בוקר טוב

0Pandemonium0

New member
בוקר טוב

עברתי קצת על מאמרים ועל שאלות נפוצות, ובכל זאת, מצטער אם אעלה שאלות שכבר העלו לפניי. אני פחות רוצה לשאול, ויותר לספר. תמיד זכרתי את החלומות שלי, ותמיד בצבעים. הבנתי שזה לא ככה אצל כולם, וזה היה לי די מוזר, אבל שיהיה. יש תקופות שבהן אני זוכר את החלומות שלי טוב יותר ותקופות שבהן אני זוכר פחות טוב או לא זוכר בכלל, ואלה תקופות שמאופיינות בהתעסקות שלי בחלומות, כמו נסיונות להגיע לחלום צלול או רישום חלומות וכיוצא בזה. אגב, כתיבת חלומות לא תורמת לזכרון החלומות שלי. הוא טוב ותמיד היה טוב. זה בנוגע לזכירת חלומות. בנוגע לשיתוק שינה, יש לי בממוצע פעם בשבוע. זה נשמע כמו המון, למען האמת, וזה מסקרן אותי. אני לא יודע עד כמה אתם מבינים בשיתוקי שינה, אבל אני אשמח לדעת עוד על למה זה. ושיתוקי שינה אצלי הם דבר חמור. זה לא שאני רק משותק, אלא הרבה יותר מזה. כבר קרה לא פעם שהרגשתי משקל על החזה או ראיתי דמויות. כן כן, אני יודע, אלה המאפיינים הרגילים של שיתוק שינה וכולם חווים אותם. אבל אני יותר, אני חושב. יש לי הרבה שיתוקי שינה. למשל, בשבוע שעבר. התעוררתי באמצע הלילה וכתבתי את זה במחברת. כך או כך, זה התחיל מחלום שאני זוכר טוב. זה לא משמעותי כרגע מה שהתרחש בו, אבל בסופו נסעתי עם אמא שלי במכונית, שנינו ישבנו מאחורה ואני לא יודע מי הנהג, כשפתאום היא הכאיבה לי. וקלטתי שזאת לא אמא שלי, וזה למעשה דופלגנגר. וזאת פעם שנייה שאני פוגש דופלגנגר בחלום שלי. הקודם היה בדמות אבא שלי, וזה היה לפני שנים. כן, אני זוכר גם חלומות שחלמתי לפני שנים, גם בלי לכתוב אותם.
בכל מקרה זה כאב והתחלתי לצרוח, פשוט צרחתי חזק כמו שלא צרחתי בחיים, ופתאום הקול שלי התעוות כזה והצרחה הפכה איטית נורא. נו, כמו הקול המעוות שעושים לאנשים בטלוויזיה כדי להסוות אותם. אז זה מה שקרה, התעוררתי לתוך שיתוק שינה וכשהתעוררתי גם ממנו, זה עדיין כאב. המקום שהיא הכאיבה לי בו בחלום, כאב. ובצורה מאוד חזקה, מאוד חדה. פשוט כאב. זה היה שיתוק שינה מפחיד מאוד ומוזר מאוד. אף פעם לא קרה לי שכאב בתוך חלום גורם לי לשיתוק שינה, ויותר מכך, לכאב בעולם האמיתי. זה היה אחרי שבשבוע שעבר התחלתי להתעסק שוב, אחרי מספר שנים של חוסר התעסקות, בחלומות צלולים. הרגשתי כאילו יש משהו שמנסה למנוע ממני להגיע לחלימה צלולה. במשך כמה לילות רשמתי את החלומות שלי שהיו כולם טובים, ולא נחוו שיתוקי שינה מאז זה האחרון שעליו סיפרתי. פיתחתי לעצמי טכניקה כדי להגיע לחלום צלול. לפני השינה אני כותב משהו על היד. למעשה, אני כותב "אני חולם?", ובכל פעם שאני מתעורר אני מסתכל בכתובת הזאת. מסיט את המבט, מסתכל שוב. מסיט את המבט, מסתכל שוב. למעשה אני עורך בדיקת מציאות בעזרת טקסט כתוב, בכל פעם שאני מתעורר. המטרה שלי היא להתעורר יום אחד, להסתכל על הכתובת, להסיט את המבט ולהסתכל שוב, ולגלות שהיא השתנתה. ואז אני אדע למעשה שזו התעוררות כוזבת ואני עדיין חולם, ואוכל לשלוט בחלום ולמעשה להגיע למצב של חלום צלול. אני חושב שזו שיטה טובה, והיא די הגיונית, אז היא אמורה לעבוד. אולי היא עבדה. היה לי חלום שבמהלכו אני שוכב במיטה ומדבר עם מישהו, והמנורה הקטנה שלי דולקת. אני רוצה לחדש את הכתובת על היד אז אני מסתכל עליה, והיא שונה. לא כתוב שם את מה שאני כותב בדרך כלל. בכל זאת אני לא מתייחס לזה, משום מה, ומחדש אותה עם טוש. ואז אני רוצה לכבות את המנורה וללכת לישון. העניין הוא, שהמתג למטה. והמנורה דולקת. עדיין, אני לא מתייחס לזה ופשוט מרים את המתג למעלה. יש איזה הבהוב, והמנורה נשארת דולקת. הגיוני. ואז אני קולט "אני חולם!" באמת תפסתי את זה, אבל לא יצא מזה שום דבר. קודם כל הייתה לי צמרמורת ביד שלחצה על