בוקר טוב

Pumpkin pie1

New member
בוקר טוב

אני נוטלת נוגדי דיכאון כמעט שנה וחצי, לפני כמה חודשים הפסיכיאטרית החליפה לי לויפאקס, בחודש וחצי האחרון אני נוטלת 20 מ"ג (150). לפני כחודשיים נכנסתי לדיכאון עמוק למרות הכדורים, לא יצאתי מהמיטה, בכיתי המון ופשוט התהלכתי כמו זומבי, לא הייתי מגיבה כמעט לכלום, לא עניתי לטלפונים ולא רציתי אנשים מסביבי, בעקבות מקרה זה העלו לי את המינון ל20 מ"ג, שבוע וחצי לאחר מכן שברתי באופן רציני את הקרסול במהלך טיול, מה שרק החמיר את המצב, אך במהלך תקופת הגבס הייתי בסדר, הרגשתי שיש לי הרבה מה ללמוד מהמקרה הזה ואני יכולה להוציא ממנו רק טוב. ביום חמישי האחרון שמתי לב שמשהו לא בסדר כאשר ב7 בערב נכנסתי למיטה והתחלתי להתייפח. ביום שישי לאחר שנטלתי את הכדורים היומיים החלטתי לא ליטול אותם יותר, מחשבה אשר הייתה לי תקופה ארוכה. נמאס לי מתופעות הלוואי כמו החלומות המוזרים, האדישות הבלתי נסבלת ומנגד רגישות היתר. אמרתי לעצמי שגם ככה אני עדיין סובלת מדיכאונות למרות הכדורים והם אפילו יותר חמורים. כבר 4 ימים שאיני נוטלת את הכדורים, אני לא יודעת אם מה שאני מרגישה זה קשור לתהליך ההחלמה המאוד איטי מהפציעה או מהפסקת הכדורים. מאז יום שבת יש לי חלומות עוד יותר מוזרים מאי פעם שממש משפיעים לי על היומיום, כאבי ראש, סינוור מכל דבר, לבדוק את המייל הופך למשהו בלתי נסבל, ואפילו לראות מעט שמש. אני בוכה ללא הרף, הכל נראה לי מוזר, כמו הימים האלה שמרגישים ממש מוזר רק שהפעם זה יותר גרוע, הכל פשוט נראה מוזר, אפילו לראות משהו בטלוויזיה, אני אפילו לא יודעת איך להסביר את המוזרות הזאת, הכל בלתי נסבל, תחושת עלפון, בחילות, שלשולים, חוסר חשק לאכול, לדבר עם אנשים, אפילו לשלוח הודעה נראה כמו משימה בלתי אפשרית. אני לא יודעת מה לעשות, אני לא יודעת אם זה בגלל הפציעה, או בגלל הפסקת הכדורים, אני כבר לא יודעת מה לעשות!!!! ואני לא רוצה לחזור לקחת אותם למרות הכאב הנפשי הנורא עכשיו כי אני לא רוצה להיות תלויה בה יותר כי אני יודעת שכל הרגשה היא זמנית עד הדיכאון הבא שפשוט משתק את החיים!!!!

sharpantie

New member
לפי התאור שלך

רצוי מאוד שתפני לרופא שמטפל בדיכאון!!! כל הסיכויים שהתופעות קשורות להפסקת הכדורים.

גילוי נאות; אני לא רופא.

גם חושבת שרצוי שתפני שוב

לפסיכיאטר שמתמחה בדיכאון, ובמקביל נסי טיפול אלטרנטיבי כמו רייקי או אוקופונטורה (דיקור סיני). לגבי דיקור סיני מחקרים מטא-אנליטיים (שמקבלים מסקנות ממספר מחקרים שנעשו באותו תחום) מצאו שיש השפעה מיטיבה של אוקופונטורה על דיכאון.
תנסי. להזיק זה לא יזיק.

לילית462

New member
טיפול תרופתי בדיכאון לא תמיד מספיק

התרופות משפיעות על הכימיה שלנו אבל לא מטפלת בגורמים לסימפטומים. כשלא מטפלים בשורש אלא רק בסמפטום זה פעמים רבות לא מספיק, בפרט כשמחליפים כדורים, מפסיקים שימוש וכל מה שתארת.

האם את נמצאת בטיפול תמיכתי כלשהו? האם הפסיכיאטרית שלך מקיימת איתך שיחות באופן קבוע?

חשוב גם לציין שיש מגוון של כדורים וסוגי טיפול תרופתי למחלת הדיכאון ולא כולם מתאימים לכל אחד, טיפול תרופתי דורש התאמה ולעתים גם דורש "ניסוי וטעיה" כדי למצוא את התרופה והמינון הנכונים.
יש מטופלים רבים שלאחר תקופה של איזון שבה "הכדורים השפיעו טוב" משתנה משהו ונדמה שלפתע הכדורים כבר לא עובדים. זה הזמן להתייעץ עם המומחה בתחום - הפסיכיאטר.

זו בהחלט שאלה לרופא.

באמת לא ברור (ואי אפשר לדעת דרך פורום) אם התופעות שאת חווה עכשיו הן תוצאה של הדיכאון, של ההפסקה המהירה של התרופה או שאולי את בכלל חולה במשהו אחר.

אני מסכימה עם קודמיי -- אין לך ברירה אלא לפנות שוב לרופא.
ואם את לא מרוצה מהרופאה הנוכחית ומהטיפול שלה, את יכולה אולי לעבור לרופא אחר.

להבא כדאי לדעת: תרופות ארוכות טווח שכאלה מפסיקים רק בידיעת הרופא.
אם את לא רוצה להמשיך בתרופה הספציפית שניתנה לך (למשל בגלל תופעות לוואי), את צריכה לפחות לקבל הסבר מהרופא באיזה אופן מתבצעת הפסקה/ החלפה.
לרוב, ההוראה היא להפסיק בהדרגה.

נשמע שאת עוברת תקופה לא קלה.
תרגישי טוב.

delillah

New member
נשמע לי מוכר

אני כרגע סובלת מתופעות לא זהות אבל דומות ואני יודעת שזה בגלל שהפסקתי תרופה אנטי דכאונית. זו תרופה שונה לגמרי ועשיתי זאת בצורה מבוקרת והדרגתיצ אך עדיין...
אני מציעה לך לחזור במהרה למי שנתן לך את הויאפקס ולספר לו שהפסקת לקחת ולהחליט ביחד מה עושים עכשיו.
יש המון המון תרופות ואת לא יכולה לדעת איזו מהן מתאימה לך ותעזור לך. אני אומרת את זה גם לעצמי...
תהיי חזקה. לדעתי הכי חשוב זה לצאת או לפחות לצמצם את הדכאון ולא הסוגיה שח כן או לא לקחת תרופה אנטי דכאונית.
תרגישי טוב.

למעלה