גם אצלי בכל שנה בזמנים האלה זה ככה
יש ירידה באנרגיות לקראת חודש אלול, וגם בתקופות חגים. כל שנה אותו סיפור
אבל אני משתדל לקבל את זה באמת בסבבה - כי הרי מה יש לי לעשות? לשנות את ההרגשה אני לא יכול הרי (כלומר, אני יכול. יש אמצעים לכך - אבל אצלי הם תמיד הרסניים ולכן אני לא עושה זאת היום) וחוץ מזה - אני למדתי שרגשות זה לא הדבר הכי חשוב בחיים
אז איך בכל זאת לשמור על שמחה? אני משתדל להתמקד באסירות-תודה על מה שכן יש לי. על כל הדברים הטובים והנפלאים, ועל כל החסדים שה' יתברך עושה איתי - כי כלום לא מובן מאליו. הכל באמת יכול להעלם בתוך רגע. אני שמח ואסיר תודה מאד על כך שאני חי חיים של בן אדם נורמלי היום, על כך שיש לי אמונה, שיש לי דרך, שיש לי כיוון, שיש לי חברים ומשפחה ואני לא לבד בעולם הזה. אתה יודע מזה? יש אנשים שהם לגמרי לגמרי לבד בעולם הזה. אין להם אף אחד אפילו לדבר איתו. לי ברוך ה' יש. אני אסיר תודה על זה שניתנת לי ההזדמנות לעזור לאנשים ולתת מעצמי לאחרים היום. שאני בריא ושלם ויכול ללכת ולזוז ולנשום ולראות ולשמוע ולדבר (כן כן...זה לא ברור מאליו. הייתי יכול להיות במצב אחר לגמרי היום רח"ל). והרשימה עוד ארוכה... אני יכול לכתוב מחברות שלמות על אסירות תודה.... אז אני משתדל להאחז בטוב. במה שכן יש. והכי חשוב - אני בשום פנים ואופן, לא מתכוון עוד לעולם ליפול למקום הזה (שהוא ממש בחינת עבודה זרה בעיניי) - ולתת לרגשות שלי את המקום של אלוקים. ועוד יותר חשוב
- זה שאני יודע שאין בכלל שום רע בעולם הזה! הכל זה אך ורק טוב. כי הכל בהשגחתו הפרטית של ה' יתברך שהוא כולו טוב ומטיב. אז אין מצב לרע בכלל... לאחרונה ראיתי כמה ישועות גדולות מאד בחיי - מדברים שהתחילו לכאורה כרעים ומצערים מאד - אבל התהפכו לטובה ולישועה כזאת עצומה בסוף
בקיצור, תודה רבה לך, ה' יתברך - על כל מה שאתה נותן לי!!!!!!!!!