המתג, והצמרמורת המשיכה גם קצת אחרי שהתעוררתי. שוב תחושה מעולם החלום שממשיכה איתי לעולם העירות. שנית, התרגשתי כל כך שאני בחלום עד שחשבתי על מיליון דברים בבת אחת ולא הצלחתי להגשים אף אחד מהם. ב"להגשים" אני מתכוון, שאף אחת מהמחשבות שבראש שלי לא קרמה עור וגידים והופיעה בחדר. אני מבין שדי קשה "לברוא" דברים מיד בהתחלה וצריך קצת נסיון בחלימה צלולה, אז זה הגיוני שלא הצלחתי. אני מתנחם בעובדה שכן הצלחתי לחשוב על הדברים שרציתי. כלומר, שלטתי במחשבות שלי, בזמן חלום. מה שבדרך כלל, כמו שכולכם יודעים, לא קורה. זה היה מגניב, אבל חבל לי שהתעוררתי כל כך מהר. דבר נוסף, והוא חלומות נוראיים שהיו לי בזמן האחרון. קראתי קצת בשאלות נפוצות והבנתי שאולי אלה היו שיתוקי שינה, אבל חשוב לי להדגיש שאני חווה המון שיתוקי שינה, וכאלה מעולם לא חוויתי. למשל: ישנתי איפשהו על הרצפה וחלמתי, ומה חלמתי? חלמתי שאני שוכב על הרצפה, אלא לא באותו חדר שבו באמת שכבתי, אלא במקום אחר. כלומר, חלמתי, אבל הגוף שלי היה באותה תנוחה. מאחר שהגוף שלי בשינה למעשה משותק ולא יכול לזוז, גם בחלום הוא לא יכול לזוז. כך שהחלום היה שאני פשוט שוכב על הרצפה ולא מסוגל לזוז. העיניים שלי היו פקוחות והקיפו אותי האנשים שהקיפו אותי במציאות. שמעתי אותם מדברים. היה גם מישהו שלא היה איתנו בחדר כשהלכתי לישון, אבל שמעתי אותו בחלום. כשהתעוררתי שאלתי את האנשים אם הוא באמת היה שם, והם אמרו שכן, הוא היה ודיבר. ושמעתי על מה הם דיברו. עכשיו, הדברים ששמעתי אותם אומרים לא היו בדיוק מה שהם אמרו. כלומר, הם דיברו ביניהם כשאני ישנתי ואני קלטתי חלקים מזה וחלקים המוח שלי השלים, וחלקים הוא עיוות. אבל העניין הוא שזה היה פשוט חלום מוזר! חלמתי שאני על הרצפה, רואה את כולם ושומע את כולם. מה לעזאזל?! בנוסף לכל, התחלתי פתאום להרגיש לחץ על הצלעות. לא על החזה, על הצלעות. אף אחד לא לחץ עליי בחלום, כולם היו סביבי ודיברו, אבל בכל זאת ידעתי שזה אחד מהם. ידעתי גם מי. למרות שבחלום הוא לא התיישב עליי או משהו, ומן הסתם גם לא במציאות, פשוט ידעתי שהלחץ הזה שאני מרגיש זה בגללו. ניסיתי לבקש ממנו לרדת ולא יכולתי לדבר, כי לא יכולתי לנשום. לא יכולתי לנשום, ופחדתי כל כך שאם הוא לא יירד ממני, למרות שהוא לא היה עליי בכלל, זה ייגמר רע מאוד. בסופו של דבר התעוררתי, ולא היה עליי אף אחד. זה חלום אחד. בפעם אחרת נרדמתי בישיבה, למשל. חלמתי שאני נוסע באוטובוס, אבל זה לא משנה בכלל. כל החלום ישבתי עם הראש שמוט, מן הסתם, כי זה מה שקורה לראש כשנרדמים בישיבה. אפילו כשקמתי אל הנהג לשאול משהו, הלכתי אליו בראש שמוט. הסתכלתי עליו מלמעלה, בראש שמוט. ירדתי מהאוטובוס בראש שמוט. פשוט לא הצלחתי להרים את הראש! שוב, פשוט כי זאת הייתה התנוחה של הגוף שלי בזמן השינה, ואי אפשר לשנות אותה בגלל השיתוק שמתרחש בשלב הזה. דברים כאלה מעולם לא קרו לי. אני לא יודע מה איתכם. הרי כשאנחנו חולמים, למרות שהגוף שלנו נמצא באותה תנוחה במשך כל זמן החלום והוא משותק, הגוף בחלום ממש לא! הגוף בחלום מסוגל ללכת, לדבר, לקפוץ, לעוף! ואצלי, בשני החלומות הספציפיים האלה, אצלי הגוף היה משותק גם בזמן החלום. מוזר כל כך... אולי אלה שיתוקי שינה, אבל מעולם לא שמעתי על שיתוקי שינה כאלה. אצלי שיתוק שינה הוא מודעות מלאה לחדר שלי, בתוספת מודעות לשיתוק, בהלה ולחץ, לחץ פיזי, והזיות. אף פעם לא היה לי שיתוק שינה בתוך חלום! טוב, זה הקטע שלי. אין לי מושג מה קורה פה, אבל אולי אתם תצליחו להבין משהו, בתור מומחים. ובכל מקרה היה נחמד לשתף. אני בטוח שמישהו פה יבין את כל הדבר הזה. זה מוזר מאוד, אבל מאז שהתחלתי לכתוב חלומות בשבוע שעבר אני כל הזמן רוצה לישון ולחלום. אלה היו חלומות כל כך יפים.

