בוקר טוב.

היום שלי - בסימן הנסיכה סופיה

ביום שני הקרוב תערך כאן יום ההולדת של הקטנה,
והנושא הנבחר הוא הנסיכה סופיה,

אז אתמול כבר גזרתי 12 חצאיות פעמון מעל בד (הרבה יותר מהיר מהטירוף האוחז בי בד"כ, גזרתי 4 בבת אחת)
והיום אני הולכת לחבר לזה חלק עליון (רק חלק עליון קדמי עם רצועות מאחורה כדי שזה יתאים לכל הבנות, ויהיה קל ללבישה)

ולתפור לקטנה שמלה של הנסיכה סופיה מבד רגיל, נאמנה כמה שיותר למקור כי אחרת "אם זה לא נראה כמו השמלה של הנסיכה סופיה, אז מה זה שווה אמא? " (אני מגדלת פקצה קטנה ויכולה להאשים רק את עצמי... מזל שהיא גם עצמאית ויעילה...)

תוך כדי כתיבה עלה לי רעיון שאני יכולה לעשות את החלק העליון מבד טריקו שיש לי, זה יהיה הרבה יותר נוח ונעים ללבישה, ויחסוך לי כאב ראש עם הרצועות.
הולכת לנסות את זה.

שש שבע

New member
בוקר טוב גם לך ולכולם, נשמע מדהים, מחכים בקוצר רוח לתמונות

יש ארבע שמלות

וכל ההחלקים לשאר השמלות חתוכים

הקצב שלך וההספקים-פשוט מדהימים

ומאיפה את מוצאת את הזמן לכל התפירות / המסיבות / הקניות.
פשוט מדהימה

אני לא עובדת מחוץ לבית...

ולמען האמת,
דווקא הדברים האלה ממריצים אותי להיות יעילה יותר,
אחרת אני מתה משיעמום (לא כי חסר לי מה לעשות, אף פעם לא חסר מה לעשות, אלא כי אני צריכה את הדברים המעניינים האלו...)
כשאני צריכה לעשות רק דבר אחד , אנ בדכ"כ נמרחת או מאוד איטית, כשאני עושה שני דברים במקביל, אני מספיקה את שניהם מהר.

קניות אני שונאת- אז אני מרכזת את כל הדברים בזמן קצר ומצרפת אותם לעוד משהו - את כל הדברים של ימי ההולדת + הבדים לראש השנה + חומרים לכיסוי ראש קניתי ביחד בשלוש שעות, ועשינו מזה בילוי משפחתי במקום משהו בבית ספר עם הורים שלא היה לנו חשק להיות בו.

הבית מספק מספיק תעסוקה גם ללא תפירה

דווקא כשאת בבית בשעות הבוקר את צריכה הרבה יותר משמעת עצמית כדי לא להתמרח. ובאמת כשיש הרבה מה לעשות מספיקים יותר.
כשאני תופרת זה פשוט עניין של סדר עדיפיויות אם החלטתי לתפור בלילה, אז אני קמה בבוקר לכיורים מלאים, לפעמים גם ערמת כביסה שמחכה לקיפול, והכי גרוע גם ערמת גיהוץ.
אבל מנסיון, ניהול הבית אני מצליחה לעשות גם עם הילדים (תפירה-לא!)רוחצת כלים ותוך כדי מספרת סיפורים, מקפלת כביסה ומגייסת אותם להחזיר לארונות את מה שהם יכולים, והכי הם אוהבים זה "לעזור" לי להוריד או לתלות כביסה.
שני הקטנים שלי 3.5בני ו-1.5 רבים ביניהם מי יקח או יגיש לי את אטבי הכביסה. היום יש חלוקה הוגנת הגדול יותר מגיש את הכביסה, או לוקח אותה ממני ומניח בצד, והקטנה מגישה / לוקחת את אטבי הכביסה ולקינוח מפזרת אותם בכל הבית. :)

נכון, ודווקא בגלל זה התפירה עוזרת לי

כי עבודות הבית משעממות, והתפירה מוסיפה לי את העניין, וכך אני מספיקה את שני הדברים במקביל.

אנימשתדלת לא לעשות עבודות בית אחר הצהריים, כי דווקא עם הילדים אני לא מצליחה לחלק קשב,
ואני מעדיפה לצאת איתם החוצה (כי בלעדי הם לא יוצאים)

Tנקר בל

New member
מדהימה! הלוואי שהייתה לי רבע מהחריצות שלך...

חבל בדיוק היום הזמנתי רצועת גומי עם הדפס של הנסיכה סופיה, הייתי שמחה להביא לך חלק מהגומי, אם היה סיכוי שיספיק להגיע עד ליום ההולדת.

מאיפה הזמנת?

תודה בכל מקרה,
אבל אתמול כבר סיימתי עם השמלות של הילדות,
וגזרתי חצאית לשמלה המקורית של הנסיכה סופיה,
החלטתי להקל על עצמי, והקרבתי חולצת טריקו סגולה של עצמי, כדי לחבר, וכבר הוספתי גומי במפתח הצוואר ובשרוול
כי חשבתי שהחלק העליון אמור להיות עם כיווצים ,
ואז הסתכלתי שוב בתמונה - וראיתי שהוא צריך להיות צמוד,
ובכל מקרה השילוב של הטריקו וההלייקרה המבריק לא יפה,
אז אני מחכה שבני הבית יתעוררו,
ואני אגזור את החלק העליון , אני הולכת לוותר על שרוולים , יש לנו שפע של שרוולונים לבנים....

ומצאתי דרך קלה יותר להוסיף את החישוק והחלק הלבן,
אני אתפור חצאית נוספת לבנה שלתוכה אני אוסיף את חוט הברזל,
ואכווץ עם חוט כמה נקודות בתחתית של החצאית העליונה.

מזל שהילדה מספיק גדולה כדי להדביק בעצמה את החרוזים על השמלה.

וכן, אני יודעת שאני נשמעת פסיכית לגמרי אם ההתעסקות עם היומולדת הזאת,
אבל בתכלס זה לא לוקח הרבה זמן (אתמול עשיתי במקביל את כל עבודות הבית שהייתי אמורה לעשות)
ואני לא יודעת לעשות דברים בקטן,
או שאני עושה בדיוק כמו שזה יושב בראש שלי,
או שאני לא עושה דברים בכלל.
ומאחר שירדתי מהרעיון להזמין מפעיל...

מזל שהיא מספיק גדולה

למעלה