בוקר טוב!

בוקר טוב!

שלום לכם! במקרה נכנסתי לפורום ואם אני כבר אני יתוודה. אני מכור !!! למה? אני לא מכור לסיגריות, לא כוסס ציפורניים.....אני מכור למחשב!! בטח אתם חושבים לעצמכם, חחח...איזה שטויות...מכור למחשב. אבל זה רציני! אני לא יכול שלא להיות במחשב יותר מיום אחד (מקסימום של המקסימום יומיים). אני קם כל יום כל כך מוקדם רק בשביל המחשב והולך לישון אחרי 2-3 בלילה (בוקר...).

קשכפית

New member
אומנם אתה מכור למחשב אבל

ההתעסקות איתו גורמת לך להנאה ואולי זה הדבר שכרגע הכי נעים לך להתעסק איתו, אם זה לא פוגע בחיים שלך אז לא נורא, זה יכול להיות גם זמני, אולי מתישהוא זה ימאס לך. אני לא רואה בזה רע, אומנם כל דבר שאנחנו עושים באופן מוגבר כפייתי משהוא, זה "משתלט" עלינו או על הזמן שלנו (במקרה שלך) אבל כל עוד שזה לא פוגע ורק גורם הנאה, זו צרה קטנה. מה דעתך??

../images/Emo8.gif

בינתיים לא פוגע אבל לכי תדעי....עוד חודש אני מתחיל בגרויות (רק בלשון..זאת הבגרות הראשונה שלי) ואני חושש שזה יפגע בלמידה לבגרות... למרות שיש עוד זמן עד לזה (כשנה) אני חושש גם מזה שההתמכרות כביכול תהפוך ליותר גרועה ואז באמת אני יהיה מכור למחשב.

קבלי תיקון:

"עוד חודש אני מתחיל בגרויות" = "עוד שנה אני מתחיל בגרויות" סליחה

קשכפית

New member
שלום שוב ביל גייטס ../images/Emo22.gif

אז עד שתתחיל את הבגרויות תן לעצמך את החופש לעשות מה שמענג אותך. וכאשר יהיו בגרויות אם זה חשוב לך (ואני מקווה שכן) אז תעשה לך איזה הרגל שיגביל אותך, תחליט שאתה גולש זמן מוקצב ועושה סינון כלומר גולש לדברים שהכי חשובים לך ומזניח את הדברים הפחות מעניינים. אתה תהיה חייב זמן בשביל הלימודים, יכול להיות שכאשר אתה מודע לעובדה שאם תגלוש כל היום ותזניח את הלימודים זה יפגע בך וחבל. תכלס מלא חבר´ה מזלזלים בבגרויות אבל אחר כך אחרי צבא משלימים את זה כדיי להמשיך הלאה בחיים אבל הקטע הוא שהיום זה לא עולה לך כסף כי היום אתה אמור לעשות את זה ואם תעשה בגרויות אחרי צבא זה בעסה אמיתית, כי אז אתה צריך להשקיע שוב זמן והפעם גם הרבה כסף בשביל זה. תחשוב על זה. מה שאתה צריך לעשות זה כאמור להילחם בתשוקה שלך להיות כל היום במחשב למען מטרה חשובה, כל עוד אין כרגע מטרה וכרגע זה לא פוגע אז בסדר, תגלוש עד שיצא לך מהאוזניים אז בהצלחה

למעלה