש לא יהיה לך טוב עם זה, תמיד אפשר לחזור. אבל בוא ניתן לזה X זמן (תקופה שנראתה לי מתאימה להסתגלות שלו) הבעיה עם הדמוקרטיים, זה שלרובם אין מקום ואי אפשר להיכנס
ביררת ואת יודעת שאין בעיה של מקום? לדעתי, ההורים מכתיבים את החינוך, לפחות במידה מסוימת. זה גם עניין של גיל. הבן שלך, כמו גם הבן שלי, חסרים עדיין את היכולת של הסתכלות קדימה. הם מדברים מתוך מה שהם רוצים עכשיו אין להם יכולת לראיה רחבה של השלכות ההחלטה מעבר לאובדן הקיים. כדאי שתעשי את ההערכה שלך לגבי מה נכון לו יותר לטווח ארוך, ותקחי אחריות הורית. אם את מחליטה לשנות, הוא אולי יעשה שרירים בהתחלה, אבל יסתגל. אם את מחליטה להשאירו עם חבריו, עשי את הסתגלות להשלכות שנובעות מההחלטה. זיכרי שתמיד אפשר לחזור למערכת, מה שקשה זה לצאת ממנה
שיעזור לך בהחלטה הקשה

הי,

קשה מאד לתת עצה בדילמה כמו שאת מציגה. אני מאד משתדלת להתיעץ עם הילד כאשר יש התלבטות כזו. אנחנו ניצבנו בפני הבעיה של החלפת בית ספר ואנחנו נתנו לבת להחליט מה היא רוצה תוך כדי הצגת היתרונות והחסרונות של מעבר או השארות במסגרת בה היא היתה. אנחנו נתנו לה להחליט כי לא רציתי שכעבור הרבה שנים היא תבוא אלי בתלונה שבגללי היא לא עברה (על כל מה שמשתמע מכך). אני כילדה בקשתי לעבור בית ספר מבית ספר מרוחק (פרטי) לבית הספר השכונתי והורי אמרו לי שאני לא מבינה וכשאגדל אראה את הדברים אחרת וסרבו להקשיב לי (עדין אני בדעה שהיו צריכים להקשיב לי). אמנם הבן שלך רק בכיתה א' אך הייתי מדברת איתו ומחליטה יחד איתו מה הלאה. מעבר בית ספר הוא גם כן תהליך לא קל של צורך להכיר אנשים/חברים חדשים ואגב, אם להעביר הייתי מציעה לך להמתין לשנת הלימודים הבאה ולא כעת כי השנה מאד בקרוב נגמרת. בכל אופן בהצלחה.

דליה.ד

New member
הבנות שלי גם כן

עברו מסגרת כאשר הן הצטרפו לקבוצת המחוננות בהתעמלות. כל התחלה היא קשה כי זה מקום חדש ונחוצה תקופת הסתגלות. אבל ניתן לעזור לילד על ידי כך שמבקרים במסגרת החדשה, משוחחים עם הילדים בהפסקה ויוצרים עבורו קשר עם ילד או ילדה שיהיהמישהו מוכר במקום. אחר כך...זה יזרום מעצמו, בדרך כלל זה כך. גם המורות יודעות כיצד להקל על תלמיד חדש.

בית הספר הפתוח אינו כמו בי"ס רגיל

יש בו המון חופש והתערבבות בין הגילאים השונים. קל מאוד להסתגל לאפשרות להיות בהפסקה אחת גדולה. קל מאוד להסתגל לאפשרות להיכנס רק לכיתה שמעניינת ורק למורה שנעימה לי. לעומת זאת, אני לא יודעת עד כמה הצוות "מסייע" בהליך החברתי. ייתכן מאוד שהם צופים מהצד, ואולי תומכים בילד עצמו אולי אפילו נותנים לילד רעיונות איך להשתלב. אבל לא נראה לי שצוות של בי"ס פתוח "יגייס" ילד אחר ל"תפקיד" החבר שיסייע בהתאקלמות. מכסימום, יסופח לילד חונך בוגר יותר שילווה אותו בקליטה, או אולי כל השנה. הרעיון לחכות לשנה הבאה, יש לו שתי פנים. מעבר באמצע השנה, יכול לחזק את שמירת הקשר עם החברים הישנים מעבר בסוף השנה, משתלב בסיום טבעי יותר, אבל בחופש הגדול "מתקררים" הרבה קשרים של ביה"ס. זה יקטין את האפשרויות של שמירת הקשר עם חלק מהחברים הקיימים. לגבי לדבר עם הילד, היא דיברה, ושמעה את רצונו. ההחלטה על החינוך המתאים לו, "צריכה" להילקח על בסיס רחב של השלכות ההחלטה במישורים רבים: התאמת המסגרת, טיפוח הכישורים הטבעיים, ועוד. מה שחשוב, זה שהשיקולים יהיו רק על בסיס טובת הילד, ולא תוצאה של פחדים או צרכים של ההורים. מדברי האם, אילו שני בתי הספר היו באותו מרחק מהבית, היא הייתה שמה את הילד בפתוח. הכנסת הילד למסגרת הרגילה, נבעה מקירבת ביה"ס לבית, בלבד. זה אומר משהו, לא?