makron2

New member
שלום...

"התעסקות שלי בחלומות" - זה בהחלט עוזר. "דופלגנגר" - אני מניח שאתה מתכוון לדמות מפחידה - זה קורה לפעמים במיוחד אם יש כל מיני תופעות נילוות של שיתוק השינה שגורמת קצת להרגשה מוזרה,בכל מקרה אחריי כמה שמפנימים שדבר כזה מסמן שמדובר בחלום אפשר לקבל צלילות ולהתמודד עם הדמות על שמקבלים תוצאות,אחריי כמה פעמים דברים יתרחשו בתדירות נמוכה יותר. "שיתוק שינה וכשהתעוררתי גם ממנו, זה עדיין כאב. - "שיתוק שינה מפחיד מאוד ומוזר מאוד." - יש אפשרות שהיית עדיין במצב של חצי חלום - "כאב בעולם האמיתי" - לכמה זמן אחריי נחלום הכאב נמשך? "הרגשתי כאילו יש משהו שמנסה למנוע ממני להגיע לחלימה צלולה" - מה עשית כדיי לקבל צלילות?שיטת המיילד היא מאוד יעילה. "אדע למעשה שזו התעוררות כוזבת ואני עדיין חולם" - עדיף לעשות *בדיקת מציאות בכול פעם שמתעוררים באמצע הלילה. "שוב תחושה מעולם החלום שממשיכה" - שוב אולי עדיין הייתה באמצע חלום/התעוררות כוזבת. "חבל לי שהתעוררתי כל כך מהר." - קיבלת צלילות רק היית צריך לשמור עליה ולהתנהל לאט ובאופן שקול. "אני חווה המון שיתוקי שינה, וכאלה מעולם לא חוויתי." - אולי זה קורה בגלל תשומת הלב המוגברת לפרטים במהלך הלילה,עקב ההתעסקות בנושא. "שוכב על הרצפה ולא מסוגל לזוז" - במצב כזה צריך להפנים שמדובר בחלום ואפשר לדחוף את עצמנו מהרצפה ולהתחיל להסתובב כי בגלל שראית ושמעת דברים זה מצביע על סצנת חלום שנבנת - אם קשה אז אפשר להעיר את עצמך ולבדוק אם יש התעוררות כוזבת או לנסות לחזור לחלום ולהיות צלול,בעיקר ע"י כוח רצון. "חלמתי שאני על הרצפה, רואה את כולם ושומע את כולם. מה לעזאזל?!" - כן,מה לעזאזל wtf יש דברים מוזרים לפעמים. "גוף היה משותק גם בזמן החלום. מוזר כל כך.." -יש מקרים כאלה,בעיקר שמודעים לעובדה שחולמים רק בצורה חלקית,בכל מקרה יש לבצע במצבים כאלה *בדיקות מציאות *והגברות צלילות ובמידה ועדיין זה ממשיך אפשר להעיר את עצמנו ולחזור לחלום,כל זה כמובן במידה ויודעים שחולמים בזמן זה - במידה ולא זה רק סיוט דיי מוחשי שעקב תשומת הלב הגבוהה שלך לחלומות התחושות בחלום יותר חזקותוגם זה דיי קל להגיע לצלילות מחלומות מוחשיים.

