מבינה אותך אבל...
מקווה מאוד שזה בסדר שאני "מתערבת" אבל מניסיוני...כי לצערי עברנו גם כן תקופה קשה ומתישה עם הקטנציק שהיה מרביץ ולעיתים נושך... אצלנו גם כשלא ידע לדבר זה היה קורה הרבה יותר פעמים... גם זה מוכר וידוע כשלב שעוברים...והזמן שהוא עובר תלוי בגישה ובטיפול..ואז זה עובר יותר מהר כשלא ידע לדבר..אז הסבירו לי שאומנם זה שלב אבל אצל פעוטות שלא יודעים לדבר ולהביע את עצמם ורצונם...אז מדבירם עם הידיים...ככל שלמד יותר לדבר באמת זה השתפר גם אצלנו פליק...ממש לא! הרי סה"כ בטוחה שאת מתכוונת לפליק שלא ממש כואב פיזי...אבל כואב נפשי פליק לילד פוגע בו ובביטחון שלו, פליק לאחר שהוא מכה..לא מלמד אותו לא להרביץ כי הרי אלימות לא פותרת אלימות אם הוא מקבל פליק/מכה קטנה..הוא לא מבין מה זה מכה חלשה/מכה חזקה ולמה הוא קיבל אותה..מה שהוא כן מבין זה שמותר להרביץ מבינה אותך מאוד כי עברנו תקופה ארוכה כזו..ולפעמים עד היום זה הולך ובא מדי פעם אבל מה שחשוב כשהוא מתנהג באלימות, מה שהציעו לי ומה שעשינו היו כמה דרכים שנקטנו.. *לדבר בגובה העיניים ולא מעליו מהגובה שלנו ,נתן מכה דברו אליו תגידו לו שזה כואב ולא נעים ושזה אסור להרביץ *באותו רגע להזיז אותו ולהתרחק..אבל להגיד למה, לדוגמא היינו משחקים והרביץ לי או לאחותו הייתי מפסיקה את המשחק ואומרת לו שאסור להרביץ וזה לא נעים וכרגע אני לא ממשיכה לשחק איתו *אם הייתי עסוקה במשהו והוא היה רב עם אחותו בחדר, הייתי לוקחת אותו לידי , מושיבה אותו על כסא להרגע (מה שאומרים "פינת הרגעות"..אצלנו זה לא פינה ולא בחדר ולא במיטה...זה פשוט לשבת ולהרגע כשאנחנו בטווח ראיה שלו אם הייתי במטבח - אז בכסא לידי..פשוט מפסיקים את המשחק המהנה וכמה דקות שישב וירגע *אם מחוץ לבית - פעם פעמיים מעירה..ואם לא מפסיק הולכים! לא לאיים סתם שאם ימשיך נלך הביתה..אלא באמת ללכת *ואותו דבר אם חבר אצלכם והוא מרביץ אז להגיד אותו דבר אם תמשיך החבר ילך לבית שלו..