בוקר טוב

יעלי2

New member
בוקר טוב

זוכרות שספרתי לכם שאיתרו אותי לתרומת מוח עצם? אז אתמול אחר הצהרים נסעתי (אני ובעלי) לבלינסון לעשות את בדיקת סיווג הרקמות החוזרת. סטטיסטית זה פשוט מדהים (הסבירו לי כל כך בפירוט שאני לא יכולה לחזור על ההסבר) אבל באופן כללי, מדובר על 1:50,000 כפול 4 שתהיה התאמה. היא הראתה לי את הטופס לפיו אמורים לעשות הצלבה של הנתונים. זה ממש כמו לוטו: 7X01YXX11 מול 7X01YXX11 (אשכרה אותו דבר). אבל זה לא מספיק להם ומהמבחנות של אתמול יחזרו על חלק מהבדיקות ויעשו בדיקות נוספות שדרכם יראו אם יש התאמה מלאה בפרמטרים נוספים. עכשיו מחכים.

תמרה*

New member
כל כך מרגש

קראתי את הסיפור בזמנו עם דמעות בעיניים. אני חושבת שאין סיפוק גדול יותר בעולם מזה שיכול להיגרם מהאפשרות להציל חיים של מישהו . וחוץ מזה בקשר לתהליך שאיבת התאים (אם תימצא התאמה): בזמנו אמא שלי עברה שאיבת תאים (לפני טיפול כימותרפי אגרסיבי אחריו היו אמורים להחזיר לה אותם - מה שנקרא השתלה עצמית), ואני זוכרת את התהליך, ומדובר בפרוצדורה ממש לא מסובכת ולא כואבת, אז אני מקווה שאת לא דואגת מזה

אתי@

New member
מחזיקה אצבעות

אני ממש נרגשת מהסיפור הזה. מעניין אם יש קשר משפחתי בינך ובין המיועד להשתלה.

יעלי2

New member
שאלתי את זה

אמרתי לה שמבחינה פילוסופית מסקרן אותי לדעת אם אין מדובר באיזה אח אובד. היא הסבירה לי את הנושא (זו אישה אגב. אין לי מושג אם ילדה או אישה מבוגרת). אין בינינו קשר משפחה. אם הבדיקות יהיו מתאימות ואם בינתיים המטופלת לא תקבל טיפולים חלופיים שיעזרו ואם לא תהיה התאמה בכל הפרמטרים (ואז השיקול אם לקחת תאים להשתלה בידי הצוות המטפל) אז אני אמורה לקבל 5 זריקות לעידוד פעילות מוח העצם במשך 5 ימים ואז במשך יומיים (כל יום 5 שעות). מוציאים לי דם מוריד ביד אחת ומחזירים אותו (נטול כמה תאי אב) ליד השניה. אז הדבר הבא שאני אבדוק הוא החומר שבזריקה. זה הדבר היחיד שמטריד אותי לדעת אם הוא עלול באיזו שהיא דרך לפגוע בי. מצחיק. אני מוכנה לתת דם, אבל מה שעסיק אותי הוא החדרת חומרים לגוף...

אתי@

New member
זה בכלל לא מצחיק

את צודקת ב-100% וטוב שאת בודקת את זה. שיהיה בהצלחה רבה.

Hadar p

New member
מרגש כ"כ../images/Emo41.gif זה פשוט נפלא שיש

דרך לעזור ואפילו להציל חיים

כיף לשמוע כאלה חדשות טובות

שיהיה המון בהצלחה אמן ותימצאי מתאימה גם בפרמטרים הנוספים ותעשי את מלאכת הקודש הצלת חיי אדם כן ירבו אנשים כמוך - שמוכנים לתרום ו... שיימצאו מתאימים
שיהיה לך יום נפלא
תמר

קוקולה2

New member
ואו - איזה דבר מדהים

אני כל פעם נדהמת איך הרפואה עובדת - זה לא מפסיק להדהים. יעלי - אחרי התרומה הם מכירים בין התורם למקבל התרומה? חשבת אם את רוצה להכיר את האשה/ילדה לה את תורמת? יש לזה משמעות בעיניך?

יעלי2

New member
לאביבית וקוקולה

לאביבית: אתמול אמרו לנו שככל שיש מספר ילדים גדול במשפחה יש סיכוי מעולה למצוא תורם מבין האחרים. זכור לי שאמרת בזמנו שאצלכם לשלושתכם היה סיכוי טוב. איך זה והאם זה הסתדר? לקוקולה: אם ואם ואם ואם (כל ההסתייגויות שציינתי), יש אפשרות להחליף מספרי טלפון בין התורם למקבל התרומה לאחר שנה מהתהליך. זאת אם שני הצדדים מעונינים. אם ואם ואם - אני אהיה מעונינת לראות למי תרמתי. אבל בואי לא נקדים את המאוחר. כרגע צריך לחכות חודש ולראות אם בכלל יש התאמה. נגיע להר-נעבור אותו. אם תרצו אני אמשיך לעדכן מהשטח

uti

New member
יעלי!!!! כל הכבוד לך!!!!!

אין הרבה אנשים כמוך!!!!!

אביבית1

New member
יעלי

לאחי נמצאו לבסוף 3 אחים תואמים ב-100%, ושבוע שעבר לפני שהוא השתחרר עשו לו בדיקות לראות מה קורה עם המחלה, והתברר שהיא נסוגה לגמרי, נשאר עוד טיפול אחד שנקרא "טיפול מונע". תודה ששאלת

*מור

New member
וואו אביבית איזו בשורה משמחת

שירגיש טוב ורק בריאות

למעלה