בוקר טוב

בוקר טוב

אני אמא לתינוקת בת שנה וחודש לפי חודשיים רשמתי אותה למעון(עד אז היא היתה איתי בבית) ויש לי שאלה על כך. הקבוצה שלה יש עוד 11 תינוקות מגיל חצי שנה עד שנה וחצי הבעיה היא שהבת שלי מאוד רגישה , ויש הורים ששולחים את הילדים חולים, דוחפים להם נר שולחים אותם למעון ונוסעים לעבודה, אותי זה מאוד מרגיז!!! והנה שוב קיבלתי טלפון שיש לה חום, היום אני שמתי אותה בבוקר בריאה ויש שם ילד אחד שחולה ומי יודע מה קרה. במעון הם טוענים שברגע שהורה מביא אישור מהרופא ואין לילד חום אפילו אם הוא משתעל מאוד ומנוזל וכו' הוא יכול להיות במעון. מה דעתכם?

זו אכן בעיה.

אבל קשה לי להאמין שיש הרבה הורים שישלחו ילד ממש חולה לגן. חוץ מזה עד כמה שידוע לי המחלות המדבקות אלו המחלות הוירליות ואלו מחלות שעד כמה שידוע לי מדבקות בעיקר בשלב ה"דגירה" שזה שלב שהילד עוד נראה לגמרי בריא. אז יכול להיות שהבת שלך "דגרה" עד היום - ואפילו הדביקה ילדים אחרים. רק בריאות.

olgaer

New member
האמת אם אני אשאיר את בני בבית בכל פעם שיש לו

נוזלת אני פשוט אצטרך להתפטר. כי הוא מנוזל ברמה זו או אחרת ברוב ימי השנה. אין לו חום, הוא מרגיש מעולה אך פשוט מנוזל. אבל כן, את צודקת ואני מקווה שאין הרבה הורים שעושים זאת, כשהם דוחפים נר לילד חולה ושולחים לגן. זה בעיה שקשה להלחם בזה.

נזלת זה לא מחלה

גם לא שיעול. ובשני המקרים (שהם כמעט כל הימים בשנה) אני שולחת לגן. אבל גם בלי חום אם הילד נראה הפוך אני לא אשלח לגן. למה לאמלל את הילד? קרה גם הפוך שהיה חום וגם המון מצב רוח - וגם אז (כמובן) שהוא נשאר בבית.

"דגירה"

או.קיי אז מה שקורה שנתנו לבת שלי נר אקמולי לאחר שבדקו שיש לה חום, ולא ביקשו אפילו שאבוא לקחת אותה, מה זה אומר שאף הורה לא יודע מה קרה ובינתיים עוד ילדים ידבקו ועד שהבת שלי תבריא וילד אחר ידבק ואז יהייה מן סבב שכזה- נראה לי פשוט סיוט!

בוליפלג

New member
לכן, לדעתי מרגע שאת יודעת שבתך עם חום,

הטוב ביותר הוא לקחת אותה הביתה. ראשית עבורה - שתקבל את מלוא היחס הדרוש לילדה שאינה ב'מיטבה', ושנית, עבור שאר הילדים.

אילתית 2

New member
אתייחס קודם להודעה הזו שלך

לדעתי זה חמור ולא בסדר בכלל!!! לתת לילדה נר בגן ע"י הגננת ולא להתקשר להורים כאן הבעיה!!! עם הגננת ולא עם ההורים אצלנו בגן מאוד מקפידים - ולא נותנים תרופות! ילד חולה צריך להיות בבית עם ההורים והם אלו שצריכים להתעסק עם תרופות ולא בגן! יש בעיה מתקשרים להורים ישר! אם הגן מקפיד זה מצמצם את ההדבקויות אבל כל "הכוח" הוא בידי ההורים..ומודה לאל שאצלנו לא מחפפים בגן לא הצוות ולא ההורים וככה ממזערים את ההדבקויות...

olgaer

New member
אוף! איזה תזמון...בדיוק הרגע התקשרו מגן

להגיד שלילד יש חום ושיבואו לקחת אותו.

בוליפלג

New member
מה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo2.gif....אויש../images/Emo4.gif רפואה שלמה..../images/Emo13.gif

קודם כל במעון של הבת שלי החתימו אותי

שניתן לתת לה אקמול במידה ויש חום, הם אומנם מתקשרים קודם כל אבל קורה שלא עונים ואז נותנים. קרה לי בגן של הבן, בבוקר היה בסדר גמור, ב-16:00 באתי לקחת אותו בדיוק הגננת יוצאת והיא אומרת לי: נראה לי שיש לו קצת חום, אבל לא רציתי לקרוא לך" נכנסתי לגן ואני רואה אותו אדום לגמרי עם עיניים בורקות לא היה ספק בכלל שיש לו חום. לקחתי אותו הביתה ומדדתי לו חום היה לו: 41.0!!! הייתי בהלם מהחוסר אחריות של הגננת.

ayala26

New member
בדיוק, גם ילד שדוגר על אבעבועות רוח

מספיק להדביק את כל הילדים בגן עד שיוצאת לו האבעבועה הראשונה. כששולחים ילד למעון\גן וכו' וגם כשיוצאים איתו לגן שעשועים והולכים איתו לג'ימבורי. אפילו שסתם נוסעים איתו באוטובוס צריך לקחת בחשבון שהוא בא במגע עם חיידקים. החיידקים לא אשמים וגם לא הילדים האחרים. אין פה אשמים. ככה זה וזהו. ילדים רגישים מאוד למחלות - להורים שלהם יש את הזכות להשאיר אותם בבית.

