בוקר טוב

נסיה 5

New member
בוקר טוב

אשמח למתכון גלידת שוקולד רום ללא מכונה וללא עירבובים והקפאות חוזרות
יש דבר כזה?
המון המון תודה!

נירהמ1

New member

גלידת שוקולד רום-צימוקים/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים תבנית אינגליש-קייק מרופדת בניילון נצמד:
1/2 1 מכלי שמנת מתוקה (375 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (כוס של 200 מ"ל – כאלו של דוראלקס)
2 כפיות תמצית וניל (או 2 סוכר וניל)
1/2 מכל שמנת מתוקה - 125 מ"ל (עבור השוקולד)
1/2 כוס או יותר (איך שאוהבים) צימוקים בהירים (מוסקט), מושרים ב-1/2 כוס (100 מ"ל) רום אלכוהולי (לא חשוב איזה – לבן או אדום - אני השתמשתי באדום "נגריטה" ויצא מעולה)
100 גר' שוקולד מריר (70%)
1100 גר' שוקולד חלב

הכנה:
- שמים חצי מכל שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לנקודת רתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים בחוזקה, רק עד שנמס לא צריך להרתיח ומקררים.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והווניל.
- מעבירים חלק מהשמנת לתערובת השוקולד המקוררת ומקפלים בעדינות, מוסיפים את יתרת השמנת ומקפלים בעדינות, מוסיפים את הצימוקים, יחד עם האלכוהול ומקפלים.
- מעבירים לתבנית המרופדת בניילון נצמד מכסים ביריעת ניילון נוספת ומקפיאים עד להגשה.

טיפ של: אפשר לקנות ביסקוויטים קסטה ובעת ההגשה שמים ביסקוויט ועליו גלידה, מעליו שוב ביסקוויט ויש לנו קסטה מעולה.

נשמח אם תספרי איך יצא.

IliAsh

New member
בוקר טוב נסיה
!

לא מזמן נתקלתי במתכון שמתאים בדיוק לדרישתך

ברשותך אני רוצה להסביר לך קצת למה נחוצים הערבובים החוזרים, כדי שלא תפסלי את המתכונים שדורשים פעולות אלה.
פעולת מכונת הגלידה מבוססת על הקפאה (כמובן) וערבוב בו זמנית, ההקפאה "קושרת" את הנוזלים שבתערובת והערבוב להפך שובר את הקשרים וככה הגלידה מתקבלת רכה יותר ובמרקם חלק יותר.
פעולה ידנית של הקפצת הגלידה שמתחילה לקפוא נועדה לאותה מטרה בדיוק להשיג מרקם אחיד ונעים ורק במתכונים עם הרבה אחוזי שומן/חומר מקריש (כמו קורנפלור/ג'לטין/קרם פטיסייר) לא נדרשת כמעט כלל.
זה נכון שלפעמים אין כוח להשקיע, אבל בסך הכול זה לא מסובך ועם קצת רצון אפשר להכין גלידות נהדרות בבית!

שיהיה בהצלחה ובתיאבון!

נירהמ1

New member
מתנצלת - צריך להיות 100 גרם

צריכה לשים לב לפני שאני מקישה על "שלח/י".

למעלה