0Pandemonium0

New member
טוב, אז ככה:

כשאמרתי דופלגנגר, התכוונתי לדופלגנגר. ואני מדגיש שהוא הופיע בזמן חלום ולא בזמן שיתוק שינה. זו לא הייתה הזיה של שיתוק שינה, זו תופעה מוכרת. זה היה אדם אמיתי שאני מכיר, ושפתאום קלטתי שזה לא הוא, אלא משהו שנראה כמוהו. בפולקלור, דבר כזה נקרא דופלגנגר, ולכן זאת המילה שבה השתמשתי. אמ...הכאב נמשך כמה דקות, לא ספרתי במדויק. הכל היה מטושטש מאוד וזה היה אמצע הלילה. הייתי ער לחלוטין, כי ערכתי בדיקת מציאות כדי לברר את זה. אבל מה שמוזר הוא שזה כאב שהתחיל בחלום והמשיך לעולם האמיתי, לגוף האמיתי שלי, מעבר לגוף החלום. וזה מוזר. אתה יודע משהו על זה? מישהו יודע משהו על זה? תראה, אני לא מומחה. למעשה לא באמת ידעתי מה אלה MILD ו-WILD עד היום, כשקראתי כאן. הכרתי את המונחים, אבל לא הבנתי אותם. מה שאני עושה כדי להגיע לחלום צלול הוא בעיקר בדיקות מציאות. כלומר, אני לא מנסה באופן פעיל לחלום צלול, אלא פשוט "מחכה" לחלום שבו אערוך בדיקת מציאות, ואכשל. הבדיקה המועדפת עליי היא קריאה של טקסט מספר פעמים כדי לראות אם הוא השתנה. אם יש לידי מתג אור ואין אף אחד בסביבה, אני מנסה גם את זה. נראה לי שיהיה קצת מוזר לכבות ולהדליק את האור כמה פעמים באותו חדר, כשיש שם אנשים שלא מבינים מה אני עושה.
הסתכלות במראות, למשל, אני לא מעיז בכלל לנסות. כשדיברתי על משהו שמונע ממני להגיע לחלום צלול, התכוונתי למשהו בתת מודע שלי או במוח שלי. משהו שבא לידי ביטוי בכל מיני דרכים, כמו שכיחת חלומות או למשל, הדופלגנגר ההוא שממש הכאיב לי, או שיתוקי שינה. יכול להיות דבר כזה? שהתת מודע חוסם מאיזושהי סיבה את המודע? אמ...הצעת לעשות בדיקות מציאות כל פעם שאני מתעורר. אבל זה מה שאמרתי שאני עושה. אני מתעורר, קורא את מה שכתוב על היד שלי, מסיט את המבט וקורא שוב. ככה כמה פעמים, כדי לראות אם זה משתנה או לא. קריאה של טקסט היא בדיקת מציאות, לא? סיפרתי על צמרמורת שהייתה לי ביד בזמן חלום צלול והמשיכה קצת גם אחרי שהתעוררתי. אתה אומר שאולי זאת הייתה התעוררות כוזבת, אבל זה לא יכול להיות, כי הסברתי שבכל פעם שאני מתעורר אחרי שינה, אני בודק את הכתובת על היד שלי. בדיקת מציאות. עשיתי את זה גם אחרי החלום צלול, והכתובת לא השתנתה. הייתי ער, עם צמרמורת ביד, שנמשכה מספר דקות עד שחלפה. בקשר לחלומות המוזרים שציינתי בסוף ההודעה, לצערי לא הארת הרבה את הנושא.
תודה על העזרה, אבל אני עדיין לא מבין איך אדם יכול להיות ער כמעט לחלוטין, לראות ולשמוע את האנשים שסביבו בתוך החלום, אבל לחלום ולהיות משותק בתוך החלום. אולי למישהו אחר כאן יש איזה הסבר הגיוני. אני יודע שכדי להאריך חלום צלול צריך לגרום למוח להתרכז במציאות של החלום, למשל על ידי סיבוב או שפשוף הידיים. לא עשיתי את זה, כי לא קלטתי שאני מתחיל להתעורר עד שכבר התעוררתי, ואז היה מאוחר מדי. אני לא יודע איך עושים הגברת צלילות כמו שקראת לזה. הייתי מאוד מאוד נרגש, באמת. עברו לי מיליון דברים שאני רוצה בראש, ולא הצלחתי להתרכז בכלל. אני לא יודע למה. אבל זה בסדר, אני אתאמן עד שבחלומות הבאים, אצליח. תודה. מצפה לעוד תגובות או הערות.