תאירעות

New member
זו באמת בעיה

שהורים שולחים ילדים חולים אבל קחי בחשבון גם שהשנה הראשונה היא רצופת מחלות ומכל פיפס קטן נדבקים. לגבי מחלות ששולחים לגן אז נזלת/שיעול זאת לא סיבה להשאיר ילד בבית זה כמו שיש כינים/תולעים אלו מחלות שהם אומנם מדבקות מאוד אבל לא סיבות מוצדקות להשאיר ילד בבית.

בוליפלג

New member
כל מחלה מדבקת היא סיבה מבחינתי להשאיר

בבית
לא רואה שום דרך אחרת להגן על בתי, ועל ילדים אחרים מפני תחלואה חוזרת ונשנית. עלינו ההורים - לשים למעגל הזה סוף, אם לא אנחנו אז מי

הלואי וכולם היו חושבים כמוך

אבל לצערי רוב ההורים חושבים על הקריירה ולא על המשפחה. יותר קל לדחוף לילד נר או סירופ ולשלוח אותו למעון כאילו כלום לא קרה מאשר להפסיד יום עבודה ולטפל בילד. זה פשוט נראה רע שיש כאלה הורים. לדעתי מי שמביא ילד צריך לדעת להגן עליו ולשמור עליו. אולי שינסו אותם הורים לחשוב אם הם היו מרגישים עם חום וכאבים בכל הגוף ושיעול הם עדיין היו הולכים לעבודה???

מסכימה איתך אבל קחי בחשבון שבמקרים רבים

החום מתפתח במהלך היום, יכול להיות בהחלט מצב שהילד קם כהרגלו והחום התפתח במהלך היום. אני נגד לשלוח ילד חולה לגן, ואם מתקשרים מהגן אנחנו תמיד יוצאים לאסוף את הילדה, כמו בולי גם אני חושבת שמקומו של ילד חולה הוא בבית, בחיק ההורים/סבים, בסביבה המוכרת שלו ועם תשומת לב מירבית לצרכיו. מצד שני, אם על כל נזלת הייתי צריכה להישאר בבית, כנראה שלא הייתי עובדת. רוב הילדים בגן מנוזלים ברמה זו או אחרת במשך כל תקופת החורף (נמשכת בגנים גם אחרי פסח), אז אין יותר מדי מה לעשות לצערי, חוץ מלקוות שבגן שומרים על תנאי היגיינה נאותים.

תאירעות

New member
לא

פשוט אי אפשר להשאיר על כל נזלת צננת בבית,זה פשוט לא אפשרי. מסכימה איתך כמובן לגבי מחלות שמלוות בחום ולא רק מהסיבה שזה מדבק אלא בגלל שהילד מסכן.

בוליפלג

New member
לא כל נזלת היא מדבקת..ולצערי כולנו נוזלים

מרבית החורף..(כרגע לא טפו טפו כי אנחנו בבית - אין כמו בבית כבר אמרתי
) אבל - יש נזלת ויש נזלת - אני זוכרת צננות קשות, בהן הייתי אומללה, וכן נשארתי בבית..כנ"ל לגבי שיעול. הבעיה הגדוה במקרה הזה - הוא שיש טווח רחב (גדול מדי לטעמי) של הפעלת שיקול דעת...ומצב שבו אני הייתי משאירה בבית, הורה אחר מביא לגן....
לא אחת שמעתי אמא אחת אומרת לגננת (ללא בושה ומול אמהות אחרות), "נתתי לו אקמולי בבוקר אני מקווה שהוא יהיה בסדר". סליחה
ומה על הילדה שלי? היא תהיה בסדר אם היא בנוכחות בנך שקיבל אקמול להורדת חום בבוקר
לא מקובל עליי.

תאירעות

New member
מצטערת בולי לא מסכימה איתך שוב

גם עם נזלת מדבקת הולכים לגן,גם לך אם יש נזלת מדבקת את הולכת לעבודה נכון? כמובן כמובן שאם הילד חולה ולא משנה אם זה חום או בלי חום והוא "מסמורטט" אז כמובן שאני לא שולחת אבל אין מצב שבגלל נזלת אני אשאיר אותה בבית. ו...אל תכעסי אבל אם את לא רוצה מחלות אז הגן הוא לא מקום מתאים לך,בגן נדבקים ונדבקים ונדבקים....

נכון, אבל כמו שבולי אמרה

צריך שההורה יפעיל שיקול דעת. לא על כל צינון נשארים בבית, אבל זה לא פייר שההורה בא עם הילד ואומר שהילד קיבל אקמולי או נורופן (כי זה מחזיק ליותר שעות) ויהייה בסדר......, וזה עוד במקרה הטוב שההורה מודיע כי יש הורים שבכלל לא מודיעים, אבל אני יודעת שהילד עושה פיפי מריחים את הטיטול (סליחה) ויודעים אם הילד קיבל אקמולי או נורופון!!!!! זה פשוט יוצא ב:פיפי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה