בוקר טוב

מוחמד5

New member
בוקר טוב

שאלה לחברי הפורום : באיסלאם יש את הסיפור הזה על הנביא מוחמד : الرحلة الأولى إلى الشام بلغ محمد عليه السلام الثانية عشرة من عمره و هو في كنف عمه ... قريش تستعد للسفر إلى الشام للتجارة كعادتها ، و كان على رأس القافلة أبو طالب .. رغب محمد بالسفر مع عمه ، لكن أبا طالب لم يرض اصطحابه خوفاً عليه من التعب و اجتياز الصحراء ، إلا أن محمد ً عليه السلام أبدى رغبة قوية في هذه الرحلة ، و تعلق بعمه و بكى كثيراً إلى أن رق له عمه و وافق على مرافقته في سفره ، و صحب القافلة ، و بلغت بصرى الشام ، و هناك إلتقى بالراهب النصراني بحيرا الذي رأى فيه أمارات النبوة ، و نصح عمه ألا يوغل به في بلاد الشام خوفاً عليه من اليهود الذين يتعرفون عليه من الأمارات البادية على محياه حسب كتبهم . האם הסיפור הזה מוכר לכם? האם הוא כתוב או חלקים ממנו בספרי הנצרות ? תודה והמשך יום טוב.

salt of earth

New member
al raheb bo7era

אני מכירה את השם רק, אבל חושבת שעשו מחקרים על אותו راهب بحيرة. לא התעמקתי בנושא האמת אבל אני יודעת כי המחקרים טוענים כי זה היה אחד המקורות של נביא האיסלם- אך מעדיפה שלא לפרט ואשלח אותך לחפש בגוגל כי לא רוצה לפתוח פה ויכוח בין הדתות

מוחמד5

New member
שוקראן

איך ניתן להגיע לויכוח בין דתות בגלל השאלה שלי? לא חייבת לענות,על אף ששאלתי הייתה מתוך חוסר ידע . תודה מכל הלב.

lion 7

New member
לפי תאריך אלערב

ولما بلغ محمد الثانية عشر من عمره فيما يروى رافق عمه ابا طالب في رحلة الى الشام "زعموا" انه قابل في اثنائها راهبا مسيحيا يعرف بالراهب بحيرا בנוסף אין ברשותנו מקורות מלבד המקורות הערביים ללמוד אודות חיי הנביא ולחקור בתחילת ההסטוריה של האסלם فجر الاسلام . ישנו הסטוריון ביזנטי בשם ת'יופינוס ثيوفنس * שהיה בתחילת המאה ה9 לספה"נ והיה זה ההסטוריוןשהזכיר קצת עליו , הוא לא החמיא במיוחד וקרא לו שליט המזרחיים והנביא המתקרא שלהם حاكم الشرقيين ونبييهم المزعوم הרמז או הסימן הראשון למוחמד בשפה הסריאנית היתה בתוך ספר מהמאה ה-7 ** מקורות : * chronographia ' p: 333 ** A.Mingana, Sources syriaques, VOL. i, Bar-Penkaye (Leipzig, 1908) p, 146 (text) == p. 175 (tr) יש בספר בכרך הראשון גם תמונה לנזיר אלבוחירי והוא מכיר בשלוחת מוחמד כנביא, המקור הוא ממצא مخطوطه "جامع التواريخ" לרשיד אל-דין בשנת 710 הגרי ه , מספריית אוניברסיטת אדנברה ادنبره (צילמתי בנייד את התמונה ותכף אצרף אותה להודעה זאת ,בשחור לבן)

למעלה