makron2

New member
המשך...

"בפולקלור, דבר כזה נקרא דופלגנגר" - בחלום לדעתי זה נקרא דמות חלום מפחידה ויש דרכים להתמודד עם דמויות בחלומות צלולים,שזה גם משפיע על חלומות רגילים. "שפתאום קלטתי שזה לא הוא" ששמים לב שפרטים שונים מהמציאות זה יכול לשמש כסימן שמדובר בחלום - פרט מסויים ששונה מהמציאות. - בשיטת המיילד משתמשים בסימני חלום כדיי לאמן את הזכרון להבחין שמדובר בחלום ברגע שסימן דומה מתרחש ז"א לעורר את החלק הביקרותי. "הכאב נמשך כמה דקות" - אולי היה לך כאב פיזי שצץ בלילה והתבטא בזמן החלום,זה נשמע יותר סביר. "פשוט "מחכה" לחלום שבו אערוך בדיקת מציאות" - זו גם דרך,אבל המיילד/ויילד משפרים את הסיכויים עוד קצת. "התת מודע חוסם מאיזושהי סיבה את המודע?" - בערך,אני רואה את זה יותר כמו נטייה לפעול באופן אוטומטי,רוב הזמן בחלום נמצאים במצב שבו הצד ההגיוני רדום ושמשהו קורה בדרך כלל נותנים/המוח נותן כל מיני תרוצים כדיי שנמשיך לזרום ומטעה אותנו,המיילד+בדיקות עוזר לשפר את המודעות למה מסמן חלום ובדיקות והגברות עוזרות למקד אותנו בעובדה שמדובר בחלום,במיוחד ברגעים שמטילים ספק באיזה מצב אנחנו. - בנוגע להרגשות של שליטה חלקית בגוף במהלך חלום צלול זה עדיין קשור לצלילות באופן כלשהוא,שמתי לב שאחריי שקורה עדיין אפשר באופן מיידי לחזור ולשמור על הצלילות וגם עם החלום הראשון היה גרוע זה שלאחריו יכול להיות הרבה יותר טוב. "יכול להיות ער כמעט לחלוטין, לראות ולשמוע את האנשים שסביבו בתוך החלום" - זה נקרא כניסה מודעת לחלום צלול מתוך עירנות - WILD ל שמלוות את זה תופעות שונות,כם מצבים כמו שאתה מתאר קרו לי. "אני לא יודע איך עושים הגברת צלילות כמו שקראת לזה" - http://planet.nana.co.il/lucidity יש שם רשימה ואני אישית מעדיף להתמקד בדברים בסביבה עד שאיכות שלהם עולה. נשמח לשמוע על ההתקדמות.

tomper12

New member
../images/Emo127.gif

אחי מה שאתה אומר כרע לי לגמרה לי זה כרע לי בסיוט נוראי אצלי מה שנשער קשה התעוררתי זה שכול החדר שלי היה מלה גופות ודם

