בוקר טוב

בוקר טוב

מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים במפרק כף היד לפני כחודש וחצי פניתי לרופא והוא איבחן דלקת במפרק ובגידים והמליץ על לבישת סד ומשך 3 שבועות ,כדורי אתופן וחופשת מחלה של 3 שבועות. את חופשת המחלה לא לקחתי אבל בשאר מאד הקפדתי הכאבים לא פסקו ולהיפך - ישנה החמרה במצב ובתוספת - נוספו לי זרמים באצבעות שמתחילים מהמרפק ונמשכים עד האצבעות ובמיוחד בזרת ובקמיצה. בביקורת הרופא אתמול הוא החליט על פיזיוטרפיה ובנוסף אמר שלפי בדיקה שלו [לחץ על מיקום מסויים ליד המרפק שגרם לזרם חזק עד האצבעות] יש לי לחץ על העצב ושלח אותי לבדיקה שנקראת - EMG ושאם התוצאה תהיה חיובית אאלץ לעבור ניתוח כי זה הפיתרון היחידי שאלותיי הן - מה היא בדיוק הבדיקה הזאת ? האם היא כואבת ? וכמה זמן היא עורכת ? והניתוח - האם באמת זה דבר הכרחי ? האם יש סיכוי לפגיעה בתפקוד היד אחרי הניתוח ? וזמן ההתאוששות ? האם הוא ארוך ? תודה מראש

EMG

בדיקת EMG בודקת הולכה עצבית ע"י גירוי חשמלי בעזרת אלקטרודות . הבדיקה אינה נעימה אך מתבקשת לאור התסמינים שאת מתארת ... כל ניתוח טומן בחובו סיכון אם כי הפרוצדורה שאולי תעברי נחשבת לפשוטה למדי בעלת סיכויי הצלחה גבוהיים והתאוששות מהירה למדי 2-3 שבועות . השאלה אם ניתוח הוא הכרחי היא שאלה שיש לה כמה אספקטים ומקרה שתא מתוארת ההחלטה היא היא שלך ביחס להשפעת הבעיה על איכות חייך . אין פה ענין של חיים ומוות ולכן הניתוח הוא אופציונאלי .

EMG

כשאתה כותב שהבדיקה אינה נעימה... למה הכוונה ? האם זה כואב ? רוצה להכין את עצמי נפשית מראש

בדיקת EMG

בתור אחד שעבר את הבדיקה בידיים וברגליים עלי לומר שהבדיקה לא נעימה ואף כואבת במקצת אבל כאב זב דבר סובייקטיבי . שלב מסוים בבדיקה כולל החדרת מחט דקה למוקדים עצביים בגפה והעברת זרם חשמלי על מנת לבדוק אם קיימת בעיה עצבית ומה מקורה (במקרים מסוימים המקור לתסמינים כמו שלך הוא לחץ עצבי מדיסק או חוליה בחוט השדרה) זה לא נעים אבל זה לא נורא ...והאמת שלא תכולי לקבל שום טיפול קונבנציונאלי לבעיה אם לא תבצעי את הבדיקה .... בהצלחה לך ורפואה שלמה "טיל"

למעלה