בוקר טוב!

קרלוס 4X4

New member
בוקר טוב!

לאחרונה התקשורת מבלבלת אותי: לעיתים משתמשים במונח ״שפיטה״ ולעיתים במונח ״שיפוט״. מה ההבדל בינהם? באיזה אופן עלינו להשתמש בכל אחד מהם? האם המשמעות זהה? תודה מראש

trilliane

Well-known member
מנהל
משתמשים בערבוב כי בהקשר זה אלה מילים נרדפות

פחות או יותר; "שפיטה" היא שם הפעולה של בניין קל, "שיפוט" של בניין פיעל (אף שהשורש שפ"ט לא משמש אותנו בפיעל). לגבי ז'רגון משפטי הייתי מציעה לברר בפורום חוק ומשפט, אני ממש לא מהתחום. אוכל רק להציע רק הגדרות מילוניות. ממילון ספיר: שְׁפִיטָה [ש"ע; נ'; שפיטַת-, שפיטות, שפיטות-, שפיטָתו (שם הפעולה של שופֵט)] <שפט> 1. [תמ] החלטה על-פי עֵדוּיות וכד' אִם אדם שנֶחשַד בַּעֲבֵרה אָשֵם ומה העונֶש שיוּטל עליו או הפּיצוּי שעליו לשַלֵם לַתובֵעַ, עשִׂייַת משפּט, חריצת דין; 2. [יב] עִיוּן ושיקוּל בּדָבָר, דִיוּן; 3. [עח] תפקיד השופט (בבית-המשפּט, בּתַחרוּיות ספּורט וכד') שיפּוּט, שִׁפּוּט [ש"ע; ז'; שיפּוּט-, שיפּוּטים, שיפּוּטֵי-, שיפּוּטו (שם הפעולה של שופֵט)] <שפט> 1. [עח] שפיטה, החלטה על-פי העֵדוּיות וכד' אם אדם שנחשד בעבֵרה אָשֵם ומה העונֶש שיוּטל עליו או הפּיצוּי שעליו לשלם לַתובֵעַ, קביעת דין; 2. [עח] שיקוּל דַעת, דִיוּן בּנושׂא מַעשׂי או עִיוּני כּלשהוּ; 3.[עח] הערכה, מַתַן ציון; 4. [תמ] עונֶש, פּוּרעָנוּת מחוץ לכותלי בית המשפט משתמשים בעיקר ב"שיפוט", למשל כשמתייחסים לדעה ביקורתית של אדם פרטי.

למעלה