silverhawk

New member
בוקר אור

קודם כל ובראש ובראשונה - תרגע. :) נשמע שהדברים מעט מלחיצים אותך, אז העצה הבסיסית ביותר שאני יכול לתת לך היא להיות רגוע - לא קרה לך שום דבר שלא קרה ולא קורה לעוד אינספור אחרים, והכל טבעי לחלוטין. עכשיו, נלך לפי הסדר. ליומן החלומות יש שתי מטרות מרכזיות - שיפור זכרון החלומות וסיוע במציאת עוגנים. אכן, אם אתה זוכר חלומות בצורה כ"כ טובה הוא באמת לא הכרחי, אך למרות זאת הוא עשוי להיות שימושי (מה גם שלטעמי, סביר שתזכור את החלומות בצורה טובה ומפורטת אפילו יותר אם תרשום אותם, ובד בבד תגביר אתה סיכוי לאתר עוגנים. לשיקולך). שיתוק שינה המתרחש פעם בשבוע זה הרבה ולא הרבה גם יחד. הרבה - אם מדובר בתופעה שחוזרת פעם בשבוע במשך שנים, זה אכן יותר מהממוצע. לא הרבה - בד"כ שיתוקי שינה נוטים לבוא בתקופות. במקרים כאלו, הם יכולים להתרחש גם מידי לילה ואפילו בשכיחות גבוהה אף יותר. כך או כך, בעוד שהדבר יכול להציק, לא מדובר במשהו מסוכן ואתה אף כול לנסות ולנצלו לטובתך, ע"י יצירת חלומות צלולים. אוסיף שאם התופעה מאוד מפריעה לך, אתה תמיד יכול לגשת למעבדת שינה ולבדוק זאת. הכאב בחלום שהמשיך לערות יכול לנבוע משתי אפשרויות. ראשית, יכול להיות שחטפת מכה כלשהי בזמן השינה עקב תזוזה (כגון מהקיר וכד') והכאב התבטא גם בחלום. זו אופציה די סבירה. לחלופין, יכול להיות שמדובר במשהו פסיכוסומטי לחלוטין - חלמת שכאב לך (כפי שקורה לעיתים) והתחושה ליוותה אותך גם בזמן ההתעוררות - לאחר שאתה מתעורר, יש בד"כ מספר שניות (ולעיתים אף יותר) בהן אתה נמצא בין חלום לערות. בשלב הזה, מראות ותחושות מן החלום עשויות ללוות אותך ולהשתלב לכאורה גם במציאות. אף כאן - טבעי לחלוטין ואין מה לדאוג (ולא, שום יצור דמיוני לא מנסה למנוע ממך להגיע לחלום צלול :)). בנוגע לצמרמורת שהזכרת בהמשך, סביר להניח שהיא נבעה מכך שהיד שלך נרדמה מאחר וישנת עליה. הצמרמורת נבעה מהדם שחזר לזרום בה, כאשר הדבר התבטא הן בחלום והן בערות. בדיקת המציאות שאתה עורך היא אכן שימושית, אך 2 הערות בהקשר זה: ראשית, חשוב לוודא שאתה עושה אותה כמו שצריך ולא באופן מכאני (כלומר, שבכל הסטה אתה באמת מדמיין לעצמך שהכיתוב ישתנה במבט הבא וממש מצפה לראות זאת). אחרת, היא חסרת כל ערך (ואפילו מזיקה, מאחר ואתה 'מוכיח לעצמך' שאתה לא חולם). שנית, עליך לזכור שבדיקות מציאות יעילות בפני עצמן אך במקרה של דילד והן לא מבטיחות יצירה אקטיבית של חלומות צלולים. לשם כך יש את השיטות המתקדמות. בנוגע למתג החשמל, זו תופעה מוכרת - מכשירי חשמל נוהגים 'להתנהג' בצורה מוזרה בחלומות, ומתג החשמל הוא דוגמה מובהקת לכך. העובדה שהתעוררת מיד לאחר קבלת המודעות אף היא שכיחה ביותר ונובעת מהתרגשות - ההתרגשות היא האויב הגדול של המחצללים המתחילים. בפעם הבאה שאתה מקבל מודעות, נסה להשאר רגוע. עם הזמן זה יהיה יותר פשוט (וכמובן שאף תוכל לנצל את החלומות בצורה יותר טובה). לעניין החלום שבו שמעת את האנשים שסביבך - גם כאן אין שום דבר מסתורי. במהלך החלום, החושים שלך פעילים והמוח מקבל מידע (מדובר בד"כ במידע מסוג שמע, מאחר והעיניים עצומות, הידיים אינן חשות בדבר מיוחד מלבד המיטה וכו'). המידע אותו קולט המוח, מתבטא פעמים רבות אף בחלום. דוג' מוכרת לדבר היא צלצול טלפון - פעמים רבות תשמע טלפון מצלצל בחלום, ורק לאחר שתתעורר תבין שהוא מצלצל גם במציאות. וכמו שאמרת בעצמך, הדברים שאתה שומע בחלום לא בהכרח נאמנים למציאות. בנוגע ללחץ על החזה והגורם לו, כאן סביר שמדובר בעניין פסיכולוגי נטו. בחלום יכולים להתרחש דברים רבים, וביניהם גם דברים לא נעימים, כגון לחץ שכזה. את העובדה ש'ידעת' ממי הלחץ נגרם, סביר שניתן לייחס לשיקולים פסיכולוגיים שהתבטאו ע"י תת-המודע. אבל רק כדי להרגיע אותך (לפחות בדיעבד), זה לא היה נגמר ברע - או שזה היה נעלם והיית ממשיך בחלום או שהיית מתעורר. אין אפשרות שלישית. אותם הדברים רלוונטיים גם לראש השמוט - הכל יכול לקרות בחלום. לי היו חלומות בהם נהגתי אבל יכולתי לראות רק בזווית מאוד צרה לאורך כל הדרך. קורה. אגב, אני לא חושב שיש לזה קשר לשיתוק שינה - שיתוק שינה הוא תופעה פיזית שהגוף עצמו חווה במהלך החלום. תת-המודע, שיוצר את החלום, אינו אמור להיות מושפע מכך. יחד עם זאת, זה כמובן לא סותר את האפשרות שתחווה תופעה דומה בחלום, גם אם מנותקת (כמו שקרה לך, לי ולעוד מיליוני אחרים). אני מקווה שהדברים קצת הרגיעו אותך. :)