../images/Emo66.gif יהונתן (7.5) אומר:

אין בעיה, כי החברים יכולים לבוא אליו הביתה ב- 4 ויהיו לו עוד חברים מהבי"ס החדש. הוא אומר שאת צודקת בכל העניין הזה ושהוא היה עושה את זה...
חבל שלא יכולת לשמוע את הטון שבו הסביר לי
נכון שהוא נסיך?
(עזבי, אני סתם אימא פולניה עכשיו
)

1234ab

New member
תודה רבה לכולכן...

ובמיוחד ליהונתן על תשובתכם ועל ההתייחסות שלכם ונכון להיום נראה לי שאני אשאיר אותו עד סוף השנה בבי"ס הנוכחי ובנוגע לשנה הבאה אני שוקלת ברצינות מוחלטת להעבירו לבית ספר הפתוח אני בטוחה ששם יהיה לו הרבה יותר טוב.

1234ab

New member
משהו נוסף שקשור..

לבית הספר הפתוח, בי"ס הפתוח הוא רק עד כיתה ו' (יסודי בלבד) ואין בי"ס דומה לזה בעיר מגורי. מה קורה עם הילד לאחר מכן, המעבר לבי"ס רגיל, בגיל בגרות, שינוי מקצה לקצה, כגון: לימודים, משמעת, חברתית, התנהגותית וכו' האם כדאי לקחת את הנושא הזה כשיקול האם להעבירו או לא?

בהחלט מצב לא פשוט...

ראשית אתוודה שאני כרגע במחשב איטי במיוחד אז לא התמהמתי בלקרוא תגובות אחרות. אם אחזור על עצות שכבר קיבלת- התנצלות מראש... הענין החברתי הוא בעל פוטנציאל לשעות שאחרי בי"ס וכן, מן הסתם, תוך זמן סביר ובסביבה תומכת- בנך ייכנס למעגל חברתי חדש בבי"ס חדש. האם יש אפשרות להביא אותו לביקור בבי"ס הדמוקרטי? כלומר, להעריך אותו כבוגר ולהסביר לו את הדילמה? מה דעתו בנושא? מה הוא היה מעדיף? אולי אם יראה את הבי"ס הדמוקרטי, הוא לא יראה את המעבר כהקרבה גדולה כל כך?. לגבי הענין השני שהעלית- מיסגרת עד כיתה ו': מה חושבים הורים אחרים בבי"ס? הם ירצו להמשיך את המסגרת הזו הלאה? האם יש אפשרות "לצמוח" עם בוגרי כיתה ו' הלאה?. אולי אפשר לדבר עם הנהלת בי"ס ולהביע תמיכה בהמשך לחטיבה ותיכון ולראות אם יש אפשרות. אני יודעת שהדמוקרטי הקרוב אלינו ("לב השרון") מתכנן לעשות כך. כרגע הילדים הכי גדולים שם הם בכיתות ד-ה, אך כשיגיע זמנם לגיל חטיבה, הבי"ס פשוט ימשיך. שווה לברר.

בית הספר המדובר - היכן? האם חדש?

בתי הספר החדשים נפתחים עד כיתה ו' ומיועדים לגדול עם השכבה הגבוהה שלהם. לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה. עד שיגיע לחטיבה, ביה"ס יכסה את כל הכיתות עד י"ב, כולל בגרויות למעוניינים.

נאוה- השאלה אליי??

הבי"ס פועל כרגע בשטח הדסים. כנראה עוברים לצורן בשנה הבאה. איילת השחר תוכל לספק פרטים נוספים.

1234ab

New member
תשובה לשאלתך, נאוה

בית ספר הפתוח נמצא בשכונת נווה שאנן - בחיפה

../images/Emo2.gif גרתי שם פעם. למדתי שם ה'-ו'

לא ידעתי עליו, אבל... כפי שציינתי, רובם במגמה של לגדול עם הדור המוביל רשמתי לפני למצוא מידע מסודר של בתי הספר הרבים

1234ab

New member
הבנתי שיש להם..

קצת בעיות, העיריה לא מאשרת, אין לי מושג בדיוק מה קורה שם. תודה על הרצון לעזור.

אף בי"ס דמוקרטי לא נפתח עם אישורים

בחלקם הרשות המקומית אוהדת יותר, בחלקם פחות... אבל רובם נפתחו, קיבלו צווי סגירה, ובסוף אושרו. גם כשביה"ס מאושר, הוא נחשב "מוכר שאינו רשמי" והוא אינו מהווה חלק של המערכת. בעיקרון, אם ביה"ס טוב, ואם יש בו מספיק תלמידים, אף רשות רשמית לא תוכל למנוע ממנו להיות.

למעלה