בוקר טוב..

איליין

New member
בוקר טוב..

אני קצת מבולבלת, ממה שידוע לי ויכול ליהות שאני טועה אבל ילד או ילדה עם בעיות של קשב וריכוז נוטים גם לבעיות חברתיות? אני לא יודעת אצל עדי אין בעיות חברתיות בכלל נהפוך הוא..אבל היא בלגניסטית רצינית ומעופפת... אז זה קצת מבלבל...חוץ מזה שהיא הודיעה לי חד וחלק שהיא לא רוצה ללכת להצרון שנה הבאה אז מה עושים? אני חייבת שיהיה לה מסגרת בבית.

חני ב

New member
שלום איילין, שמחה לקרוא שלעדי

אין בעיות חברתיות. אשריה וטוב לה. יש לי בכתה ילד עם בעיות התנהגות, אך לא מוגדר כ- ADHD. בבי"ס הוא יחסית מקובל, אף-פעם לא לבד, אך כשהוא מנסה להתקשר אחה"צ לחברים כדי להפגש איתם, הרבה פעמים הם מתחמקים ממנו. אחה"צ הוא תמיד לבד (לפי תיאוריה של אימו). לא פעם אחת הסברתי לו וגם לאימו מדוע ההתפרצויות שלו והיחס שלו לחברים בכתה, גורמים לילדים להתרחק ממנו. לגבי הליכה לצהרון, אני לא ממליצה להכריח אותה. האם אין לך סידור אחר? אולי בחורה שתוציא אותה מביה"ס ותהיה איתה בבית עד שתחזרי מהעבודה?

פרג

New member
בוקר טוב לך,

נכון, יש בעיות חברתיות, אוליי לא רואים עדיין בגיל של צהרון אבל רואים בהמשך. "בלגניסטית רצינית ומעופפת" את חייבת לשים גבולות ולעזור אפילו יחד איתה אחת ליום כמו ביחד תלמיד אותה לאסוף את המשחקים. ביחד תסדרו את המיטה ביחד תסדרו את הפינה שלה "היפה" בחדר משחק כל שהוא ביחד אפילו רבע שעה . הילדים האלה לפעמים כמו תינוקות והם רק מחפשים למזלנו את "אמא". צהרון - קחי אותה למקום שתראה את הגב´ שם וגם את המקום ואח"כ תספרי לנו. תשמעי זו נקודה חשובה אצלי זה עבד על כל נושא חדש שלא רצו. בהצלחה.

דליה.ד

New member
לא לכל הילדים יש בעיות חברתיות,

ולי יש שתי בנות עם add ואין להן בכלל בעיות חברתיות, נהפוך הוא, הן מאוד מקובלות ומרכזיות, מכהנות בוועדות שונות ודומיננטיות בנוף בית הספר לטובה (הופעות, טכסים, ארגון מסיבות, התנדבות וכו´). לגבי הקשר בין adhd וקשיים חברתיים: adhd היא תסמונת שיש לה כמה וכמה מאפיינים התנהגותיים. לא לכל ילד יש את כל המאפיינים. ילד יאובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז אפילו אם הוא ממלא רק חלק מהמאפיינים. כמובן שנחוץ מספר מינימלי של מאפיינים. והכי חשוב: שהבעיות נמשכות לאורך זמן ומופיעות מתחת לגיל מסויים. בעניין האסטרונאוטיות והבלגניזם...אני בפירוש יודעת על מה את מדברת, יש לי ילדה כזאת בבית : "אבונזק" אנחנו קוראים לה...(בצחוק!), הכל נופל, נשבר, נמחק, נקרע, נאבד, נעלם וכו´....החדר שלה זה משהו קטסטרופה ואני בטוחה שמתחת למיטה שלה צומחים כל מיני דברים....

למעלה