0Pandemonium0

New member
טוב, אז אני ממש אוהב את התגובה הזאת.

היא משמחת אותי. על הרבה מהשאלות שלי ענית וגם על כאלה שהתכוונתי לשאול. למשל, התכוונתי לשאול אם חייבים לרשום כל חלום שזוכרים, אפילו אם אני מסוגל לזכור את החלומות האלה בצבע ולפרטים גם בלי לרשום. אז אמרת שלא, שזה מעולה, כי יש כמה חלומות ממש משעממים שפשוט דילגתי עליהם.
מאחר שאני גם ככה כותב, ומחזיק מחברות לצורכי כתיבה, כבר כתבתי חלומות בעבר. אם אני מתעורר וזוכר חלום שהשאיר עליי רושם או שממש מצא חן בעיניי, כמו חלום סיפור שכזה, אני פשוט כותב אותו. ככה שברישום חלומות לא התחלתי עכשיו, אלא שעכשיו זה נהיה תכוף יותר כי אני משתדל באמת לרשום כל חלום. אבל מזל שאני יודע עכשיו שאפשר לדלג על חלק מהחלומות הגרועים.
דיברת על עוגנים ואני מבין למה אתה מתכוון. דברים שקורים הרבה בחלומות שלי, שבעזרתם אוכל לזהות שמדובר בחלום. בכל זאת, אתה מסוגל להרחיב עוד קצת בנושא? האם עוגנים הם גם תחושות ורגשות? מחשבות? בני אדם? סתם חפצים? האם יש שיטה לאתר אותם ביתר קלות? עוד דבר שאני חייב לציין הוא שבימים האחרונים, מאז שאני מקפיד לרשום כל חלום, החלומות שלי הולכים ומתארכים. טבעי? רגיל? לא קשור ליומן החלומות? בקשר לבדיקת המציאות, את זה לא ידעתי. חשבתי שכל טקסט משתנה בחלום, ולכן מספיק פשוט להביט. מסתבר שצריך גם ממש לצפות שישתנה, להשפיע עליו בעזרת המחשבה. אני אזכור את זה, ואעשה את זה. בהחלט, זאת שיטה טובה, אם כי פסיבית. וזה מתאים לי כרגע. מה שכן, ניסיתי לפני כמה לילות להיכנס לשיתוק שינה מרצוני. אני לא יודע עד כמה זה אפשרי, אבל אני מאמין שכן. מעולם לא שמתי לב כל כך לשלב ההיפנוגוגי, שבו התרחשו דברים מוזרים. הרגשתי כאילו אני משותק, אבל זה היה שיתוק שיכולתי להפר בשנייה אחת של רצון. אבל הרגשתי את השיתוק, בעיקר בידיים, כאילו הן כבדות ולא מסוגלות לזוז. שוב, זה לא היה שיתוק כי יכולתי להזיז אותן ברגע שרציתי. בנוסף, לרגעים מסוימים הפסקתי להרגיש את הגוף. כאילו התנתקתי ממנו. את כל זה אני מכיר וזה ממש מגניב, למרות שאף פעם לא שמתי לב שזה קורה. אני מניח שזה קורה בכל פעם שנכנסים לשלב ההיפנוגוגי של לפני השינה, נכון? פשוט לא שמתי לב, ובפעם הזאת דווקא כן. איבדתי את החשיבה שלי. חשבתי על משהו בראש, דמיינתי משהו, ולאט לאט זה הלך והתרחק ונכנסו לי כל מיני תמונות ומחשבות ושירים שלא "זימנתי", אלא הגיעו לבד. כל פעם הייתי צריך להתרכז ולנסות "לתפוס" את הסצינה שדמיינתי, שהלכה והתרחקה והלכה והתפוגגה. גם זה רגיל לשלב ההיפנוגוגי, על פי מה שקראתי בוויקיפדיה, אז זה מעולה. ההבדל היחיד הוא שבפעם הזאת שמתי לב לכך, כנראה כי התרכזתי יותר בשלב ההיפנוגוגי בניסיון להגיע לשיתוק שינה. וכמובן, שמרתי את ההכי טוב לסוף: אימה. חרדה. הרגשתי חרדה בלתי נתפשת, באמת, פשוט פחדתי, ולכן כל פעם שהידיים שלי השתתקו פשוט הזזתי אותן כדי להוכיח לעצמי שאני עוד יכול. פחדתי להיכנס לשיתוק שינה, למרות שרציתי. האימה הזאת נבעה כנראה מכך שידעתי, או חשבתי, שאני עומד להיכנס לשיתוק שינה. היה ממש מגניב, אבל לא הצלחתי לחזור על זה מאז. בפעמים אחרות פשוט נרדמתי מהר מדי. זה נקרא וויילד?

