ממממ
אופטימית משהו על הבוקר חחחחח שנה זה עוד טוב. אני חושב שזה שיר מתאים.: כי שם בנות בצבע שוקו ותלבושתן - קליפות בבנה, מפזזות במחול מַנְיָנָה בג´ונגל בין עצי הקוקוס. נשוט על פני האוֹרִינוֹקוֹ ונטייל לאמזונס, שם נחשי האנקונדה כשנים-עשר וחצי מטר. עם שתי שיניים ארוכות. - מתים מזה? - תוך שתי דקות! - אם כך, אולי ניסי לצ´ילי? - ונצואלה... ונצואלה... - אני אם אין לי צ´ילי - מי לי? - ונצואלה... ונצואלה... - ונצואלה, אין דומה לה! אולה! שם אין בחינות אוניברסיטה ואין דקן של הפקולטה. ושם נראה כל יום קוֹרִידָה עם דוֹן חוזה אלפונסו שוּלְטְהַיְס. "אולה!" - נניף את הסומבררוֹס. "אולה!" - נקרא לַקַבָּלֶרוֹס. אבל התּוֹרוֹ, חֵי פוֹרטוּנָה, פורץ ישר אל הטריבונה. הוא מסתער על הקהל. - מתים מזה? - בדרך כלל! - אם כך, אולי ניסי לצ´ילי? - ונצואלה... ונצואלה... - אני אם אין לי צ´ילי - מי לי? - ונצואלה... ונצואלה... - ונצואלה, אין דומה לה! אולה! עצי קפה ואבוקדו, מִכרות זהב בְּאֶלְדוֹרָדוֹ. זורם הנפט בְּקָרִיפִיטְיוֹ ואין מיסים ודֶפִיצִיטְיוֹ. ושם אינדיאנים עם כרבולת. מקרקפים רק... מס גולגולת. - נברח לצ´ילי! הוֹפ! כולנו! - אך שם ישנם הרי וולקנו. רותחת לבה בגלים. - מתים מזה? - לא. רק נִצלים. - אם כך, אולי ניסי לצ´ילי? - ונצואלה... ונצואלה... - אני אם אין לי צ´ילי - מי לי? - ונצואלה... ונצואלה... - ונצואלה, אין דומה לה! אולה! - אח, כמה טוב בפתח-תקוה - סניורו דון אברם שַפִּירוּס, רוכב בַּפְּיָצָה עם פַּפִּירוּס, אומר: "זה נוער, זה?" - תפסיק כבר! בָּאִיצְטַדְיוֹנֶס דה מֶלַאבֶּס יש "הפּוֹעֶלָס" מול "מַכַּבֶּס". אבל מבילינסון עד "אגד" בשמונה כבר שורר שם שקט. הכל שקט. הכל רדום. - מתים מזה? - מִשִעמום! - אם כך, אולי ניסי לצ´ילי? - ונצואלה... ונצואלה... - אני אם אין לי צ´ילי - מי לי? - ונצואלה... ונצואלה... - ונצואלה, אין דומה לה! אולה!