silverhawk

New member
מעולה

שוב, יומן חלומות הוא כלי למטרה מסוימת. הוא לא הכרחי, אבל הוא בהחלט יכול לסייע לך. אם אתה זוכר חלומות בצורה מאוד טובה, כן, אתה בהחלט יכול לחסוך זמן ומאמץ ולדלג על חלק מהחלומות, אך קח בחשבון שכפי שהשיפור בזכרון החלומות הוא מהיר כך גם ההליך בכיוון ההפוך - יכול מאוד להיות שהיכולת תתדרדר במהירות אם לא תקפיד על הנושא. ובהחלט, 'התארכות' החלומות בהחלט קשורה להתעסקות שלך בנושא. יחד עם זאת, סביר להניח שהחלומות לא באמת מתארכים אלא שאתה פשוט זוכר אותם בצורה טובה הרבה יותר. זו תופעה נפוצה ביותר. עוגן הוא אירוע/חפץ/אדם/תופעה וכל דבר אחר שחוזרים פעמים רבות בחלומות בתקופת זמן מסוימת. יומן חלומות הוא דרך מצוינת להבחין בכך ע"י קריאה חוזרת של החלומות. ברגע שאתה אמתר עוגן שכזה, גוברים מאוד הסיכוייםש בפעם הבאה שהוא יויפע בחלום, תזכר בכך ותקבל הזדמנות לערוך בדיקת מציאות. בהחלט כן. חייבים להשקיע בבדיקות מציאות. אם הן הופכות למכאניות, הן חסרות כל ערך. כניסה לשיתוק שינה היא בד"כ תופעת לוואי של ניסיון ווילד. מדובר למעשה בשלב אחד לפני הכניסה לחלום. כפי שחווית, בד"כ הוא די שברירי וניתן לשבור אותו ברגע (ורבות אף מאוד מושך לעשות כן, אך יש להלחם בכך). גם ההתרחשויות מסביב שחווית הן חלק מהתהליך שמתרחש בד"כ. על מנת להכנס לחלום, מומלץ לנסות ולהתעלם מהן בהתחלה ולהמשיך להתמקד בדבר בו בחרת, עד שמגיעה העת לבנות סבביך סצנה (אתה מוזמן לקרוא על כך יותר באתרו של אלון ברמן ובשאלות הנפוצות). במילים אחרות, אכן כן, זהו חלק מתהליך הווילד. יחד עם זאת, מומלץ לנסות זאת לאחר מספר שינה, מה שאולי היה מונע את ההרדמות שלך.

0Pandemonium0

New member
כן, ברור שהחלומות לא באמת מתארכים. בדיוק לזה

התכוונתי. תודה. אני אעשה כמיטב יכולתי.

oro846

New member
ואוו

שמע אחי מה שקורה לך ממש מלחיץ אני במקומך הייתי מוצא מומחה או משהו בנוגע חלומות\שיתוקי שינה ומתייעץ לגביי זה.

למעלה